Válogatott: A francba, én miért nem?! - Köteles László kifakadása

Vágólapra másolva!
2011.11.22. 12:11
null
Köteles László úgy érzi, beférne a magyar válogatott keretébe (Fotó: Action Images)
Több belga honlap is idézi Köteles Lászlót, a belga bajnok Racing Genk magyar kapusát, aki a Valencia elleni szerdai BL-mérkőzésre készülvén hangot adott értetlenségének amiatt, hogy nem kap meghívót a magyar labdarúgó-válogatottba.

 

„Örültem, hogy (Tőzsér) Dani újra ott lehetett a válogatottban, de amikor megláttam a névsort, az első reakcióm az volt: A francba, én miért nem?!" – idézi például a Gazet Van Antwerpen honlapja a magyar kapust, aki értetlenkedett a Lengyelország és Liechtenstein elleni keret kapusnévsorának láttán.

„Mert kik is a vetélytársaim? A 35 esztendős Király (Gábor) a német másodosztályú 1860 Münchenből, Bogdán (Ádám), a Bolton tartalékkapusa, valamint Kovács (sic! – valószínűleg a lap elírásáról van szó), az Európa-liga-selejtezőig jutó Paks kapusa" – mondta a belga források (például a gva.be) szerint az ősszel a belga bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is jól teljesítő, nemzetközi elismerést kivívó Köteles. (Az említett „Kovács" valójában Csernyánszki Norbert.)

A magyar kapuvédő a szerdai BL-mérkőzéssel kapcsolatban kifejtette: már elmúltak azok az idők, amikor egy topcsapat ellen félve mentek ki a pályára. Szóval Valenciában sem csupán a vereség elkerülése a cél, noha Köteles szerint a spanyol bajnokság harmadik helyezettje jóval rámenősebb lesz majd, mint a belgiumi mérkőzésen (0–0) volt.

„Tudom, hogy sokan csak nevetnek azon, amit mondok – folytatta Köteles –, de érdemes megnézni az idei BL-szezon eredményeit. Bizony akadnak meglepetések, ott van például az APOEL Nicosia szereplése. A Chelsea ellen idegenben tele volt a nadrágunk, kaptunk is egy hatalmas verést. Aztán odahaza helyretettük a dolgokat, és a döntetlenből önbizalmat merítettünk."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik