Válogatott: Csak négy napunk lesz arra, hogy... – Storck

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.09.27. 11:35
null
Bernd Storck tudja, hogy javulni kell a Feröer elleni meccshez képest (Fotó: mlsz.hu)
Együtt készül Telkiben a felnőtt- és az U21-es válogatott. Gera Zoltánék Svájccal és Lettországgal csapnak össze világbajnoki selejtezőn, míg a fiatalok Portugália és Görögország ellen játszanak majd Eb-selejtezőt. Az októberi selejtezőkön Böde Dániel és Priskin Tamás sérülés miatt nem léphet pályára.

„Az A-válogatott és az U21-es csapat ugyanabban a stílusban játszik, technikailag és taktikailag is azonos a játékosok felkészítése, és a közös munka egyben jelzés is a fiatalok számára, hogy van esélyük a közeljövőben felkerülni az A-válogatottba. Sok tehetséges futballista van az U21-es együttesben, de tovább kell fejlődniük ahhoz, hogy egy szinttel feljebb léphessenek. A portugálok és a görögök elleni mérkőzések kiváló szintfelmérők lesznek a számukra" – mondta Bernd Storck az mlsz.hu-nak.

A szakember reagált Thomas Dollnak, a címvédő Ferencváros vezetőedzőjének a nyilatkozatára, nevezetesen arra, hogy nem érti, miért kell háromhetes szünetet beiktatni a bajnokságba. Storck szerint ez az egész magyar futballt szolgálja – s ezért köszönet jár a kluboknak, illetve a szövetségnek is –, hiszen a klubcsapatok nem szerepelnek a nemzetközi kupaporondon, így ez alatt a három hét alatt próbálják meg a játékosokat felkészíteni a nemzetközi megmérettetésre.

BERND STORCK REAGÁLT THOMAS DOLL KRITIKÁIRA

Vannak sérültjeink, de nem állunk rosszul, a fiatalokat szükség esetén bátran felhozhatjuk a felnőttcsapatba. Pozitívan gondolkodom, optimista vagyok a soros selejtezők előtt. Itt szeretném megköszönni a szövetségnek és a klubvezetőknek, edzőknek, hogy ismét lehetőség nyílik egy plusz hetet együtt készülnie a csapatnak, ez roppant fontos a játékosok fejlődése szempontjából” – tette hozzá a szövetségi kapitány, aki néhány mondat erejéig visszautalt a feröeri vb-selejtezőre is.

„Tisztában vagyunk azzal, hogy nem játszottunk jól Feröeren. Alaposan kielemeztük a mérkőzést, tudjuk, hogy mi vezetett a visszafogottabb teljesítményhez. Nem akarok kifogásokat keresni, de több oka is volt, hogy nem ment a játék. Svájc ellen azonban egy teljesen más jellegű mérkőzés vár ránk. Mögöttünk lesz a tizenkettedig csapattagunk, a közönség, ami szintén nagy segítséget jelent majd. Csak négy napunk lesz arra, hogy a teljes kerettel felkészüljünk a találkozóra, de igyekszünk megtalálni a módját annak, hogy sikeresek legyünk. Ne felejtsük el azt sem, hogy nem egy mérkőzésre készülünk, négy nappal később, Lettországban egy ugyanolyan fontos és nehéz összecsapás vár ránk" – fogalmazott Bernd Storck.

GERA NEM IS GONDOLT A VISSZAVONULÁSRA
A sajtótájékoztatóján Géresi Krisztián és Gera Zoltán állt az újságírók rendelkezésére, mindketten örömmel érkeztek Bernd Storck hívására.

Géresi Krisztián a Nemzeti Sportnak elmondta, nagy megtiszteltetés számára, hogy a szövetségi kapitány rendelkezésére állhat. „Örülök, hogy az U21-es és a felnőttválogatott együtt készül, és van itt lehetőségem megmutatni magam. Úgy érzem, hogy jó formában vagyok, a hétvégén is gólt szereztem. Bízom benne, hogy ez megmarad itt, Telkiben is” – mondta a Videoton támadója.

A 22 esztendős játékos erősségeiről és gyengeségeiről is kérdezték, kijelentette, hogy a fejjátékban és a labdatartási hatékonyságban előre kell lépnie, ezeken dolgozik.

Gera Zoltán elárulta, fel sem vetődött benne, hogy lemondja a válogatottat. A nemzeti csapat vezéregyénisége hozzátette, érez még magában erőt a folytatáshoz. Ha a kapitány már nem számít rá, elfogadja majd a döntését, de most még tudja, van benne annyi, hogy segítsen.

A középpályás kihagyta a Feröer elleni világbajnoki selejtezőt, amelyen nem játszott jól a csapat, ám Gera szerint a csapaton érződött az idény eleji forma, október elején viszont ez a helyzet jó eséllyel már nem áll fenn.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik