HIRDETÉS
HIRDETÉS
BORBOLA BENCE 2018.03.17 08:07 Frissítve: 2018.03.17 09:05

Válogatott: „A hetvenszeres válogatottság sem jelent automatikusan meghívót”

Ugrai Roland az újabb keretszűkítést is sikerrel vette Georges Leekensnél. A diósgyőriek támadója rendkívül boldog, hogy az új szövetségi kapitány is számít rá, és bár a tavasz eddig nem úgy sikerült, ahogy szerette volna, reméli, hamarosan elkapja a fonalat.

HIRDETÉS
Ugrai Roland hamarosan ötödször is pályára léphet a magyar válogatottban (Fotó: Földi Imre)

 

 

– Másodszor is átvitte a lécet...
– Valóban – vágta rá a Nemzeti Sport kérdése Ugrai Roland, a diósgyőriek csatára, aki Georges Leekens bővebb kerete után a szűkített névsorba is bekerült. – A péntek délutáni edzés után szóltak a csapattársaim, hogy ott vagyok Georges Leekens listáján, gyorsan be is kapcsoltam a telefonomat, hogy magam is meggyőződjek róla.

– Bízott a beválogatásában?
– Reménykedtem benne, holott az új kapitány kinevezése miatt ezúttal senki sem mehetett biztosra. Én még csak négyszer voltam tagja a nemzeti csapatnak, de a hatvan-hetvenszeres válogatottság sem jelent automatikusan meghívót. Nyilván Georges Leekensnek is megvan a maga filozófiája, elképzelése a játékról, nem tudhattuk, ebbe ki fér bele, és ki nem. Nagyon vártam már, hogy hivatalos legyen a névsor, rendkívül boldog vagyok, hogy az új kapitány is számít rám.

– A feladat adva van, bizonyítani és élni kell a lehetőséggel. Ugye?
– Pontosan. A tavasz eddig kevésbé sikerült, a gólok nem jöttek, és a játék sem megy úgy, mint az ősszel, de remélem, hogy hamarosan elkapom a fonalat. A Kazahsztán és Skócia elleni mérkőzésen az lesz a legfontosabb, hogy aki megkapja a bizalmat, éljen vele. A magam részéről úgy készülök, úgy megyek az edzőtáborba, hogy a legjobb teljesítményt kell nyújtanom, hiszen csak így maradhatok az együttes közelében hosszú távon.

– Elnézve a csatárok névsorát, nem lesz könnyű bekerülni a kezdőcsapatba. Nikolics Nemanja, Szalai Ádám és a kirobbanó formában lévő Böde Dániel...
– És ez így van jól. Nincs ezzel gond, hiszen a válogatottról van szó. A versenyhelyzet mindenkit csak még jobb teljesítményre sarkall. Előbb az edzéseken kell megmutatni, hogy van bennünk kurázsi, hogy bátran be lehet bennünket állítani a kezdőbe is.

A VÁLOGATOTT SZŰKÍTETT KERETE
Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Kovácsik Ádám (Videoton FC)
Védők: Bese Barnabás (Le Havre AC – Franciaország), Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila (Videoton FC), Guzmics Richárd (Jenpien – Kína), Hangya Szilveszter (Vasas FC), Kádár Tamás (Dinamo Kijev – Ukrajna), Lang Ádám (AS Nancy – Franciaország), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Otigba Kenneth (Ferencváros), Szabó János (Paksi FC)
Középpályások: Elek Ákos (Kajrat Almati – Kazahsztán), Kleinheisler László (Asztana FK – Kazahsztán), Nagy Ádám (Bologna – Olaszország), Pátkai Máté (Videoton FC), Pintér Ádám (Greuther Fürth – Németország)
Támadók: Böde Dániel (Ferencváros), Dzsudzsák Balázs (al-Vahda – Egyesült Arab Emírségek), Eppel Márton (Budapest Honvéd), Németh Krisztián (New England Revolution – Egyesült Államok), Nikolics Nemanja (Chicago Fire – Egyesült Államok), Stieber Zoltán (D. C. United – Egyesült Államok), Szalai Ádám (Hoffenheim – Németország), Ugrai Roland (Diósgyőri VTK), Varga Roland (Ferencváros)

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Március 23. (péntek), 19.00: MAGYARORSZÁG–Kazahsztán (Budapest, Groupama Aréna)
Március 27. (kedd), 20.00: MAGYARORSZÁG–Skócia (Budapest, Groupama Aréna)

 

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.12 23:01:21

Magyar válogatott MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Ez ugyebár a mentális felkészítés, amit a közbeszéd elintéz azzal, hogy jókora „flúg” kell ahhoz, hogy valaki beálljon a kapuba.

2018.11.10 23:21:29

Magyar válogatott N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Varga Zoltán a sorsa – a pőre életrajza! – által determinált pályát futotta be ugyanis, amelynek a hatvanas évek magyar futball­valóságával menthetetlenül össze kellett ütköznie.

2018.11.08 09:36:58

Magyar válogatott PIETSCH TIBOR

Az FTC csatára mellett Ugrai, Holman, Korhut, Gazdag, Eppel és Gyurcsó esetéről is beszélt.

HIRDETÉS
HIRDETÉS