Válogatott: Újoncként még keményebben kell dolgoznom – Vinícius

Vágólapra másolva!
2017.03.13. 16:47
null
Vinícius Paulo a magyar válogatott szerelésében (Fotó: Török Attila)
A magyar labdarúgó-válogatott tizenkét, az NB I-ben szereplő játékosa a mai napon Bernd Storck szövetségi kapitány vezetésével megkezdte a felkészülést a portugálok elleni világbajnoki selejtezőre. Az összetartás első napján sajtótájékoztatót hívott össze a Magyar Labdarúgó-szövetség, a játékosok közül a frissen honosított Vinícius Paulo, Holman Dávid és Eppel Márton válaszolt az újságírók kérdéseire.

A sajtótájékoztató első felében három játékos, a Videoton frissen honosított hátvédje, Vinícius Paulo, a DVSC középpályása, Holman Dávid és a Honvéd csatára, Eppel Márton állt az újságírók rendelkezésére.

„Rendkívül motivál, hogy itt vagyok a válogatottnál. Tudom, hogy újoncként még keményebben és még jobban kell dolgoznom, mint bárki másnak. A legfontosabb, hogy jól teljesítsünk, és mindenki a legjobbját nyújtsa. Azon leszek, hogy segítsek a csapatnak” – mondta Vinícius Paulo.

A Vidi hátvédje újságírói kérdésre azt is elmondta, tanul magyarul, ebben pedig a nyelvet beszélő felesége és fia is segítségére. Emellett arról is szót ejtett, hogy csapattársai is sokat segítenek neki, különösen Fiola Attila, akivel a válogatottnál is együtt készülhet, valamint Juhász Roland, akitől több tanácsot is kapott.

„Sajnálom a hétvégi döntetlent az Újpest ellen, jó lett volna tapadni a Videotonra. Ennek ellenére nagyon jó kedvvel és boldogan érkeztem ide, először vagyok itt az A-csapattal, hiszen legutóbb hiába kaptam meghívót, sérülés miatt nem tudtam eljönni. Remélem, tudok élni a lehetőséggel, mindent meg fogok tenni ezért” – így Eppel Márton.

A Honvéd csatára azt is elárulta, hogy a válogatottnál dolgozó, Szélesi Zoltán is segíti a beilleszkedésben – vele még Hollandiában szerepelt egy csapatban.

„Mindhárman azon vagyunk, hogy edzésen, vagy ha úgy alakul a mérkőzésen is segítsük a válogatottat – mondta Holman Dávid. Sajnos a csapatom nincs jó helyzetben, annak viszont nagyon örülök, hogy itt lehetek és, hogy a kapitány bizalmat szavazott nekem. Remélem, tudok élni a lehetőséggel, segíthetem a csapatot.”

A DVSC középpályása beszélt arról is, hogy a debreceniek portugál vezetőedzője, Leonel Pontes – aki többek között jól ismeri Cristiano Ronaldót, és több válogatott társát is – is ott lesz a lisszaboni összecsapáson.

Bernd Storck sajtótájékoztatójáról ide kattintva olvashat.

A JÁTÉKOSOK SAJTÓTÁJÉKOZTATÓJA VÁGATLANUL:

A PORTUGÁLIA ELLEN KÉSZÜLŐ BŐ KERET*

KAPUSOK: Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Kovácsik Ádám (Videoton), Megyeri Balázs (Greuther Fürth – Németország)
VÉDŐK: Bese Barnabás (Le Havre – Franciaország), Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila (Videoton), Hangya Szilveszter (Vasas), Kádár Tamás (Dinamo Kijev – Ukrajna), Kálnoki-Kis Dávid (Újpest), Korhut Mihály (Hapoel Beer-Seva – Izrael), Lang Ádám (Dijon – Franciaország), Pintér Ádám (Greuther Fürth – Németország), Vinícius Paulo (Videoton)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Gera Zoltán (Ferencváros), Holman Dávid (DVSC), Kalmár Zsolt (Bröndby – Dánia), Kleinheisler László (Ferencváros)**, Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Nagy Ádám (Bologna – Olaszország)
TÁMADÓK: Dzsudzsák Balázs (al-Vahda – Arab Emírségek), Gyurcsó Ádám (Pogon Szczecin – Lengyelország), Eppel Márton (Budapest Honvéd), Németh Krisztián (al-Garafa – Katar), Priskin Tamás (Slovan Bratislava – Szlovákia), Sallai Roland (Palermo – Olaszország), Szalai Ádám (Hoffenheim – Németország)
*Az itthon játszók március 13-án kezdik a közös munkát, a légiósok március 19-én érkeznek.
**Kleinheisler eltiltás miatt nem léphet pályára a meccsen.

VB-SELEJTEZŐ, EURÓPAI ZÓNA
B-CSOPORT, 5. FORDULÓ

Március 25., szombat
20.45: Portugália–Magyarország

18.00: Andorra–Feröer
18.00: Svájc–Lettország

A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Svájc 4 4 9– 3 +6 12
2. Portugália 4 3 1 16– 3 +13 9
3. MAGYARORSZÁG 4 2 1 1 8– 3 +5 7
4. Feröer 4 1 1 2 2– 8 –6 4
5. Lettország 4 1 3 2– 8 –6 3
6. Andorra 4 4 1–13 –12 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik