nemzetisport.hu 2019.11.05 16:34 Frissítve: 2019.11.05 16:45

U21: a vajdasági Szőke Adrián is Gera Zoltán keretében

Gera Zoltán kijelölte az U21-es válogatott keretét a november 14-i, északírek elleni és a november 18-i, Ausztria elleni felkészülési mérkőzésre – adta hírül az mlsz.hu.

November 14-én Észak-Írországban, 18-án Ausztria ellen a Puskás Arénában játszik a csapat (Fotó: mlsz.hu)

 

A 2021-es, magyar–szlovén közös rendezésű Európa-bajnokságra készülő U21-es válogatott idei utolsó felkészülési mérkőzéseit játssza november 14-én és 18-án. Az első játéknapon Észak-Írországba utazik, és Enniskillen városában lép pályára a házigazdák ellen. Négy nappal később, november 18-án, 19 órakor a Puskás Arénát is „felavatja” a csapat, így a magyar szurkolóknak rövid időn belül újabb alkalmuk nyílik belülről megcsodálni a stadiont, és azok is megnézhetik a főváros új ékességét, akik lemaradnak a november 14-i, stadionavató Magyarország–Uruguay A-válogatott mérkőzésrőlismerteti a programot a Magyar Labdarúgó-szövetség hivatalos honlapja.

Gera Zoltán keretében két olyan labdarúgó van, aki eddig nem szerepelt az U21-es válogatottban. Az 1998-as születésű, vajdasági származású Szőke Adrián a holland élvonalbeli Heracles játékosa, és korábban még sosem lépett pályára magyar színekben, eddig csak a szerb U18-as együttesben szerepelt válogatott szinten. A másik újonc, Varjú Benedek a keret legfiatalabb játékosa, 2001-ben született, néhány hete még az U19-es válogatottal játszott Európa-bajnoki selejtezőt.

„Továbbra is a csapatépítés fázisában járunk, ezt jelzi az is, hogy újabb labdarúgókat próbálunk ki az előttünk álló mérkőzéseken – mondta az mlsz.hu-nak Gera Zoltán. – Szeretnénk több játékelemben is előrelépni, fontos, hogy mindkét mérkőzésen végig stabil maradjon a védekezésünk, és az előző meccsek megmutatták, hogy támadójátékban is fejlődnünk kell. Próbáltunk minél több információt szerezni a két ellenfelünkről, az északírek erősek, darálós futballt játszanak, míg az osztrákok egyik nagy erőssége, hogy nagyon gyorsak az átmeneteik, így figyelnünk kell arra, hogy ne hagyjunk előttük területeket. Eddig négy mérkőzés van mögöttünk, ezek egyelőre nem igazán bővelkedtek sikerélményekben, úgy gondolom, nagy lendületet adna a csapatnak, ha sikerülne nyernünk, és önbizalmat szerezni a folytatásra. Nagyon örülök, hogy a csapat a Puskás Arénában játszhatja idei utolsó mérkőzését, ez óriási pluszmotivációt jelent a csapatnak és a stábnak egyaránt.”

A MAGYAR U21-ES VÁLOGATOTT KERETET
Kapusok

Demjén Patrik (ZTE)
Varga Ádám Gábor (Soroksár)
Varga Ádám (Duna-Aszfalt)

Védők
Varjas Zoltán (KFC Komárno)
Nagy Zsombor (MTK Budapest)
Varjú Benedek (MTK Budapest)
Tóth Bence (Vasas)
Bolla Bendegúz (ZTE)
Kovács Krisztián (Győri ETO)

Középpályások
Szabó Bence (DVTK)
Kiss Bence (Haladás)
Tajti Mátyás (Zaglebie Lubin)
Schäfer András (Chievo)
Banó-Szabó Bence (Honvéd)
Palincsár Martin (MTK Budapest)
Majnovics Martin (Mattersburg)
Szalai Attila (Apollon)

Támadók
Kundrák Norbert (DVSC)
Bíró Bence (Guimaraes)
Szőke Adrián (Heracles)
Kovácsréti Márk (Kisvárda)
Szánthó Regő (Győri ETO)
Szabó Máté (Budafok)

2020.09.09 14:55:20

Magyar válogatott PAJOR-GYULAI LÁSZLÓ

Zöld öltöny és szolgálati lakás. Legfőbb ideje, hogy a sportág szereplői felvállalják a szolidaritást a régi idők nagy labdarúgóival.

2020.09.09 23:17:42

Magyar válogatott SZ. M.

2020.09.09 20:57:25

Magyar válogatott THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Niko logikus döntést hozott.

2020.09.09 20:54:16

Magyar válogatott N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. A szerző pengevillanású mondata: »A csend a hősök pihenője.« Értette-e vajon a kötetet végigsilabizáló, -jegyzetelő Sebes Gusztáv ezt a mondatot?