U21: a válogatott gól nélküli döntetlent játszott az olaszokkal

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.12. 22:49
Az U21-es magyar labdarúgó-válogatott gól nélküli döntetlent játszott Olaszországgal Telkiben felkészülési mérkőzésen.

A magyar U21-es labdarúgó-válogatott utolsó felkészülési mérkőzését játszotta az Európa-bajnoki selejtező-sorozat megkezdése előtt.

A magyar csapat az első húsz percben mezőnyfölényben futballozott, irányította a játékot. A játékosok erőszakosan szereztek labdát, sokszor zavarták meg az olaszokat. De ami védekezésben remekül működött, az támadásban kevésbé, így az első félidő nagyobb helyzet nélkül zárult.

A félidő második részében rákapcsoltak a vendégek. Kiegyenlítetté vált a játék, az olaszoknak több alkalommal is sikerült megjátszaniuk gyors támadóikat, de igazán említésre méltó lehetőséget ők sem tudtak kialakítani. A félidő legemlékezetesebb pillanata Mervó Bence nevéhez fűződik, aki egy kontratámadás után 18 méterről leadott lövését könnyedén védte a kapus.

Robert Kilin szövetségi edző öt helyen változtatott a szünetben. A 49. percben óriási magyar lehetőség maradt ki, miután egy olasz hibát kihasználva Kalmár Zsolt vezethette kapura a labdát, majd Mervóhoz passzolt, aki 15 méterről a keresztlécet találta el. Az olaszok válaszára a 65. percig kellett várni. A magyar védelem figyelmetlenségét Marco Benassi használhatta volna ki, de közeli lövése szintén a felső kapufát találta el. Kalmár a hajrában majdnem eldöntötte a mérkőzést, de kísérletét hárította az olasz kapus. A második játékrészben mindkét csapat nagyobb kockázatot vállalt támadásban, de a védelmek jól zártak, így nem született gól.attak a csapatok, de a védelmek jól zártak. A hajrában azért még szerezhettünk volna egy gólt, Kalmár Zsolt szép cselekkel fordult kapura, de lövését védte az olasz kapus. A lefújásig végül nem született gól.

Ma megvolt a játékosokban az a harciasság és az az agresszivitás, amit előzetesen vártunk, önbizalommal telve játszottunk Európa egyik legjobbja ellen, minden játékos hozzátette saját stílusát a jó játékunkhoz. Az első félidőben jól játszottunk, a másodikban pedig Mervó révén meg is nyerhettük volna a meccset, ez nem sikerült, ennek ellenére elégedett vagyok a látottakkal. Egyénileg megvan a potenciál a játékosokban, és ma megmutatták, hogy csapatként is jól tudnak együttműködni. Az elért eredmény mellett a csapat hozzáállása is nagyon jó volt a mai napon” – mondta Robert Kilin szövetségi edző az mlsz.hu-nak.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MAGYARORSZÁG–OLASZORSZÁG 0–0

Telki
MAGYARORSZÁG:
Nagy Gergely (Banai Dávid, 46.) – Botka Endre (Osváth Attila, 67.), Lenzsér Bence (Kecskés Ákos, 46.), Kocsis Gergő (Szilvási Péter, 46.), Hangya Szilveszter (Novothny Soma, 61.) – Nagy Ádám (Vida Máté, 46.), Forgács Dávid – Prosser Dániel (Holender Filip, 61.), Sallai Roland (Varga Szabolcs, 46.), Kalmár Zsolt – Mervó Bence (Novák Csanád, 60.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik