Válogatott: „Dárdai élete végéig maradjon”; román fegyverarzenál

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.13. 07:33
null
Közel ezren utaztak Bukarestbe a szurkolói vonattal (Fotó: Mirkó István)
A Románia–Magyarország (1–1) Eb-selejtező vonatos utazásának szervezői voltak a Digi Sport Reggeli Start című műsorának vendégei.

 

SZAVAZÁS

Ki legyen Dárdai Pál utódja a válogatott élén?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A szurkolói vonat szervezői közül Molnár-Tóth Marianna a számvetés során elmondta, hogy közel ezren utaztak velük, de a vonatban ötöd annyi kár keletkezett, mint tavaly, az utazás során hárman sérültek meg, illetve volt egészségi problémájuk. Az egyikük bokasérülést szenvedett, egy másik drukkernek a vércukra esett le, egy fiatal lány pedig infúziót kapott.

„Mi teljesen normálisan viselkedtünk mind a stadionban, mind vonaton” – hangzott a konklúzió. A szervezők elmondták, ezúttal a román rendőrséggel is jól együtt tudtak működni, a határon ugyan egy betondarabbal megdobták a vonatot, de más atrocitás nem történt. Nagyobb provokáció a stadionon belül érte a magyar tábort.

„Folyamatosan dobáltak minket petárdákkal egyik oldalról a Dinamo, másik oldalról a Steaua-drukkerek. A rendőrök pedig húsz percig nem csináltak semmit, ezután ürítették ki a dinamósok szektorát. Míg mi csak nemzeti színű zászlókat vihettünk be a stadionba, a románoknál kész fegyverarzenál volt, és többek között egy olyan drapéria is, ami 1920-ra emlékeztetett." – nyilatkozta Poszpischek Tamás.

A drukkerek azt is elmondták, hogy a román rendőrök elmondása szerint ezúttal is összecsapott egymással az említett két bukaresti tábor, de most nem a stadionban, mint tavaly, hanem még a meccs délelőttjén a belvárosban.

Poszpischek a csapatról szólva elmondta, végre olyan mentalitású válogatottat láttak a pályán, amilyet mindig is szeretnének, ezért „Dárdai Pállal élete végéig szóló szerződést kellene kötni, itt a helye, nem menjen sehova".

A beszélgetés során az is elhangzott, hogy a drukkerek közül nem mindenki fogadta el a válogatott játékosok ajándékát – mint ismeretes, a futballisták állták a vonattal utazó szurkolók belépőjegyeit –, az általuk befizetett, mintegy négyszázezer forinttal egy alapítványt , illetve azon keresztül két, súlyos betegséggel küzdő embert támogatnak majd.

Román–magyar – a mérkőzéssel kapcsolatos hírek, cikkek, érdekességek!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik