Válogatott: 1–4-ről hatalmasat hajrázott a magyar női csapat

Vágólapra másolva!
2015.08.01. 19:25
null
A mérkőzés előtt Török Gábor, az MLSZ női bizottságának elnöke köszöntötte Pádár Anitát (Fotó: mlsz.hu)
A magyar női labdarúgó-válogatott jó hangulatú mérkőzésen 4–4-es döntetlent játszott Szlovákiával a Balaton-kupa szombati játéknapján, de a tizenegyespárbajt elveszítette, így hétfőn a harmadik helyért játszik majd.

 

A címvédő szlovák válogatott a szünetben 2–0-ra vezetett a balatonfüredi mérkőzésen, majd megszerezte a harmadik gólját is, sőt miután Szabó Viktória szabadrúgásból szépített, jött a negyedik szlovák találat – úgy tűnt, ezzel el is dőlt a meccs.

A mieink azonban fantasztikus hajrát vágtak ki: a 86. percben Szuh Erika szabadrúgásból szépített, két perccel később ugyanő értékesített egy tizenegyest, majd a 93. percben Nagy Lilla egyenlített!

A rendes játékidőben, még 0–0-nál a szlovákok kihagytak egy büntetőt – Bíró Barbara vetődve a kapufára tolta a labdát –, de a szétlövésben ők voltak a jobbak (2–4), így ők játszhatják a döntőt a lengyelekkel.

A mieink ellenfele Fehéroroszország lesz a bronzmeccsen; a fehéroroszok 2–2-t követően szintén tizenegyesekkel bukták el az elődöntőjüket.

A magyar mérkőzés előtt elbúcsúztatták Pádár Anitát, akinek ez volt a 124. fellépése a magyar válogatottban. Az ajándékba kapott mezen a 125-ös szám virít – azaz minden bizonnyal pályára lép a hétfőn 14 órakor kezdődő bronzcsatában is, amelyet szintén Balatonfüreden rendeznek meg.

„A hatvanadik percig nem találtuk a mérkőzés ritmusát, tompák, fásultak voltunk, lassan gondolkodtunk, nem értünk oda az ellenfél labdáira, folyamatosan úton volt a csapat – értékelt a mérkőzést követően Markó Edina szövetségi kapitány az mlsz.hu-nak. – A hatvanadik perc után kezdtük elkapni a fonalat, kétgólos hátrányban volt egy nagy lehetőségünk, amit ha kihasználunk, hamarabb visszajöhettünk volna a meccsbe. Mindent figyelembe véve az erkölcsi győzelem a miénk, hiszen háromgólos hátrányból egyenlítettünk, az utolsó percig küzdöttünk a döntetlenért, és sikerült is visszahozni a mérkőzést. Összesen két mezőnyjátékos-cserénk ült a kispadon, ezért szűk lehetőségeink voltak a változtatásra, a második félidőben beálló Magyarics Zoé és Szuh Erika azonban remekül szállt be, mindketten sokat tettek hozzá az egyenlítéshez. A meccs utolsó szakaszára lehet építeni a későbbiekben, de a legfontosabb momentum, és én is erre fogok életem végéig emlékezni, hogy Pádár Anita itt búcsúzott el a válogatottságtól. Ezúton is szeretnék gratulálni neki páratlan karrierjéhez, ő a női labdarúgásnak igazi példaképe, akit továbbra is nagyon meg kell majd becsülnünk.”

BALATON-KUPA, 1. JÁTÉKNAP
Magyarország–Szlovákia 4–4 (0–2) – tizenegyesekkel 2–4

Magyarország: Bíró Barbara (Szőcs Réka, 46.) – Szabó Viktória, Szeitl Szilvia, Rácz Zsófia, Tóth Gabriella – Hummel-Smuczer Angéla, Csiszár Henrietta – Nagy Lilla, Zeller Dóra, Krisztin Sára (Magyarics Zoé, 58.) – Pádár Anita (Szuh Erika, 79.)
A magyar gólszerzők: Szuh (2 – a másodikat 11-esből), Szabó V., Nagy L.

A másik mérkőzésen
Lengyelország–Fehéroroszország 2–2 – tizenegyesekkel 3–0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik