Válogatott: az MLSZ mintegy 100 milliót fizet a Herthának Dárdaiért

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.17. 16:09
null
Dárdai Pál maradt a kapitány, az MLSZ mélyen a zsebébe nyúlhat érte (Fotó: Mirkó István)
Német sajtóhírek szerint a Magyar Labdarúgó-szövetség összesen 300 ezer eurót, jelenlegi árfolyamon 95.5 millió forintot fizet a Herthának azért, hogy a német klub elengedje Dárdai Pált a magyar válogatott idei mérkőzéseire.

A B.Z. nevű berlini lap saját értesüléseire hivatkozva azt írja, hogy „az üzlet nagyon megéri a Hethának, amely 300000 eurót kap a magyar szövetségtől”.

Az újság hozzáteszi, ez 50 ezer eurós (15.9 millió forintos) összeget jelent Eb-selejtezőnként. A mieinkre hat mérkőzés vár a selejtezősorozatban ebben az évben. A lap felkészülési meccsekről nem tesz említést.

Mint ismert, az MLSZ és Dárdai decemberben jelentette be, hogy a korábbi kiváló játékos, a Hertha U15-ös csapatát irányító szakember marad a szövetségi kapitány, miután sikerült megállapodni a Herthával. A szövetség azt azonban nem árulta el, mennyit kell fizetnie a német klubnak Dárdai szolgálataiért.

REAGÁLT AZ MLSZ A NÉMET SAJTÓHÍRRE

Az MLSZ részéről a Nemzeti Sport megkeresésére Sipos Jenő szóvivő a következőképpen reagált a német sajtóhírre, amely szerint a magyar szövetség 300 ezer eurót fizet a Herthának Dárdai Pál szövetségi kapitány szolgálataiért.

„Az aláírt megállapodás szerint részletekről nem nyilatkoznak a felek, ennek következtében az MLSZ nem minősíti a német sajtó találgatását. A szövetség szeretné megnyugtatni a hazai közvéleményt, hogy semmilyen szenzáció, értve ez alatt, hogy kiugróan magas, vagy méltánytalanul alacsony összeg nem szerepel a megállapodásban."

„Az ügylet valós tartalmával valóságban álló szerény elszámolásban állapodtak meg a felek, amely mind a Hertha, mind pedig a szövetség gazdálkodásában elhanyagolható jelentőségű. Dárdai Pál elengedése sokoldalú együttműködés része, s ennek jellemzője, hogy a kapitány közreműködésével a Hertha különböző területeken és formában – így például az edzőképzés, az ezzel kapcsolatos tanulmányutak – átadja a tapasztalatokat. Dárdai Pál elengedése ennek a remélhetőleg hosszú távú, sokoldalú együttműködésnek a része" – mondta Sipos Jenő a Nemzeti Sportnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik