Válogatott: 0–0-val ünnepeltük a Női Labdarúgás Napját

Vágólapra másolva!
2018.06.06. 16:00
null
Akcióban a fehér mezes Csányi Diána (Fotó: Tumbász Hédi)
A magyar női labdarúgó-válogatott gól nélküli döntetlent ért el Görögország ellen a két csapat szerdai felkészülési mérkőzésén Telkiben.

 

A mérkőzést a Női Labdarúgás Napja keretében rendezték meg; az MLSZ negyedik alkalommal szervezett egész napos ünnepet a magyar női futball főszereplőivel.

A program csúcspontját jelentő, görögök elleni találkozón inkább a magyar válogatott kezdeményezett, többször is beszorította ellentámadásokra berendezkedő ellenfelét, ám az átütőerő hiányzott az eredményes befejezéshez.

„Fáradtak voltak a játékosok, sokuk két nappal ezelőtt még bajnokit játszott. Hiányzott belőlünk a dinamika, sem gondolkodásban, sem fizikailag nem voltunk frissek. A dánok elleni vb-selejtező előtt kulcsfontosságú lesz, hogyan tudunk regenerálódni. Természetesen az ellenfelünk lesz a favorit, de egy meccsre sem megyünk ki feltartott kézzel” – idézi az mlsz.hu Markó Edina szövetségi kapitány értékelését.

A magyar válogatott jövő kedden Viborgban játssza a Dánia elleni vb-selejtezőt.

A mieink hat mérkőzés után négy ponttal a negyedik, a dánok négy mérkőzés után kilenc ponttal a második helyen állnak a 4. csoportban; vezetnek a százszázalékos (4/4) svédek.

NŐI VÁLOGATOTT FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MAGYARORSZÁG–GÖRÖGORSZÁG 0–0
Telki, 400
néző. V: Caterina Campos (Olga Almegida, Vanessa Gomes – mindhárman portugálok)
MAGYARORSZÁG:
Szőcs – Tóth A., Turányi, Szeitl, Szabó V. (Papp D. a szünetben) – Rácz Zs., Csányi (Mosdóczi, 87.), Fenyvesi – Zágor (Németh L., 85.) – Jakabfi, Vágó F.
Szövetségi kapitány:
Markó Edina
GÖRÖGORSZÁG:
Papakonsztantinu – Kacu, Hacijannidu, Szidira, Nefru (Paszpali, 69.) – Paraszku (Mantaci 80.), Kakampuki – Vardali (Papadopulu 80.), Makru, Moraitu – Konguli
Szövetségi kapitány:
Dimoszthenisz Kavurasz
MESTERMÉRLEG
Markó Edina: –
Láthatóan a szezon végére elfáradtak a lányok, ezért aztán a következő hét a regenerálódásról szól majd. Sajnos a fáradtságot leginkább a támadójátékunk szenvedte meg, nem voltunk elég dinamikusak, robbanékonyak. Viszont nincs idő a sebeink nyalogatására, jövő kedden a gyors, fizikailag erős dánok ellen játszunk. Ez a mérkőzés is a felkészülést szolgálta, még ha kicsit lassabban és nehézkesen mozogtak is a lányok.
Dimoszthenisz Kavurasz: –
Remek meccset játszottunk. Fegyelmezettek, szervezettek voltunk, s ha a végén jobban figyelünk, nyerünk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik