Válogatott: Ádám nem bánja, hogy nem ő az első számú csatár

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2023.10.09. 19:15
null
Ádám (jobbra) elismeri, hogy Varga remek formában van (Fotó: Árvai Károly)
Ádám Martin szívesen visszatérne Európába, de a válogatott labdarúgó szerint nem a saját kezében van a sorsa.

 

„Voltak érdeklődők és konkrét ajánlatok is nyáron, de nem az én kezemben van a döntés, mert élő szerződéssel rendelkezem. Jó ajánlatokat kapott az Ulszan Hyundai, de nagyon ragaszkodnak hozzám, a vezetőedző és a klub is – mondta az M1 aktuális csatornának a 28 éves csatár, aki hozzátette, egyáltalán nem elégedetlen, és télen talán lesz egy még jobb ajánlat. – Ha rajtam múlik, akkor váltanék, amennyiben az szakmailag előrelépést jelentene.”

A klubjában nyújtott teljesítményével kapcsolatban úgy fogalmazott, az előző idényhez változott a csapatjáték, amely jelenleg nem a centerekre van kihegyezve, ezért szerzett kevesebb gólt.

„Az ulszani góljaim 60-70 százalékát beadás után szereztem. Én nem Messi vagyok, hogy visszalépek, aztán kicselezek öt embert. Mindent egybevetve nem lehetek elégedetlen, de nem egyszerű, hogy nem érkezik annyi labda, mint amennyit szeretnék” – mondta Ádám Martin, aki szeptemberben mesterhármassal mutatkozott be az ázsiai BL-ben, ahol csapata célja egyértelműen a továbbjutás a csoportkörből. Az előző idénynél kevesebb játéklehetőséggel kapcsolatban megjegyezte, a vezetőedző más posztokon is rotálja a játékosokat.

Ádám elmondta, sorozatban a második bajnoki cím már félig a zsebben van, mert az ötfordulós rájátszás előtt kilenc pont az előnyük még úgy is, hogy az utóbbi időben kicsit hullámzóbb teljesítményt nyújtottak. Dél-koreai életével kapcsolatban elárulta, alkalmazkodó típus, ezért könnyen megszokta az ottani életet és kultúrát, amit fejlettnek nevezett. Megjegyezte, második gyermeke születése után családja jövőre csatlakozik majd ismét hozzá a távol-keleti országban.

„Jó formában érkeztem haza, a válogatotthoz pedig mindig öröm jönni. Mindegy hány percet kapok, megpróbálom a maximumot kihozni belőle. Varga Barnabás nagyon jó formában van, rugdossa a gólokat a Fradiban, ezért azt gondolom, ő lesz az első számú csatár, főleg a szerbek ellen, de nincs ezzel bajmondta a nemzeti együttes kapcsán Ádám Martin, aki örült annak, hogy mivel szombaton lesz az első meccs, ezért most több idő lesz a felkészülésre.

A csoportelső magyar válogatott szombaton a második Szerbiát fogadja, majd jövő kedden a nyeretlenül csoport utolsó helyén álló Litvánia vendége lesz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik