Válogatott: Aki bírál, az is fel tud mutatni 33 év edzői tapasztalatot? – Leekens

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.17. 11:23
null
Georges Leekens nem foglalkozik a kritikákkal (Fotó: Török Attila)
Georges Leekens, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a De Zondagnak adott exkluzív interjújában beszélt többek között az őt kritizálókról is. A szakember úgy véli, főleg az irigység miatt kérdőjelezik meg sokan a munkáját. 

 

A 68 éves Leekens korábban a Cercle Bruges-nél, az Anderlechtnél, a Kortrijknél, a FC Bruges-nél, a Mechelennél, a Charleroi-nál, az Excelsior Mouscronnál, a válogatottnál, a Gentnél és a Lokerennél ténykedett a hazájában, s ennek kapcsán megjegyezte, Belgiumban már nem tervez edzősködni.

Georges Leekenst sokan pénzéhesnek titulálják, aki „munkáról munkára ugrál”.

„Nem foglalkozom a kritikákkal. Sok csodálatos pillanatot megéltem már. Vajon aki bírál, az is fel tud mutatni 33 éves edzői tapasztalatot, ahogy én? Nem valószínű. Aki ismer, az tudja, hogy nem vagyok egy beképzelt figura, két lábbal a földön járok, csöndes típus vagyok. Persze, néha bántanak a bírálatok, elvégre érzelmesebb embernek mondanám magam. Sok esetben nem értem, mi motiválja az embereket abban, hogy egy másikat kritizáljanak, de amikor látom, kitől érkezik a bírálat, akkor rájövök, hogy pusztán az irigységről szól az egész. Az ilyen embereknek talán több gondjuk van, mint nekem, ettől függetlenül nem szeretem a féltékenységet és az irigységet.”

Leekens edzői pályafutása során eddig 24 csapatnál tevékenykedett. A szakember ennek kapcsán megjegyezte, többször is ő mondott fel.

„Néha felmondtam, de volt, hogy menesztettek. Volt viszont több egyesület is, amely visszahívott, úgy vélem, ez azért jelent valamit. Büszkén bele merek nézni bárkinek a szemébe. Való igaz, hogy türelmetlen és ambiciózus vagyok, mindig többet akarok. A jó nekem nem elég, mindig késztetést érzek, hogy még többet bizonyítsak magamnak. Ez nálam egy visszatérő tulajdonság.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik