Válogatott: Nem kaptunk támogatást a szurkolóktól, ilyet még nem éltem át – Storck

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.10.10. 23:06
Bernd Storck szövetségi kapitány  a Magyarország–Feröer (1–0) labdarúgó-világbajnoki selejtező után a szurkolók támogatását hiányolta.




A találkozó utáni sajtótájékoztatón az újságíróktól azt kérték, hogy csak a Feröer elleni mérkőzésről kérdezzék Bernd Storckot.

„Nem volt egyszerű meccs, tudtuk, hogy a svájci vereség után javítanunk kell. Igyekeztünk kiengesztelni a szurkolókat. A játékosok nem kapták meg ugyanazt a támogatást, mint máskor, ami elszomorította őket. Nem játszottunk jól, de győzni akartunk. A drukkereknek köszönettel tartozunk, hogy eljöttek, bár ma nem álltak mögénk. Ilyet még nem éltem át korábban. Ma nem kaptuk meg a támogatást” – kezdte mondandóját BerndStorck.



A találkozó utáni sajtótájékoztatón az újságíróktól azt kérték, hogy csak a Feröer elleni mérkőzésről kérdezzék Bernd Storckot.

„Nem volt egyszerű meccs, tudtuk, hogy a svájci vereség után javítanunk kell. Igyekeztünk kiengesztelni a szurkolókat. A játékosok nem kapták meg ugyanazt a támogatást, mint máskor, ami elszomorította őket. Nem játszottunk jól, de győzni akartunk. A drukkereknek köszönettel tartozunk, hogy eljöttek, bár ma nem álltak mögénk. Ilyet még nem éltem át korábban. Ma nem kaptuk meg a támogatást” – kezdte mondandóját BerndStorck.

A Nemzeti Sport Online ezt követően arról faggatta a szakembert, mennyire lepte meg a drukkerek reakciója, mit szólt a „dárdaipalizáshoz” és ahhoz, hogy a távozását követelték. Valamint arra is kíváncsiak voltunk, miben látja az okait annak, hogy az elmúlt tíz év legkevesebb pontját szereztük ebben a selejtezősorozatban, mennyire csalódott emiatt.

„Nagy átalakuláson megyünk keresztül. Az Eb-n jól szerepeltünk, és reformokat vezettünk be. Időre van szükség. Nem az én személyemről van itt szó, hanem tulajdonképpen minden egyes játékosról. Csak Gulácsi példáját említve, ő maga is elmondta, mennyire megviselte, hogy szidták a legutóbbi mérkőzés után, hogy diszkrimináció érte, pedig egyébként egy Bajnokok Ligájában játszó, kiváló teljesítményt nyújtó játékosról van szó. Nem rólam van szó, mint már említettem, hanem a csapatról, amely a reakciók hatására nagyon bizonytalan volt, ez talán érthető is. Kevés pontot szereztünk a selejtezőkön, ennek megvannak az okai. Erős ellenfeleink voltak, mint Portugália vagy Svájc. A gyengébb csapatok ellen szerzett kevés pontért vállalom a felelősséget, talán egy ponttal többet szerezhettünk volna Svájc ellen is” – válaszolta a kapitány.

„Tisztelni kell Feröert, mások is megszenvedtek ellene. Da ha más csapatokat nézünk, például az olaszokat, vagy a franciákat, akik Luxemburg ellen voltak nehéz helyzetben, akkor normálisnak tekintjük, ha megszenvednek egy-egy mérkőzésen, de itt Magyarországon egyáltalán nem. Igyekeztünk futballozni. Visszaérkeztünk Svájcból és támogatás helyett a szurkolók támadták a játékosokat. Képzelje el bárki, milyen az, amikor bemegy a munkájába és egyfolytában szidalmazzák őt a múltheti teljesítménye miatt. Ez egyáltalán nem könnyű helyzet. Én úgy tekintek erre, hogy a fiúk mindenképp megpróbáltak nyerni, gólhelyzeteket kialakítani. Az ellenfél védelme nagyon erős volt, 5–4–1-es felállásban játszottak, amit más csapatnak is nehéz lett volna feltörni.. Nyilván több gólt akartunk szerezni, ám így alakult. Nem volt jó a mérkőzés, de nyertünk és ezzel elégedett vagyok ” –
reagált Storck egy másik kérdésre, ami azt firtatta, érzi-e annyira kínosnak a csapat játékát, mint Andorrában.

„Minden elismerésem a szurkolóké, hogy ilyen sokan kijöttek a svájci vereség után. Tudjuk, hogy az eredményekkel nem mindenki elégedett, de hazai pályán nem okoztunk csalódást a selejtezők során.”

„Nem akarok kifogásokat keresni, azonban ma is sok hiányzónk volt. Igyekszünk fiatalokat, új embereket beépíteni. Elég csak Ugrai Rolandra gondolni, aki nem vallott szégyent”
– mondta a német szakember.

Bernd Storck zárásként a Nemzeti Sport kérdésére, még Böde Dánielről is beszélt, aki két éven belül másodszor bizonyult megmentőnek Feröer ellen, miközben nem sok lehetőséget kapott

„Nem ő az egyetlen, aki az elmúlt meccseken nem kapott annyi szerepet. Ma volt több hiányzónk is, de ezzel nem szeretnék megint kifogásokat találni. Igyekszünk új játékosokat is bevetni, fontos, hogy ők fejlődjenek, ma is láthattuk, hogy Ugrai Roland milyen jó teljesítményt nyújtott, ahogy Svájcban is. Dánielnek az elmúlt időszakban nem volt lehetősége játszani, de tudtuk, hogy ma szükségünk van rá, és az viszont, hogy ő sem kapta meg a megszokott támogatást, már igazán meglepő volt.”

A szövetségi kapitány korábban az M4 Sportnak is értékelt:

„Meglepődtem a hangulaton itt a stadionban – mondtaBernd Storck.– Nem könnyű úgy focizni, hogy a szurkolók az ellenfelet támogatják. Ennek ellenére szeretnék gratulálni a csapatnak, hogy a második félidőben nem hagyta magát befolyásolni ezáltal. Nem volt egyszerű.

Talán nagy volt az elvárás a szurkolók részéről, hogy jobban fogjuk zárni ezt a sorozatot. Én sem vagyok elégedett. A harmadik helyen zártunk, igaz, több pontot is szerezhettünk volna. Sokat elajándékoztunk, főként az elején. Ez a reakció egyfajta összegzés volt a drukkerektől.

A játékosoknak megköszöntem a teljesítményüket az öltözőben. Ilyen hangulatot nem éltünk még át. Megdicsértem őket, hogy nem hagyták magukat befolyásolni. Megkapták érte a jutalmukat a gól révén.

A meccs után a nem az én jövőmről kell beszélni, hanem a magyar futballéról. Ez a fontos. Reformokat indítottunk el, ezekhez idő és nemzetközileg tapasztalt játékosok kellenek. Most három-négy olyan futballistánk van, aki ezen a szinten játszik. Így nehéz. A szurkolók részéről türelemre van szükség.”

„Jó mérkőzés volt ez, a védelmünk pedig erős, főleg az első félidőben, bár néha eladtuk a labdát – nyilatkozta Lars Orsen, a feröeriek dán szövetségi kapitánya. – Miután elfáradtunk, a magyarok feltörték a védelmünket, és egyre többet hibáztunk. Nem mondom, hogy a magyarok nem érdemeltek győzelmet. Böde Dánielt ma tudtuk kezelni, a góljához szerencse is kellett. Nagydarab fickó, mindig veszélyt jelent. Nem vagyunk csalódottak, hogy nem sikerült a harmadik helyen végezni, a magyar válogatott jobb nálunk. Mi is szeretnénk fejlődni, talán legközelebb mi leszünk a jobbak.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik