Nemzetisport.hu 2012.10.16 22:50 Frissítve: 2015.01.08 04:03

Válogatott: Egervári szerint a csapat megválaszolt a kétkedőknek

Rendkívül fontos világbajnoki selejtezőn fogadta a magyar labdarúgó-válogatott Törökországot. A vendégek hamar vezetést szereztek, de a magyar csapat magára talált, és bravúrosan megfordította a mérkőzést. Ezzel a három ponttal, az újabb három ponttal tovább élnek világbajnoki reményeink.

„A srácok jelesre vizsgáztak, nagyon egységes volt a csapat – nyilatkozta a mérkőzést közvetítő m1-nek a szemlátomást megkönnyebbült Egervári Sándor, a magyar válogatott szövetségi kapitánya. – Szervezetten, önfeláldozóan védekeztünk, zártak maradtunk végig, és megvoltak a lehetőségeink elöl. De ezt vártuk is, hiszen abban az őszinte előre való játékban, amit a törökök felvállalnak, benne van a védekezési hiba.”

„Örülök, hogy a fiúk meg tudták fordítani a mérkőzést, és a végén magabiztosan nyertek egy nálunk erősebb futballkultúrájú országgal szemben. A kapott gól összerántotta a csapatot. Az elmúlt két napban nagyon összefogott volt csapatunk, tudtak egymáson segíteni a játékosok most a nehezebb pillanatokban is. A mérkőzésen beigazolódott, hogy lehet rájuk számítani, és én rettenetesen boldog vagyok, hogy egy ilyen nagy sikert közösen élhettünk meg szurkolóinkkal együtt.”

„Nagy öröm ez nemcsak nekünk, a szurkolóknak és az országnak egyaránt az. Semmiféleképpen sem várok bocsánatkérést a hollandok elleni mérkőzés utáni kritikák miatt, nagyon sokan mellettünk álltak, a média részéről is, nem volt azért ez jellemző. Volt egy-két, szerintünk megalapozatlan kritika, ami a válogatottat érte, de belső értékeink továbblendítették a csapatot. A játékosok bebizonyították, hogy lehet rájuk számítani, és a kétkedőknek is választ adtunk arra, hogy lehet ebben a csapatban bízni, lehet neki szurkolni.”


2020.02.24 18:49:13

Magyar válogatott PIETSCH TIBOR, ZOMBORI ANDRÁS

AZ MLSZ életműdíjasa szerint Törőcsik Andrásnak Maradonánál is jobb képességei voltak, a mai hazai edzők közül Kuttor Attilát emeli ki.

2020.02.21 23:01:18

Magyar válogatott L. P. I.

2020.02.21 00:14:59

Magyar válogatott DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Egy kulcspozícióban biztosan jobbak vagyunk a bolgároknál.

2020.02.20 23:49:59

Magyar válogatott S. T. J.