Válogatott: „Bosszantó, hogy egy banánhéjon csúsztunk el”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.10.14. 08:15
null
A válogatott játékosai is csalódottak a keddi események miatt (Fotó: MTI)
Mint ismeretes, a magyar labdarúgó-válogatott Selcuk Inan Izland elleni, 89. percben szerzett gólja után nem jutott ki legjobb csoportharmadikként a 2016-os Eb-re (a törökök lettek a befutók). Kedden már idéztük ezzel kapcsolatban az NSO Tv-nek nyilatkozó Bogdán Ádámot, míg a Nemzeti Sport megkeresésére Fiola Attila, Lovrencsics Gergő és Nikolics Nemanja is véleményt formált.

„Nagyon közel voltunk Franciaországhoz, bosszantó, hogy egy banánhéjon csúsztunk el – nyilatkozta a Puskás Akadémia válogatott védője, Fiola Attila. – Hétfőn és kedden is néztem a riválisok meccseit, végül nem sikerült kiszurkolni a számunkra kedvező eredményeket. Nagyon kemény erőpróba vár ránk a pótselejtezőn, hiszen esélyünk sincs arra, hogy gyenge ellenfelet kapjunk. Ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy a következő két találkozón nem letört magyar válogatott fut majd ki a pályára, mindent megteszünk, hogy eljussunk Franciaországba."

„Sajnálom, hogy így alakult, de ha már pótselejtezőre kényszerülünk, megpróbáljuk megragadni az alkalmat, hiszen az elmúlt csaknem húsz évben még eddig sem jutott el a magyar válogatott. Bosznia-Hercegovina, Ukrajna, Írország, Svédország és még sorolhatnám... Nem is tudok olyan válogatottat mondani, amelyet kimondottan szeretnék ellenfélnek, mert mindegyik rendkívül erős. Minden eddiginél nehezebb feladat vár ránk, ez teljesen nyilvánvaló" – mondta a Törökország–Izland (1–0) meccs után a Lech Poznan magyar támadója, Lovrencsics Gergő.

„A selejtezők elején a csoport harmadik helyét céloztuk meg, és az elmúlt évek legnagyobb sikerét értük el azzal, hogy végül megszereztük a pótselejtezős helyet. Nem szabad csüggednünk, mert két találkozót még játszanunk kell álmaink eléréséhez. Persze bosszantó, hogy a selejtezősorozat utolsó napján csúsztunk le az egyenes kijutásról, de ezen már nem tudunk változtatni. Csoportunkban igyekeztünk végig kiegyenlített teljesítményt nyújtani, erre lesz szükségünk a következő két mérkőzésen is" – fogalmazott a varsói Legiában légióskodó Nikolics Nemanja.

A PÓTSELEJTEZŐS VÁLOGATOTTAK
Ukrajna, Bosznia-Hercegovina, Dánia, Svédország, Írország, Magyarország, Norvégia, Szlovénia

A CSOPORTHARMADIK VÁLOGATOTTAK LISTÁJA
CsoportVálogatottMGYDVGKPCsoporthatodik
ATÖRÖKORSZÁG851
2
12– 7
16Lettország
F Magyarország8 4 3 1 8– 515Görögország
CUkrajna8 4
1
3
11– 4
13
Macedónia
H Norvégia 8 4 3 1 17– 5 13 Málta
I Dánia8332
8– 512
G Svédország 8 3 3 2 11– 9 12 Moldova
D Írország 8
3 3 2
8– 7 12 Gibraltár
B Bosznia-Hercegovina 8
3
2
3
11–1211Andorra
E Szlovénia 8 3 1 4 10–11 10 San Marino

A csoporthatodik elleni eredmény kiesik. Az I-csoport ötcsapatos.
A legjobb csoportharmadik kijutott, a többi nyolc pótselejtezőt játszik négy kiadó helyért.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik