Válogatott: a Bayern ifjonca ellenünk mutatkozhat be

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.13. 13:08
null
Höjbjerg (pirosban) a Bayern első csapatában már szerzett némi rutint, a következő lépcső a dán válogatott (Fotó: Reuters)
Morten Olsen, a dán labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette a Magyarország (május 22.) és Svédország (május 28.) elleni felkészülési mérkőzésekre készülő keretet.

A keretben több újonc is található: Jesper Hansen, a francia Évian kapusa, Kian Hansen, az Esbjerg védője, Jakob Ahlmann Nielsen, az AaB hátvédje, Jakob Ankersen, az Esbjerg középpályása, valamint a Bayern Münchenben légióskodó, mindössze 18 éves Pierre Höjbjerg.

A május 22-én 20.15-kor, az új debreceni Nagyerdei Stadionban megrendezendő mérkőzésre az MLSZ tájékoztatása alapján már a múlt héten elfogytak a jegyek – a szövetség keresi a lehetőséget újabb szektorok megnyitására.

„Nagyszerű, hogy beválogattak! Új és izgalmas lépése ez a karrieremnek, egyben elismerése a munkámnak. Most kezdhetem el igazán felépíteni magam az A-válogatottban – édesapám nagy álma volt, hogy meghívjanak, így neki ajánlom ezt a hírt” – mondta Höjbjerg a DBU honlapjának.

„A magyar csapattal találkoztunk a 2010-es világbajnokság selejtezőin, és bár az idegenbeli döntetlen után sok kritikát kaptunk, az az eredmény kulcsfontosságú volt a kvalifikáció szempontjából. Az a meccs megmutatta, mennyire nehéz a magyarok ellen futballozni” – nyilatkozta Morten Olsen szövetségi kapitány. A két csapat legutóbbi mérkőzését Koppenhágában a magyar válogatott 1–0-ra megnyerte a már biztos vb-szereplő dánokkal szemben.

A DÁN VÁLOGATOTT KERETE MAGYARORSZÁG ÉS SVÉDORSZÁG ELLEN
Kapusok:
Jesper Hansen (Évian TG – francia), Kasper Schmeichel (Leicester City – angol), Stephan Andersen (Go Ahead Eagles – holland)
Védők: Andreas Bjelland (Twente – holland), Daniel Agger (Liverpool – angol), Jakob Ahlmann (Aalborg), Kian H. Hansen (Esbjerg), Peter Ankersen (Esbjerg), Lars Jacobsen (FC Köbenhavn), Simon Kjaer (Lille – francia), Simon Poulsen (AZ – holland)
Középpályások: Christian Eriksen (Tottenham Hotspur – angol), Jakob Ankersen (Esbjerg), Jakob Poulsen (Midtjylland), Kasper Kusk (Aalborg), Rasmus Würtz (Aalborg), Lasse Schöne (Ajax – holland), Pierre Emile Höjbjerg (Bayern München – német), Thomas Kahlenberg (Bröndby)
Támadók: William Kvist Jörgensen (Fulham – angol), Martin Braithwaite (Toulouse – francia), Michael Krohn-Dehli (Celta Vigo – spanyol), Morgan Rasmussen (Midtjylland).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik