U21: háromgólos norvég siker Gera Zoltán hazai debütálásán

NSO/MLSZ.HU NSO/MLSZ.HUNSO/MLSZ.HU NSO/MLSZ.HU
Vágólapra másolva!
2019.09.10. 21:48
null
Nem sikerült jól Gera Zoltán hazai debütálása (Fotó: Török Attila)
A magyar-szlovén közös rendezésű Európa-bajnokságra készülő U21-es válogatottunk hazai pályán 3–0-ra kikapott a norvég korosztályos együttestől.



Ez volt Gera Zoltán irányításával az első hazai mérkőzése a csapatnak, amely pénteken Dániában gól nélküli döntetlent játszott.

Gera Zoltán öt helyen változtatott a dániai kezdőcsapatán, a védelemben Nagy Zsombor, Szalai Attila és Tóth Bence megtartotta helyét, mellettük Kiss Bence, Schäfer András és Bíró Bence kezdett mindkét találkozón. A kapuba Varga Ádám került, Kovács Krisztián játszott a jobbhátvéd szerepében, rajtuk kívül Hinora Kristóf, Szánthó Regő és Kiss Tamás kapott bizonyítási lehetőséget.

Nem indult jól a meccs a mieink számára, hiszen az első fél óra végén Hugo Vetlesen szögletét követően Leo Östigard 11 méterről a hosszúba fejelt, így a norvégok mehettek előnnyel a szünetre (0–1).

A norvégok vezető gólja


Gera Zoltán a szünetben hármat cserélt, Szabó Bence, Csonka András és Deutsch László érkezett a pályára. Az első lövési kísérlet a magyar válogatotté volt, Bíró Bence próbálkozott távolról, de nem volt elég erős a próbálkozás.

A védekezésünk sajnos nem volt olyan hatékony, mint az első félórában: az 54. percben megduplázták előnyüket a norvégok: egy jobbról érkező keresztlabdátVetlesen lőtt kapura, Varga Ádám először még védett, de a kipattanót Ola Brynhildsen közelről az üres kapuba lőtte (0–2).

Három perccel később ismét gólt szereztek a norvégok, egy ziccerig kijátszott akció végén Tobias Christensen passzolt Varga mellett a jobb alsó sarokba, kialakítva a végeredményt (0–3).

A harmadik norvég gól



FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MAGYARORSZÁG U21–Norvégia U21
0–3 (0–1)
MAGYARORSZÁG: Varga Ádám – Kovács Krisztián, Nagy Zsombor, Szalai Attila, Tóth Bence (Deutsch László, a szünetben) – Hinora Kristóf (Banó-Szabó Bence, 71.), Kiss Bence (Csonka András, a szünetben) – Kiss Tamás (Schön Szabolcs, 64.), Schäfer András (Szabó Bence, a szünetben), Szánthó Regő (Kovácsréti Márk, 74.) – Bíró Bence
Gólszerző: Östigard (31.), Brynhildsen (54.), Christensen (57.)

A norvég csapat simán legyőzte a mieinket (Fotó: Török Attila)
A norvég csapat simán legyőzte a mieinket (Fotó: Török Attila)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik