U21: erősítés érkezett Rossi keretéből – a skóciai pofon után jönnek a belgák

BORSOS LÁSZLÓBORSOS LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2023.10.17. 09:01
null
A skóciai vereséget követően kedden Belgiummal játszik Eb-selejtezőt a Gera Zoltán irányította U21-es válogatott (Fotó: mlsz.hu)
Gera Zoltán szövetségi edző szerint játékosai rendben lesznek a Belgium elleni keddi, hazai Eb-selejtezőig. A tréner bátor támadásvezetést, fegyelmezett védekezést és csapatmunkát vár labdarúgóitól. Ebben segítheti az együttest a múlt héten még a felnőttválogatottal készülő védő, Balogh Botond (Parma) is.

 

Hamarosan kiderül, felocsúdott-e az U21-es válogatott a skóciai sokkból vagy sem. Gera Zoltán szövetségi edző együttese a Motherwellben rendezett pénteki Eb-selejtező 7. percében már kétgólos hátrányba került, végül 3–1-es vereséget szenvedett. A demoralizáló összecsapás után nincs idő keseregni, kedden ugyanis a második kalapból húzott Belgium érkezik a Hidegkuti Nándor Stadionba csoportmérkőzésre.

„Nem erre számítottunk, de a futballistasors már csak ilyen, ki kell jönni az ütésből. Keddre rendben lesznek lelkileg a játékosaim – mondta Gera Zoltán szövetségi edző. – Nem mondhatok rosszat a fiúkra, mert akartak, de tudják, ilyen naivan nem lehet még egyszer belemenni egy mérkőzésbe. Arra készülünk, hogy a belgák már a meccs elején gólt akarnak szerezni, nem alapozhatunk arra, hogy Málta, illetve Kazah­sztán ellen az utolsó tizenöt percben voltak eredményesek. Minden poszton képzett játékosokat vonultatnak fel a belgák, szélsebes szélsőik vannak, akik egy az egyben ügyesen cseleznek és a középpályásaik is atletikusak. Célunk, hogy mélyen, fegyelmezetten védekezve leszűkítsük a területeket, ne engedjük őket olyan helyzetbe, amikor egy az egyben vezethetik ránk a labdát. Valószínűleg ellenfelünk birtokolja többet a labdát, de amikor nálunk lesz, bátorságra lesz szükség, ki kell használnunk a lehetőségeinket. Megvan, mit szeretnénk, remélem, ez visszaköszön a pályán. Az az alap, hogy csapatként dolgozzunk, mindenkitől száztíz százalékot várok – ha így lesz, bármi megtörténhet.”

A korosztályos válogatottat 2019 nyara óta irányító szakember elmondta, a Skóciában kisebb sérülést szenvedő Németh András kiesése nagy érvágás, de megvan a terv a pótlására.

„Más sérültünk nincs, reméljük, keddig nem is lesz. Balogh Botond ugyanakkor csatlakozott hozzánk, ami nagyon fontos, mert tapasztalatával nyugalmat kölcsönözhet a csapatnak. Noha a srácok regenerálódtak a skóciai meccs után, lesz egy-két változás a kezdő tizenegyben. Vannak játékosok, akik a klubjukban nem játszanak rendszeresen, nekik sok lenne két mérkőzés néhány napon belül.”

 

U21-ES EB-SELEJTEZŐ
B-CSOPORT
17.45:
Magyarország–Belgium, Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion (Tv: M4 Sport)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik