Válogatott: Egervári szerint a csapat megválaszolt a kétkedőknek

Vágólapra másolva!
2012.10.16. 22:50
Címkék
Rendkívül fontos világbajnoki selejtezőn fogadta a magyar labdarúgó-válogatott Törökországot. A vendégek hamar vezetést szereztek, de a magyar csapat magára talált, és bravúrosan megfordította a mérkőzést. Ezzel a három ponttal, az újabb három ponttal tovább élnek világbajnoki reményeink.

„A srácok jelesre vizsgáztak, nagyon egységes volt a csapat – nyilatkozta a mérkőzést közvetítő m1-nek a szemlátomást megkönnyebbült Egervári Sándor, a magyar válogatott szövetségi kapitánya. – Szervezetten, önfeláldozóan védekeztünk, zártak maradtunk végig, és megvoltak a lehetőségeink elöl. De ezt vártuk is, hiszen abban az őszinte előre való játékban, amit a törökök felvállalnak, benne van a védekezési hiba.” Egervári Sándor, a magyar válogatott szövetségi kapitánya. – Szervezetten, önfeláldozóan védekeztünk, zártak maradtunk végig, és megvoltak a lehetőségeink elöl. De ezt vártuk is, hiszen abban az őszinte előre való játékban, amit a törökök felvállalnak, benne van a védekezési hiba.”

„Örülök, hogy a fiúk meg tudták fordítani a mérkőzést, és a végén magabiztosan nyertek egy nálunk erősebb futballkultúrájú országgal szemben. A kapott gól összerántotta a csapatot. Az elmúlt két napban nagyon összefogott volt csapatunk, tudtak egymáson segíteni a játékosok most a nehezebb pillanatokban is. A mérkőzésen beigazolódott, hogy lehet rájuk számítani, és én rettenetesen boldog vagyok, hogy egy ilyen nagy sikert közösen élhettünk meg szurkolóinkkal együtt.”

„Nagy öröm ez nemcsak nekünk, a szurkolóknak és az országnak egyaránt az. Semmiféleképpen sem várok bocsánatkérést a hollandok elleni mérkőzés utáni kritikák miatt, nagyon sokan mellettünk álltak, a média részéről is, nem volt azért ez jellemző. Volt egy-két, szerintünk megalapozatlan kritika, ami a válogatottat érte, de belső értékeink továbblendítették a csapatot. A játékosok bebizonyították, hogy lehet rájuk számítani, és a kétkedőknek is választ adtunk arra, hogy lehet ebben a csapatban bízni, lehet neki szurkolni.”


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik