U20-as vb: a szerb kapitány tart a mieink „kilencesétől”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.09. 10:44
A magyar U20-as labdarúgó-válogatott hazai idő szerint 6 órakor lép pályára szerdán Szerbia ellen a korosztályos világbajnokság nyolcaddöntőjében. A találkozó előtt Veljko Paunovics, az ellenfél szövetségi edzője elmondta, nem akarja lebecsülni a mieinket, különösen a „kilencestől”, azaz Mervó Bencétől tart. A támadó nevét egyelőre nem tanulta meg, reméljük, szerdán egy életre megjegyzi…

Az rtvbn.com szerint a szerb játékosok örültek neki, amikor kiderült, Nigéria helyett Magyarország vár rájuk a nyolcaddöntőben. A szövetségi edző azonban óvatosságra inti labdarúgóit.

„Ez a világbajnokság megmutatta, hogy nincsen egyetlen könnyű ellenfél sem – mondta Paunovics. – Ahogy mi, úgy a magyarok is nehéz csoportban voltak, Brazíliával és Nigériával egy négyesben, Észak-Koreát pedig magabiztosan legyőzték.”

„Különösen a támadójátékuk veszélyes, kiváló csatáraik vannak, közülük is szeretném kiemelni a »kilencest«, aki már négy gólnál jár, s Brazíliának is betalált. Figyelnünk kell a kontráikra, nehéz kilencven perc előtt állunk, és biztos vagyok benne, egyik játékosom sem becsüli le az ellenfelet.”

A két korosztályos csapat tavaly áprilisban összecsapott egymással, akkor Szerbia 4–3-ra nyert.

„Semmit sem szabad abból a mérkőzésből tanulságként levonni, azóta csaknem teljesen kicserélődött ellenfelünk kerete. Bernd Storck keze alatt átalakult a csapat, szervezetten és keményen futballozik. Továbbjutottunk a »halálcsoportból«, innentől minden meccs döntő a számunkra, így a következő is az lesz.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik