BABJÁK BENCE (KLISSZA) 2019.03.24 18:55 Frissítve: 2019.03.24 19:24

U19: a Trónok Harca helyszínén edzett a válogatott

A Split szomszédságában fekvő kis faluban, Klisszában kapott edzéslehetőséget a magyar U19-es válogatott vasárnap délután, nem mindennapi környezetben. A helyi csapat pályája ugyanis éppen a faluban magasodó erőd alatt található, a vár pedig az HBO világszerte nagy sikerrel futó sorozatának, a hazánkban is népszerű Trónok Harcának egyik forgatási helyszíne volt. A sorozatban az erőd a Meereen nevű rabszolgatartó várost jelentette, amelyben a széria egyik főhőse, Daenerys Targaryen volt a királynő. Az erőd lábánál felhúzott pálya melletti kávézóban egyébként több bekeretezett fénykép őrzi a forgatások emlékét.

AZ EDZÉSEN KÉSZÜLT KÉPGALÉRIÁNKAT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETIK MEG!

 

A vár alatt elterülő zöld gyepen a magyar játékosok a szombati, Horvátország elleni 2–0-s vereség után igyekeznek felépíteni magukat a Németország elleni utolsó, Eb-elitkörös meccsre. A rivális még versenyben van az Eb-kvalifikációt jelentő első helyért, míg Németh Antal játékosai a szép búcsúért és a becsületükért küzdenek.

Ami a horvátok elleni meccset illeti, nem éreztem erősebbnek a riválist, de két szabadrúgás után gólt szerzett, és megnyerte a mérkőzést mondta a horvátok elleni találkozó másnapján Csoboth Kevin, a magyar U19-es válogatott, valamint a Benfica középpályása. Próbáltunk támadni, egyenlíteni, esetleg fordítani, de a második játékrész elején kapott második gól rányomta a bélyegét a folytatásra. Nem voltunk elég pontosak, elég csapongó mérkőzést játszottunk. A jobb eredményhez okosabban kellett volna futballoznunk, és azt a taktikát követni, amelyet Németh Antal kért tőlünk.Mindannyiunkat bánt, hogy nem tudtuk megmutatni, mire vagyunk képesek valójában. Szomorúak vagyunk a kiesés miatt, de hátravan még a Németország elleni találkozó. A becsületünkért játszunk, sajnálom, hogy nem a továbbjutásért. A szövetségi edzőnk arról beszélt, hogy miután a Real Madrid kiesett a Bajnokok Ligájából, három nappal később már bajnoki kellett játszania, mi sem kesereghetünk sokáig.”

 

2019.04.15 17:51:39

Magyar válogatott nemzetisport.hu

Öt válogatott kijut az őszi brazíliai U17-es világbajnokságra.

2019.04.09 11:37:17

Magyar válogatott BODNÁR ZALÁN (Barcelona)

Tarlós István bejelentette, hogy Kocsis Sándor szobrot kap a magyar fővárosban.

2019.04.08 11:42:23

Magyar válogatott THURY GÁBOR

Szövetségi kapitányságának első mérkőzésén 5:2-es vereséget szenvedett el a csehszlovákoktól.

2019.04.07 23:36:31

Magyar válogatott MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Gondolom azt is, hány és hány futballedző esne most nekem szívesen a véleményemért, persze szigorúan tudományos alapon. Mert az a legfontosabb. A tudományos. Meg az alap. Kérdés, hogy a labda is tudja-e.

2019.04.05 22:46:54

Magyar válogatott nemzetisport.hu

A 3.9 milliárd forintért megvalósuló központ az új Puskás Arénában kap helyet.