U19: Mészöly Kálmán lesz a nyári ifi Eb reklámarca

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.17. 07:41
Mészöly Géza U19-es válogatottja már javában készül a nyári, hazai rendezésű Eb-re (a héten az Ukrajna elleni 4–1-es sikerrel melegített), amelyhez kapcsolódva a szövetségi edző edző édesapja, Mészöly Kálmán is szerepet kap.

Annak idején maga is átélhette, milyen ifjúsági válogatottal sikeresnek lenni. Mészöly Kálmán ugyanis tagja volt az 1960-ban Bécsben rendezett UEFA-tornának, Farkas János, Káposzta Benő, Ihász Kálmán, Menczel Iván társaságában.

Akkor Hoffer József volt a szövetségi csapatkapitány, s a mieink a döntőben 2:1-re megverték Romániát. Mészöly Kálmán most újra fontos szerephez jut: ő lesz a nyári Eb reklámarca. Sőt, ha minden igaz, a sorsoláson is aktívan részt vesz.

„Óriási megtiszteltetés az MLSZ felkérése – mondta a Szőke Szikla. – Nagyon szorítok a fiúknak, s nemcsak azért, mert a fiam az edző. Tehetséges korosztályról van szó, és büszke vagyok rá, hogy velem reklámozzák, hirdetik ezt az eseményt.”

Azt már lehet tudni, hogy az U19-es válogatott mikor és hol lép pályára a kontinensviadalon, de azt még nem, hogy kik ellen. A tervek szerint július 19-én a Szusza Ferenc Stadionban, 22-én Felcsúton, a Pancho Arénában, 25-én ismét Újpesten játszik a csapat, majd jön a 28-i elődöntő, a fináléra 31-én kerül sor – feltehetően a Szusza Ferenc Stadionban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik