BABJÁK BENCE (KLISSZA) 2019.03.24 18:55 Frissítve: 2019.03.24 19:24

U19: a Trónok Harca helyszínén edzett a válogatott

A Split szomszédságában fekvő kis faluban, Klisszában kapott edzéslehetőséget a magyar U19-es válogatott vasárnap délután, nem mindennapi környezetben. A helyi csapat pályája ugyanis éppen a faluban magasodó erőd alatt található, a vár pedig az HBO világszerte nagy sikerrel futó sorozatának, a hazánkban is népszerű Trónok Harcának egyik forgatási helyszíne volt. A sorozatban az erőd a Meereen nevű rabszolgatartó várost jelentette, amelyben a széria egyik főhőse, Daenerys Targaryen volt a királynő. Az erőd lábánál felhúzott pálya melletti kávézóban egyébként több bekeretezett fénykép őrzi a forgatások emlékét.

AZ EDZÉSEN KÉSZÜLT KÉPGALÉRIÁNKAT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETIK MEG!

 

A vár alatt elterülő zöld gyepen a magyar játékosok a szombati, Horvátország elleni 2–0-s vereség után igyekeznek felépíteni magukat a Németország elleni utolsó, Eb-elitkörös meccsre. A rivális még versenyben van az Eb-kvalifikációt jelentő első helyért, míg Németh Antal játékosai a szép búcsúért és a becsületükért küzdenek.

Ami a horvátok elleni meccset illeti, nem éreztem erősebbnek a riválist, de két szabadrúgás után gólt szerzett, és megnyerte a mérkőzést mondta a horvátok elleni találkozó másnapján Csoboth Kevin, a magyar U19-es válogatott, valamint a Benfica középpályása. Próbáltunk támadni, egyenlíteni, esetleg fordítani, de a második játékrész elején kapott második gól rányomta a bélyegét a folytatásra. Nem voltunk elég pontosak, elég csapongó mérkőzést játszottunk. A jobb eredményhez okosabban kellett volna futballoznunk, és azt a taktikát követni, amelyet Németh Antal kért tőlünk.Mindannyiunkat bánt, hogy nem tudtuk megmutatni, mire vagyunk képesek valójában. Szomorúak vagyunk a kiesés miatt, de hátravan még a Németország elleni találkozó. A becsületünkért játszunk, sajnálom, hogy nem a továbbjutásért. A szövetségi edzőnk arról beszélt, hogy miután a Real Madrid kiesett a Bajnokok Ligájából, három nappal később már bajnoki kellett játszania, mi sem kesereghetünk sokáig.”

 

2020.08.11 21:19:44

Magyar válogatott K. T. I.

Ha az ember a véletlenre bízza a dolgot, egymillió kártyacsomagot is kinyithat feleslegesen. Biztos stratégia pedig nincs.

2020.08.10 19:44:17

Magyar válogatott MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Volt tehát szerepe nálunk az olimpiai futballtornáknak, meggyőződésem, hogy most is lenne. Biztosan van valami megoldás, hogy legalább a köztudatban ott legyen, hogy egyáltalán az öt karika jegyében is létezik a labda.

2020.08.10 14:32:46

Magyar válogatott BODNÁR ZALÁN

„Tele van a darab hazaszeretettel, hősies küzdelemmel, szerelemmel, és persze magyaros csibészséggel.”

2020.07.28 22:36:26

Magyar válogatott VOLESZÁK GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Ettől szép ez a játék – meg úgy általában a labdarúgás.