U21: a 85. percig vezettünk, de kikaptunk a skótoktól

Vágólapra másolva!
2015.03.26. 16:27
null
A magyar válogatott szinte végig jobban játszott a skótoknál, mégis vereséget szenvedett (Fotó: mlsz.hu)
A magyar U21-es labdarúgó-válogatott Tatabányán felkészülési mérkőzésen 2–1-es vereséget szenvedett Skócia korosztályos csapatától. A mieink Szenes Bence góljával a második félidő közepén megszerezték a vezetést, ám a vendégek a hajrában Lawrence Shankland duplájával fordítottak.

 

Egy hét leforgása alatt a második magyar–skót összecsapásra került sor utánpótlásfronton: múlt vasárnap az U17-es válogatottak találkoztak egymással a Pancho Arénában Eb-selejtezőn, míg csütörtökön az U21-es csapatok mérkőztek meg felkészülési mérkőzésen. Az U21-es válogatott csak ősszel kezdi meg a szerepését Eb-selejtező csoportjában, addig külön készül az 1994-es és az U20-as világbajnokság előtt álló 1995-ös születésű korosztály – Tatabányán az előbbiek léptek pályára.

A találkozó első félidejében egyik csapat sem adta fel a szervezett védekezést, nem is találtak fogást egymáson a felek. A rögzített játékhelyzetekből ugyan mindkét oldalon adódott egy-két lehetőség a kapuk előtt, de kijátszott akciók végén nem forogtak veszélyben a kapuk. A mezőnyben és labdabirtoklásban is kiegyenlített volt a játék, a gól nélküli első félidő után nehéz volt megmondani, melyik gárda kerekedhet a másik fölé a folytatásban.

A szünetben négy helyen változott a magyar válogatott összeállítása, és a skótok is hasonló számban frissítették együttesüket. A második félidőt mi kezdtük jobban, és a 62. percben sikerült megszereznünk a vezetést: egy pontrúgás után nem tudtak felszabadítani a skót védők, a két perccel korábban beálló Szenes Bence pedig 15 méterről a bal alsó sarokba lőtt (1–0).

A folytatásban nem csak biztosan őriztük az előnyt, de egy-két kecsegtető helyzetet is kialakítottunk, ezek azonban kimaradtak. A skótok a hajrában átvették az irányítást, és a 85. percben addigi egyetlen helyzetüket gólra váltották: egy jobbról érkező beadásra Lawrence Shankland érkezett a jobb kapufánál, és fejelt közelről a kapu túlsó oldalába (1–1). Két perccel később Shankland megszerezhette volna második gólját is, de Dániel Csaba védte közeli fejesét. A 91. percben azonban már átvette a vezetést Skócia: egy előreívelt labdát Shankland sodort közelről a kapuba, kialakítva az 1–2-es végeredményt.

U21-ES NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI VÁLOGATOTT MÉRKŐZÉS
Magyarország–Skócia 1–2
(0–0)
Tatabánya, Grosics Gyula Stadion.
MAGYARORSZÁG: Nagy G. (Dániel, 76.) – Eperjesi (Angyal, 69.), Baki (Csató, 69.), Szilvási, Hangya (Jagodics M., a szünetben) – Kocsis G., Márkvárt (Molnár G., a szünetben), Lőrinczy A. (Szenes, 60.) – Bese (Pesti, a szünetben), Novák (Ádám, a szünetben), Sós (Prosser, 60.). Szövetségi edző: Kilin Róbert
Gólszerző: Szenes (62.), ill. Shankland (85., 91.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik