Válogatott: Dzsudzsák és Storck is beszélt az oslói cseréről

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.11.18. 08:49
null
Storck szerint Dzsudzsák igazi kapitány volt Norvégia ellen (Fotó: Szabó Miklós)
Dzsudzsák Balázs elévülhetetlen érdemeket szerzett abban, hogy nemzeti együttesünk kijutott a franciaországi Európa-bajnokságra. A magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya a pótselejtezős párharcban Budapesten kimagaslót nyújtott, Oslóban viszont lecserélte őt Bernd Storck – a Nemzeti Sportnak a szövetségi kapitány és a játékos is beszélt a történtekről.

 

„Nem voltam boldog… – emlékezett vissza Dzsudzsák Balázs. – Ha volt, és feltehetőleg lesz is bajom belőle, sosem rejtem véka alá a véleményemet. Nem esett jól, hogy csapatkapitányként le kellett jönnöm, de amikor később beszélgettem Bernd Storckkal, megértettem az érveit. Félt attól, hogy a hajrában sárga lapot kapok, és emiatt lemaradok a visszavágóról. Azt mondta, Gera Zoltán után nem akart engem is elveszíteni. Korrekt volt. S ha abból indulok ki, hogy a hetvenötödik válogatott mérkőzésemen kijutottunk az Eb-re, nyilvánvaló, számomra ennél szebben nem alakulhattak volna az események.”

„Dzsudzsák Balázsnak nem volt könnyű dolga Oslóban, mert Európa egyik legerősebb jobbhátvédjével kellett felvennie a versenyt, de védekezésben nagyon jól teljesített – mondta Bernd Storck a szélső teljesítményéről. – Természetesen először nem értette meg, hogy miért cserélem le, ám aztán a visszavágón igazi kapitány volt. És én így képzelek el egy csapatkapitányt. Ahogy küzdött, olyat még sosem láttam tőle. A teljesítményével kivezette a csapatot Franciaországba!”

A SZERDAI NEMZETI SPORT ÖT OLDALON KERESZTÜL CSAK A MAGYAR VÁLOGATOTT EURÓPA-BAJNOKI KIJUTÁSÁVAL FOGLALKOZIK: A KÉTOLDALAS BERND STORCK-INTERJÚ MELLETT MEGSZÓLAL DZSUDZSÁK BALÁZS, GUZMICS RICHÁRD, PINTÉR ÁDÁM, ELEK ÁKOS, VANCZÁK VILMOS ÉS FIOLA ATTILA IS. KERESSE A SZERDAI NEMZETI SPORTOT AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL VAGY OLVASSA EL DIGITÁLIS FORMÁBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik