nemzetisport.hu 2014.07.25 20:22 Frissítve: 2015.01.09 01:59

U19-es Eb: Ezen a tornán férfivá értek a srácok - Mészöly G.

Mészöly Géza szövetségi edző roppant büszkén nyilatkozott játékosairól, miután a magyar U19-es válogatott 2–1-re legyőzte Izraelt, így kijutott az U20-as világbajnokságra. Mészöly szerint a fiatalok ma férfivá értek.

 

„Két mérkőzés után komoly kritikával éltem a játékosok kapcsán, most viszont

Mészöly Géza szerint beérett a munka gyümölcse (Fotó: Mirkó István)

le a kalappal előttük, óriási, amit tettek, büszke vagyok rájuk – kezdte meccs utáni sajtótájékoztatóját Mészöly Géza, a magyar U19-es válogatott szövetségi edzője. – Beérett a munka gyümölcse, még akkor is, ha az első két vereség fájdalma még bennünk él, de sikerült elérni célunkat, kijutni a vébére. Köszönöm a srácoknak, hogy kibírtak engem, köszönöm a szakmai stábnak a segítséget.”

„Óriási küzdelem volt a pályán, idegőrlő összecsapás volt ez, de a srácok az utolsó leheletükig mentek. A szünetben azt kértem a fiúktól, hogy szerezzünk egy harmadik gólt, ezt persze ellenfelünk nem engedte, de a lehetőségünk megvolt rá. Megérdemelték a srácok a sikert, óriásit küzdöttek, Székely Gyuri és a védők is nagyokat mentettek. Az ellenfélből ki kell emelnem a kilences számú játékost, aki egyszerűen zseniális futballista. Olykor öten-hatan sem tudtuk megállítani.”

„Pont ez, a mai mentalitás hiányzott az első két meccsen. A srácok szégyellték magukat, de meg akarták mutatni, mit tudnak. Ezzel az Eb-vel férfivá értek. Ez volt a cél. Én azt mondtam, július 25-én férfivá kell válniuk, s ezt megtették, büszke vagyok rájuk.”

„Szeretném még külön megköszönni a közönségnek a támogatást, ma még jobban meghatódtam, mint az első mérkőzésen. Jó látni ezt a futball iránti szeretetet. Bízom benne, hogy együtt dolgozhatunk tovább ezekkel a játékosokkal. Ha az első mérkőzésen sikerült volna nyernünk, az feldobta volna a csapatot, és biztos, hogy másképp alakul a torna. Nagy nyomás volt a srácokon, de a végén azért feltették az i-re a pontot.”

„A legnagyobb tanulsága a tornának, hogy büszke vagyok a játékosokra, de majd később kell levonni a következtetéseket. Remélhetőleg a világbajnokságon tudunk majd profitálni az Eb-n tanultakból” – fejezte be mondandóját Mészöly Géza.

„A jobbik csapat ma nem nyert. A különbség az volt, hogy ők értékesítették a helyzeteiket, amelyből nem volt túl sok, mi pedig hiába dolgoztunk ki négy-öt-hat helyzetet a második félidőben, a kapusuk kiválóan védett. Minden sikerült, csak a gólszerzés nem, de a futballban a szerencsére is szükség van. Önmagában nem elég, de amikor a csapat jól játszik és helyzeteket dolgoz ki, akkor egy kicsire szükség van belőle, ami most nekünk nem volt meg. Ezért veszítettük el a meccset" – nyilatkozta Eli Ohana, az izraeliek szövetségi edzője a meccs után. 

Bele kellett halni a mérkőzésbe a győzelemért

 

 

2020.08.11 21:19:44

Magyar válogatott K. T. I.

Ha az ember a véletlenre bízza a dolgot, egymillió kártyacsomagot is kinyithat feleslegesen. Biztos stratégia pedig nincs.

2020.08.10 19:44:17

Magyar válogatott MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Volt tehát szerepe nálunk az olimpiai futballtornáknak, meggyőződésem, hogy most is lenne. Biztosan van valami megoldás, hogy legalább a köztudatban ott legyen, hogy egyáltalán az öt karika jegyében is létezik a labda.

2020.08.10 14:32:46

Magyar válogatott BODNÁR ZALÁN

„Tele van a darab hazaszeretettel, hősies küzdelemmel, szerelemmel, és persze magyaros csibészséggel.”

2020.07.28 22:36:26

Magyar válogatott VOLESZÁK GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Ettől szép ez a játék – meg úgy általában a labdarúgás.