Válogatott: 4 újonc a Nemzetek Ligájára készülő keretben

Vágólapra másolva!
2020.08.24. 14:04
Kihirdette a szeptemberi Nemzetek Ligája-mérkőzésekre készülő keretét Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A névsorban négy újoncot is találunk: Cseri Tamás, Babati Benjamin, Schäfer András és Szőke Adrián.

„Rengeteg szempontot kellett mérlegelni, most még inkább, mint általában – mondta el a kerethirdetés után Marco Rossi szövetségi kapitány. – A Wales elleni Eb-selejtező óta, vagyis tíz hónapja nem volt együtt a válogatott. Sok minden történt azóta, mindenekelőtt a járvány, ami a mai napig nem oldódott meg. Ráadásul néhányan sérültek, másoknak nincs csapatuk, megint mások nincsenek optimális formában. Ami így a legnagyobb változás, hogy tizenegy új arcot kellett behívnunk a novemberi kerethez képest.”

Az olasz szakember elárulta: mindössze két napot tudnak készülni a Törökország elleni mérkőzésre, ami tíz hónap kihagyás után komoly kihívás elé állítja a stábot.

„Kérdés, hogy milyen felkészültségi szinten tudunk így játszani, de ezzel a problémával minden kollégámnak szembe kell néznie.”

Az egyik újoncról, Cseri Tamásról külön is megkérdezték a kapitányt.

„Már nem annyira fiatal, de az utolsó két évadban bizonyított az NB I-ben. Ha márciusban lett volna kerethirdetés, biztosan behívtam volna, júniusban viszont szinte biztos, hogy nem, mert a bajnokság újraindítása után a Mezőkövesd és Cseri teljesítménye is visszaesett. De most azt látom, hogy megint kezd visszatérni a járvány előtti formájához.”

Dzsudzsák Balázs hiányával kapcsolatban kijelentette: semmi új nem történt.

„Két évvel ezelőtt, amikor elfogadtam ezt a megtisztelő feladatot, megadtam a vezérelveimet. Akkor is volt egy ilyen helyzet, Balázs nem játszott, és kerettag sem lett. Most ez megismétlődött. Örültem volna, ha a válogatott számíthat rá, de mivel nem vesz részt mérkőzéseken, erről nem lehetett szó. Lehet rám azt mondani, hogy jó vagy rossz szövetségi kapitány vagyok, de az biztos, hogy őszinte és lojális vagyok, ezeket a döntéseimet senki más nem befolyásolja.”

Marco Rossit Szoboszlai Dominikról és Sallai Rolandról is faggatták azzal kapcsolatban, hogy fiatal tehetségeink betölthetnek-e már most vezér szerepet a csapatban.

„Telefonon tudtam mostanában beszélgetni velük. Azt kértem tőlük, hogy ezekben a napokban majd ne arra törekedjenek, hogy bizonyítsák, mennyire ügyesek. Most azt bizonyítsák, mennyire hatékonyak. Ezúttal ne a szépségre, hanem a konkrétumokra összpontosítsanak.”

A Törökország elleni idegenbeli mérkőzés járványügyi szempontból is szóba került, hiszen a házigazda piros besorolást kapott.

„Teljesen nyugodt vagyok, bízom az orvosi csapatban. A játékosokat és a stábot indulás előtt, majd Törökországban, végül a visszatérés előtt is tesztelik, úgyhogy nincs mitől tartanunk.”

A MAGYAR VÁLOGATOTT 25 FŐS KERETE
Kapusok: Dibusz Dénes
(Ferencváros),Gulácsi Péter(RB Leipzig – Németország),Kovácsik Ádám(Mol Fehérvár FC)
Védők: Baráth Botond(Budapest Honvéd),Bese Barnabás(OH Leuven – Belgium),Botka Endre(Ferencváros),Fiola Attila(Mol Fehérvár FC),Korhut Mihály(Debreceni VSC),Lang Ádám(Omonia Nicosia – Ciprus),Willi Orbán(RB Leipzig – Németország),Szalai Attila(Apollon – Ciprus),Tamás Krisztián(Budapest Honvéd)
Középpályások: Cseri Tamás(Mezőkövesd),Gazdag Dániel(Budapest Honvéd),Kalmár Zsolt(DAC – Szlovákia),Nagy Ádám(Bristol City – Anglia),Schäfer András(DAC – Szlovákia),Sigér Dávid(Ferencváros),Szoboszlai Dominik(Red Bull Salzburg – Ausztria)
Támadók: Babati Benjamin(ZTE FC),Nikolics Nemanja(Mol Fehérvár FC),Sallai Roland(Freiburg – Németország),Simon Krisztián(Újpest FC),Szalai Ádám(Mainz – Németország),Szőke Adrián(Heracles Almelo – Hollandia)

A magyar válogatott menetrendje
Szeptember 3., 20.45:
Törökország–Magyarország
Szeptember 6., 18.00: Magyarország–Oroszország
Október 11., 20.45: Szerbia–Magyarország
Október 14., 20.45: Oroszország–Magyarország
November 15., 20.45: Magyarország–Szerbia
November 18., 20.45:
Magyarország–Törökország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik