nemzetisport.hu 2013.08.14 23:02 Frissítve: 2014.08.27 02:38

Válogatott: A hozzáállás, akarat dicséretet érdemel - Egervári

A magyar labdarúgó-válogatott – a románok elleni bukaresti vb-selejtező főpróbáján – 1–1-es döntetlent játszott Csehországgal. Egervári Sándor szövetségi kapitány a meccs után azt mondta, néhány játékos formájáról világosabb képet kapott az összecsapáson.

 

„A második félidőben kifejezetten jól játszottunk, ahhoz is közel jártunk, hogy megnyerjük a mérkőzést, de bőven volt helyzete az ellenfélnek is. Voltak hibáink, amiket ki kell javítanunk, sokszor mögénk kerültek, és ezekből nagy helyzeteket teremtettek. A csapat hozzáállása, akarata dicséretet érdemel, még akkor is, ha hibáztunk néhányszor. Bölcsebbek lettünk néhány játékos formáját illetően, illetve beilleszthetőségével kapcsolatban. Én azt a harcos hozzáállást, amit a második félidőben, egy erős csapat ellen mutattunk a győzelem érdekében, olyan erénynek vélem, amit kamatoztathatunk” – nyilatkozta Egervári Sándor a mérkőzést közvetítő M1-nek a lefújás után.

Riporteri kérdésre, miszerint elképzelhetőnek tartja-e, hogy esetleg két csatárral kezd a válogatott Bukarestben, a kapitány rövid igennel felelt.

A magyar kapuban Bogdán Ádám több nagy bravúrt is bemutatott. „Összetartóan, egymást kisegítve védekeztünk, de ez egy ilyen jó cseh csapat ellen előfordul. Ugyanakkor a másik oldalon mi is kiharcoltunk helyzeteket, és a másik kapus is remekelt. Bár nem szabadna, a fáradtság számlájára is írható, hogy sokszor nagyon mélyen védekeztünk, és hátráltunk, hátráltunk, a középpályán így sok helyet hagytunk. Magunkat szorítottuk be, a csehek könnyen találták meg a széleket, középen pedig lövésekig jutottak el, ezen még mindenképp dolgoznunk kell. Nagy állóképességet és koncentrációt igényel, de ebben talán tudunk még fejlődni” – mondta a válogatott kapuvédő.

 

2020.02.24 18:49:13

Magyar válogatott PIETSCH TIBOR, ZOMBORI ANDRÁS

AZ MLSZ életműdíjasa szerint Törőcsik Andrásnak Maradonánál is jobb képességei voltak, a mai hazai edzők közül Kuttor Attilát emeli ki.

2020.02.21 23:01:18

Magyar válogatott L. P. I.

2020.02.21 00:14:59

Magyar válogatott DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Egy kulcspozícióban biztosan jobbak vagyunk a bolgároknál.

2020.02.20 23:49:59

Magyar válogatott S. T. J.