U21: iksz 0-2-ről Radó duplájával Skóciában

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.05. 22:28
A magyar U21-es válogatott a második félidőben 0–2-ről felállva Radó András két góljával döntetlent játszott Skóciával Dundee-ban felkészülési mérkőzésen.

A magyar U21-es válogatott Dundee-ban lépett pályára, és az első percektől kezdve védekeznie kellett a határozott vendéglátók ellen, Jova Leventének bravúrra is szüksége volt a 0–0 tartásához, de Marcus Fraser szabadrúgása utat talált a kapuba. Bár a skótok játéka kiszámíthatónak tűnt, a nagyobb sebesség miatt tehetetlen volt Csábi József csapata, egy szép akció végén Fraser növelte a hazai előnyt.

A második félidőben valamivel jobban játszott a magyar csapat, a 70. percben tizenegyest ítéltek a mieink javára, és Radó András a büntetőt értékesítve szépített. A Haladás játékosa a hajrában ismét betalált, így döntetlen lett az eredmény. „Az első félidőben sem játszottunk alárendelt szerepet, bár ekkor még nagyobb számban becsúsztak hibák a játékunkba, ezért kétgólos hátrányba kerültünk – mondta a lefújás után Csábi József, megbízott szövetségi edző az mlsz.hu-nak. – A szünetben még bátrabb játékra biztattam a fiúkat, és a fordulás után kimondottan jó iramot diktáltunk, miközben higgadt, jó döntéseket hoztunk, és így megérdemelten egyenlítettünk. A második félidei a tempóra, a bátor és precíz játékra lehet építeni a jövőben is."

U21-ES FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

SKÓCIA–MAGYARORSZÁG 2–2 (2–0)
Dundee
MAGYARORSZÁG:
Jova – Szolnoki, Lang, Poór, Baráth (Kelemen, 74.) – Nagy G. (Szakály A., 82.) – Gyurján (Vass P., 82.), Kovács I., Vécsei, Radó – Bacsa (Ugrai 86.). Szövetségi edző: Csábi József
G: McGregor (25.), Fraser (37.), ill. Radó (68. – 11-esből, 87.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik