HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2017.11.13 16:55 Frissítve: 2017.11.13 19:08

Válogatott: Egy-két játékosnak le kellett üvöltenem a fejét – Szélesi

Az év utolsó válogatott mérkőzése előtt tartott sajtótájékoztatót a válogatott megbízott szövetségi kapitánya, Szélesi Zoltán és két játékosa, Dibusz Dénes, valamint Bese Barnabás. A központi téma inkább még a Luxemburg elleni vereség, illetve a szervezett szurkolói csoport, a Carpathian Brigade tervezett távolmaradása volt.

HIRDETÉS
„A szurkolókhoz hasonlóan mi is kellemetlen pillanatokat éltünk át” (Fotó: Török Attila)

 

Szélesi Zoltán azzal kezdte, hogy bár a Costa Rica elleni mérkőzésre készülnek, először mindenképp a Luxemburg elleni vereségről kell szót ejtenie.

„Természetesen nem így terveztük, nem erről álmodoztam. A szurkolókhoz hasonlóan mi is kellemetlen pillanatokat éltünk át a meccs után, nagyon komoly fejmosást kaptak a fiúk. Egy-két játékosnak le kellett üvöltenem a fejét, rá kellett mutatnom a hibákra, illetve a helyes megoldásokat elmagyaráznom, hogy bevéssék azokat a fejükbe.”

A szakember hozzátette: maximálisan megérti a Carpathian Brigade bojkottját, hiszen a válogatott idei teljesítménye nem volt megfelelő.

„Azért örülnék neki, ha ott lennének, még, ha nem is szurkolnak akkora elánnal mint eddig. Ha csak rájuk nézek, az már nekem támogatás, ha pedig meg is szólal a tizenkettedik játékos, akkor libabőrrel fogom a mérkőzést levezényelni. Biztosan halkabb lesz a stadion, amit sajnálok, hiszen a világon páratlan táborunk van. Az a célom, hogy olyan játékosokat rakjak be a csapatba, akikben ég a bizonyítási vágy, és ha otthon belenéznek a tükörbe, nem fog összetörni.”

A Nemzeti Sport újságírója megkérdezte: hogyan lehet az, hogy válogatott mezben valaki nem megfelelő mentalitással fut ki a pályára? Szélesi erre a saját pályafutását hozta fel példának.

„Számomra az volt a minimum, hogy kilencven percig csúsztam-másztam az eredményért, a társaimért. Játszottam pontatlanul, hibáztam is, de a mentalitás mindenek felett állt. Ezért is kell igazat adnom a szurkolóknak. Játszottam a Bundesligában, ahol voltak nálam technikásabb játékosok, de egy-egy sikeres párharcot vagy önfeláldozó mentést jutalmaztak a szurkolók.”

Szélesit arról is kérdezték, hogy beszélt-e a mérkőzés után utódjával, Georges Leekensszel.

„Nem volt bő szavú, mert még inkább a háttérből figyel. Úgy gondoltam, hogy a játékosok számára az én személyem, az a fajta kapcsolat, ami köztünk van, valamiféle pluszt adhat, ahogy Leekens is. Lehet, hogy nem tudtak mit kezdeni ezzel a kettős helyzettel. De profikról beszélünk, úgyhogy abszolválniuk kell ezt a feladatot.”

Hozzátette: Dzsudzsák Balázs térdsérülés miatt biztosan nem lép pályára Costa Rica ellen, így Kádár Tamás viseli majd a csapatkapitányi karszalagot.

Azt már korábban elárulta, hogy Dibusz Dénes áll a kapuban a mérkőzésen. A Ferencváros hálóőre harmadik alkalommal szerepelhet a Groupama Arénában „hazai pályán” a válogatottban.

„Világbajnoki résztvevő csapattal találkozunk, amelynek jelentős klubokban jegyzett játékosai vannak. Néhányan hiányoznak, de a többiekben biztosan ég a bizonyítási vágy, hogy kivívják a kerettagságot a vébére. Nehéz mérkőzésre számítok.”

A szurkolókra is kitért: a távol maradók szerinte is hiányozni fognak a hangulat miatt.

„De jogos, hogy elégedetlenek. Szerencsére viszonylag gyorsan jön a javítási lehetőség. Megmutathatjuk, hogy csapatként tudunk együtt dolgozni és küzdeni a nemzetért. Sokat beszélgettünk az elmúlt napokban, ilyenkor őszinteségre van szükség.”

Bár Dibusz Dénes Luxemburg ellen nem lépett pályára, megviselte a vereség.

„Próbáltam magam azért függetleníteni tőle, mert tudtam, hogy holnap fontos szerepem lesz. De teljesen nem sikerült, hiszen egy csapat vagyunk. Együtt nyerünk, együtt veszítünk, és együtt fogunk kijönni ebből a helyzetből.”

A francia Le Havre védője, Bese Barnabás is kiemelte: legfontosabb céljuk, hogy újra maguk mögé állítsák a szurkolókat.

„Nagyon fontos számunkra, hogy újra bízzanak a csapatban.”

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.12.14 20:54:25

Magyar válogatott SZÖLLŐSI GYÖRGY

NS-VÉLEMÉNY. Örökké a magyar labdarúgás mostoha sorsára emlékeztetett.

2018.12.12 13:31:20

Magyar válogatott MALONYAI PÉTER

Tizedik alkalommal hívta össze az egykori remek futballistákat Jakab János.

2018.12.11 23:31:12

Magyar válogatott nemzetisport.hu

2018.12.10 18:48:17

Magyar válogatott HEGYI TAMÁS

A Magyar Labdarúgó-szövetség legendás székházának története – 2. rész.

2018.12.07 23:54:51

Magyar válogatott THURY GÁBOR

„Akkoriban ezt csak úgy lehetett volna tető alá hozni, ha disszidálok. Azt meg nem akartam.”

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS