Jól elbántak velünk az albánok az U21-es Eb-selejtezőn

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.28. 19:55
null
A magyar U21-es válogatott vezetett, de kikapott Albániában (Fotó: mlsz.hu)
U21-es EB-selejtezőn a magyar válogatott Albániába utazott, hogy a meccs előtt a csoport második helyén álló hazaiak ellen megszerezze a három pontot. Nem sikerült, pedig Gera révén a második félidőben a vezetést is megszereztük. Ekkor azonban „filmszakadás” következett, mert a hazaiak fordítottak, és sajnos le is fociztak bennünket. Ezzel a továbbjutás lehetősége alighanem elúszott.

 

U21-ES EB-SELEJTEZŐ
4. CSOPORT

Albánia–Magyarország 2–1
Elbasan, Elbasan Aréna. V: Nikola Popov (bolgár)
Albánia: Strakosha – Lulaj, Prenga, Rrahmani, Hoxhallari – Latifi (Vojvoda, 87.), Bare, Laci, Cekici (Broja, 90.) – Durmishaj (Fili, 60.), Manaj. Szövetségi edző: Redi Jupi
A kispadon: Teqja (k.), Vojvoda, Broja, Gjini, Fili, Gavazaj, Bardhi
Magyarország:
Nagy – Bese, Bobál, Kecskés, Hangya – Vida, Cseke – Zsótér, Kalmár (Sallai, 72.), Gera (Mervó, 84.) – Balogh N. (Makrai, 66.) Szövetségi edző: Robert Kilin
A kispadon: Székely (k.), Forgács, Mervó, Sallai, Polgár, Baki, Makrai
Gólszerző: Manaj (69.), Prenga (79.), ill. Gera (55.)

A csoport másik mérkőzésén
Görögország–Izrael 0–1

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Portugália66 23–1

+22

18
2. Albánia8
33
2
10–14 –412
3. Izrael 6
3 2 1 9–4 +5
11
4. MAGYARORSZÁG 7 2 2
3 11–10 +2
8
5. Görögország 6
2 1
3 8–7 +1 7
6. Liechtenstein 7
7 0–25 –25
0

• A kilenc csoportelső kijut az Eb-re, a négy legjobb csoportmásodik pótselejtezőt játszik

ÖSSZEFOGLALÓ

Az izraeliek elleni gyirmóti döntetlen után győzelmi reményekkel lépett pályára a magyar csapat Albániában. Az már az elején látszott, hogy biztonságos védelemből indított tudatos támadásokban bízik a válogatott.

Ennek megfelelően semmi kapkodás nem látszott. Ez nem lett volna baj, de gólhelyzet sem... Pedig az albán csapat egyáltalán nem tűnt valami félelmetes alakulatnak. A legnagyobb lehetőségünk Bese előtt adódott, de a 16. percben kicsivel fölé lőtt. Az albánoknak sem jutott igazi lehetőség, így egy nem túl jó iramú meccsen döntetlennel vonultak pihenőre a csapatok.

A szünet inkább az albánokra hatott frissítően, mert nagyon megnyomták a játékrész elejét, többször is veszélyeztettek. Már-már aggodalomra adhatott okot, hogy nem tudjuk megállítani a hazaiakat, amikor váratlanul megszereztük a vezetést.

Az 55. percben Balogh volt rendkívül harcos, mindenkit magára húzott, úgy adott az alapvonal közeléből középre, ahol Hoxhallari ügyetlenségét kihasználva Gera lőtt a hálóba. 0–1

A gólig sem támadtunk sokat, de a gól után valósággal visszahúzódtunk a térfelünkre. Nem kellett volna. Eleinte az albánok kakaskodásokkal, idegeskedéssel támadtak, de ez sajnos nem maradt így sokáig. Megtalálták a labdát, és ettől kezdve ugyancsak meleg pillanatokat éltünk át. Aztán a melegből forró pillanatok lettek, és megszületett az egyenlítő gól is.

A 69. percben óriási tűzijáték után előbb Cseke mentett a gólvonalról, de a kapunk nem szabadult fel, így Manaj 5 méterről kiegyenlített. 1–1

A gól után sem változott a játék képe, sokkal jobban játszott Albánia, és csak Nagy védéseinek köszönhettük, hogy nem szerezték meg a vezetést. Ami késett, az azonban nem múlott. Egy szabadrúgás utáni lepattanót Latifi adott középre, ahol mindenki elfeledkezett az előrehúzódó Prengáról, aki becsúszva szerezte a hazaiak második gólját. 2–1

Ezzel a fájó, de megérdemelt vereséggel aztán nemcsak a második helytől, alighanem a jó szerepléstől is elbúcsúzhattunk. Maradt három meccsünk, gyakorlásnak jó lesz...


PERCRŐL PERCRE

95. perc: Vége a meccsnek, Albánia nyert. 2–1
91. perc: Makrai
találta magát helyzetben a tizenhatoson belül. Úgy gondolhatta, hogy átemeli a kimozduló kapust, de fölé ment a labda.
NÉGY PERC A HOSSZABBÍTÁS
90. perc: Volt még egy cseréjük az albánoknak. Cekici helyett Broja.
88. perc: Sallai
gondolta úgy, hogy jó lenne tenni valamit az egyenlítésért, 22 méteres lövése alig ment fölé.
87. perc:
Cseréltek az albánok is. A remekül játszó Latifi helyére jött Vojvoda.
84. perc:
Újabb magyar csere. Gera helyett Mervó az utolsó percekre.
79. perc: GÓL... Már az albánok vezetnek.
A szabadrúgás gyenge volt, de a lepattanót megszerezte Latifi, felnézett, és jobbról a kapunk elé ívelt, az előrehúzódó Prenga pedig jobbal, becsúszva továbbította 5 méterről a labdát a hálóba. 2–1
78. perc: Cseke
buta szabálytalansága hozott veszélyt 32 méterre a magyar kaputól, és a magyar fiúnak egy sárga lapot.
75. perc: Manaj
kapott labdát a tizenhatoson belül, és két védőnk közt is megtartotta, majd kapura fordult, és jó lövést küldött kapura, de Nagy bravúrral védett.
72. perc:
Cserélt a magyar csapat. Kalmár helyett Sallai játszik tovább.
70. perc: Laci, te!
Fellelkesültek az Albánok, és egy rendkívül veszélyes támadás végén Laci lőhetett volna gólt kissé jobbról, 7 méterről, de Nagy bravúrral védett. A kipattanót aztán a védelem eltakarította.
69. perc: GÓL... Egyenlített Albánia.
Egy szabadrúgás után Nagy röviden ütötte ki a labdát, éppen Latifi elé, aki kapura lőtt, de a gólvonalon álló Cseke kifejelte. Csakhogy éppen Latifi elé, aki ezúttal passzolt, Manaj pedig 5 méterről már belőtte... 1–1
67. perc:
Kakaskodott Kalmár és Lulaj, mindketten kaptak egy-egy sárgát.
67. perc: Laci
vállalkozott lövésre 26 méterről, de kicsivel elkerülte a labda a magyar kaput.
66. perc:
Cserélt a magyar csapat, Makrai érkezett Balogh helyett.
62. perc: Cekici
vette észre, hogy lövőhelyzetbe került, és 17 méterről a jobb fölsőt vette célba, de Nagy biztosan védett.
60. perc:
Cserélt Albánia, Durmishaj helyett Fili a pályán.
60. perc: Bare
reklamált, kapott egy sárgát.
59. perc: Kalmár
indult meg előre, a védők lemaradtak, de kicsit késve kapta a labdát, így lelassult a támadás, utolérték az albán védők, és könnyen szerelték.
58. perc: Kecskés
szabálytalankodott, de megúszta lap nélkül... Manaj reklamált, de a bíró elküldte a méltatlankodót.
Ez nagyon kellett, mert bizony az albánok jobban játszottak a második félidőben.
55. perc: GÓÓÓÓL! VEZETÜNK! Balogh szerzett labdát a bal oldalon, remekül vitt el az alapvonalig, onnan középre játszott, és bár úgy tűnt, Hoxhallari menteni tud, az albán hátvédről éppen Gera elé pattant a labda, ő pedig az üres kapuba lőtt. 0–1
52. perc:
Jobbról érkezett egy beadás, Manaj 15 méterről, kapásból lőtt, de majdnem bedobás lett belőle.
50. perc: Balogh
emelte túlságosan magasra a lábát, eltalálta az amúgy mélyre hajoló Rrahmanit, ezért kapott egy sárgát.
49. perc:
A szabadrúgást Latifi ívelte a tizenhatoson belülre, ahol Durmishaj fejelhetett, de fölé.
48. perc:
Manaj indult meg egyedül a kapunk felé, Kecskés utolsó emberként visszahúzta, de a bíró megkegyelmezett, csak sárgát adott.
46. perc: Elkezdődött a második félidő.

45. perc: Vége az első félidőnek, helyzetet alig láttunk, nem csoda, hogy gól sem született. 0–0
42. perc: Bare
szerzett labdát szabálytalanul, de a bíró nem fújt, a tizenhatos közeléből középre adott, de szerencsére magasan, így nem lett helyzet a dologból.
39. perc: Bese
bedobása után Balogh készítette le a labdát Kalmárnak, aki 15 méterről, a tizenhatos jobb sarka közeléből lőtt, de elég gyengén...
36. perc:
Szabadrúgáshoz jutott Albánia 28 méterre a magyar kaputól. Cekici a sorfalat találta el.
32. perc: Gera
volt nagyon harcos, labdát szerzett, gyorsan Balogh elé játszott, aki a tizenhatos jobb sarkáról lőhetett is, de szinte feladta a labdát Strakosha kapusnak.
25. perc: Hangya
ment el a bal oldalon, remekül adott középre, Balogh megszelídítette a labdát, de nem lőtt, hanem inkább húzogatott, el is vették tőle...
23. perc:
Bal oldali albán szöglet után úgy tűnt, kimegy a labda, de Nagy lecsapott rá, és gyorsan indított is. A kontránk aztán egy rossz beadással holt hamvába.
20. perc: Manaj
szerzett labdát a magyar tizenhatos környékén, de hiába került nagy helyzetbe, a lövése gyenge volt, így Nagy könnyen védett.
16. perc: Bese
jött fel a jobb oldalon, de Cekici szabálytalankodott vele. A szabadrúgást Zsótér végezte el az oldalvonal közeléből, középről kijött a labda, de lecsapott rá Gera, akinek a lövése még kijött a védőkről, de röviden. Bese szerezte meg, két szép csel után 14 méterről lőtt, de a labda kicsivel a léc fölött hagyta el a pályát.
14. perc:
Megint Latifi ment el a jobb oldalon, majd átível a tizenhatos bal sarkára, ahol érkezett Cekici, de 17 méterről nem találta el a kaput.
8. perc: Latifi
a jobb oldalról, az alapvonaltól 8 méterre, a tizenhatoson kívülről vállalt el egy lövést, és bizony nem sokkal zúgott el a labda a jobb fölső sarok fölött.
5. perc:
Albán támadás alakult ki a jobb oldalon, Latifi a tizenhatoson belül előbb lőtt, de a labdája lepattant, majd beadott, de azt meg a védőink mentették.
1. perc: Elkezdődött a mérkőzés. A magyar csapat tiszta fehérben, Albánia piros-feketében játszik.

 

A csoport másik mai meccsén: Görögország–Izrael 0–1

A csoportbeli második hely elcsípéséért nagy harc folyik – a portugálokat csak duplázó használatával lehetne megelőzni, de a pótselejtezővel kecsegtető második pozícióban a magyar, az albán, a görög és az izraeli U21-es válogatott is joggal reménykedhet.

Legutóbb hazai pályán gól nélküli döntetlent játszottunk Izraellel. Albánia ellen sem lesz egyszerű a feladat, de cél a győzelem idegenben is.

- Természetesen minden meccsen a győzelemre törekszünk, de fontos kiemelni, hogy a korosztályos válogatottaknál nem a győzelem a legfontosabb – mondta a mérkőzésről az mlsz.hu-n Robert Kilin. - Sokkal fontosabb eredmény, hogy az A-válogatott tegnapi meccsén két U21-es korú játékos is pályára lépett. Jó játékra készülünk, arra, hogy a csapatunkból a lehető legtöbben megmutassák a tudásuk legjavát, és így később még több játékost készítsünk fel a nagyválogatottnak. Albánia egyébként erős ellenfél, amit a magyarországi meccsen is láthattunk, de ettől függetlenül győzelemre készülünk a találkozón.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik