Válogatott: „A hazai vereség óta megjött játékosaink önbizalma”

B. Z.B. Z.
Vágólapra másolva!
2020.10.14. 09:43
null
Szeptemberben az oroszok kihasználták a magyar hibákat (Fotó: Szabó Miklós)
Szerdán 20.45-től Magyarország Oroszországgal találkozik a labdarúgó Nemzetek Ligája 4. fordulójában. Lássuk, mit tippelnek a találkozó végkimenetelére a magyar labdarúgás szereplői!

 

Csábi József, 10-szeres válogatott labdarúgó, korábbi megbízott szövetségi kapitány:
„Gratuláltam Marco Rossinak a Bulgária és a Szerbia elleni meccshez, mindkettő után jó érzésekkel álltam fel a tévé elől. Az olasz szakember megtalálta a megfelelő szerkezetet, és bár némi szerencsénk is volt, nem keveset tettünk érte. Oroszországban is szerezhetünk meglepetést, bár talán nem is lenne olyan nagy baj, ha nem három idegenbeli győzelem után várnánk az Izland elleni pótselejtezőt...”

TIPP: 1–1     

Nagy Antal, korábbi 32-szeres válogatott labdarúgó:
„Mindenki tudja, a legfontosabb, hogy Izland ellen továbbjussunk, s ott legyünk az Európa-bajnokságon, ám a válogatottnak nincs olyan meccse, amely ne lenne fontos. Ha így haladunk, okkal lehet önbizalmunk a novemberi pótselejtezőn, növekedhet a szövetségi kapitány tapasztalati tőkéje, arról nem is beszélve, hogy az oroszok ellen több ok miatt minden labdarúgó bizonyítani akar. Nyerjünk, vagy legalábbis ne veszítsünk.”

TIPP: 1–1     

Lipcsei Péter, a Soroksár SC vezetőedzője, korábbi 58-szoros válogatott középpályás:
„Kijelenthető, hogy Marco Rossi megtalálta a megfelelő hadrendet. Oroszországban nem vár könnyű mérkőzés a csapatra, de hát az előző három összecsapás sem volt az. A hazai három kettes vereség után a szakmai stáb biztosan elemezte a hibákat, s fegyelmezett védekezéssel pontot szerezhetünk, sőt megfelelő összpontosítással elérhető, hogy ne kapjunk gólt.”

 TIPP: 0–0     

Gyimesi László,  korábbi 12-szeres válogatott, aki 1978-ban pályára lépett a Szovjetunió elleni Eb-selejtezőn (2–0):
„A legfontosabb kérdés, hogy a kevesebb mint egy hét alatt lejátszandó három idegenbeli mérkőzés között hogyan lehetett megoldani a pihenést és a megfelelő regenerálódást. Biztos vagyok benne, hogy a szerbek elleni mérkőzéshez képest is négy-öt helyen változik a kezdőcsapat összetétele. Örömteli, hogy egyfelé húz a társaság, jó a csapategység is, márpedig ez lényeges a jobb csapatnak tartott orosz válogatottal szemben.”

TIPP: 1–1     

Telek András, a Ferencváros korábbi 24-szeres válogatott középhátvédje:
„Lehetne folytatni a remek idegenbeli sorozatot, de ne feledjük, a csoport favoritja az ellenfél. Nekem a döntetlen is bravúrral érne fel. Örülök, hogy mostanság rengeteg a jó teljesítmény, márpedig ez egyértelműen Marco Rossi munkájának dicsérete. A szeptemberi hazai vereség óta megjött játékosaink önbizalma, elvégre azóta a bolgár és a szerb válogatottat is idegenben győzték le.”

TIPP: 1–1

A MAGYAR VÁLOGATOTT ŐSZI PROGRAMJA

NEMZETEK LIGÁJA (2020–2021)
B-LIGA
3. CSOPORT
Szeptember 3.,Törökország–Magyarország 0–1

Szeptember 6.,Magyarország–Oroszország 2–3
Október 11.:Szerbia–Magyarország 0–1
Október 14., 20.45:Oroszország–Magyarország
November 15., 20.45:Magyarország–Szerbia
November 18., 20.45:
Magyarország–Törökország

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Oroszország 3 2 1 7–4 +3 7
2. MAGYARORSZÁG 3 2 1 4–3 +1 6
3. Törökország 3 2 1 1–2 –1 2
4. Szerbia 3 1 2 1–4 –3 1
EB-PÓTSELEJTEZŐ, NL-RÁJÁTSZÁS, A-LIGA (2018–2019-es kiírás)
Október 8., elődöntő

Bulgária–Magyarország 1–3
November 12., döntő

Magyarország–Izland

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE*
Kapusok:Dibusz Dénes(Ferencváros),Hegedüs Lajos(Paksi FC)
Védők:Bese Barnabás(Oud-Heverlee Leuven – Belgium), Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila (Mol Fehérvár FC), Kecskés Ákos(FC Lugano – Svájc),LangÁdám(Omonia Nicosia – Ciprus), Loic Nego(Mol Fehérvár),Willi Orbán(RB Leipzig – Németország),Szalai Attila(Apollon – Ciprus)
Középpályások:Cseri Tamás(Mezőkövesd),Gazdag Dániel(Budapest Honvéd),Holender Filip (Partizan Beograd – Szerbia), Kalmár Zsolt(Dunaszerdahelyi AC – Szlovákia),Nagy Ádám(Bristol City – Anglia),Schäfer András(Dunaszerdahelyi AC – Szlovákia),Sigér Dávid(Ferencváros)
Támadók:Könyves Norbert(Zalaegerszegi TE FC),Nikolics Nemanja(Mol Fehérvár FC),Szalai Ádám (Mainz – Németország),Szőke Adrián(Heracles Almelo – Hollandia), Varga Kevin(Kasimpasa – Törökország)
*Sallai Rolandcsak a Bulgária elleni Eb-pótselejtezőn állhatott a szakmai stáb rendelkezésére
*Gulácsi Pétera Szerbia elleni NL-mérkőzés után visszautazott klubcsapatához

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik