BABJÁK BENCE (KLISSZA) 2019.03.24 18:55 Frissítve: 2019.03.24 19:24

U19: a Trónok Harca helyszínén edzett a válogatott

A Split szomszédságában fekvő kis faluban, Klisszában kapott edzéslehetőséget a magyar U19-es válogatott vasárnap délután, nem mindennapi környezetben. A helyi csapat pályája ugyanis éppen a faluban magasodó erőd alatt található, a vár pedig az HBO világszerte nagy sikerrel futó sorozatának, a hazánkban is népszerű Trónok Harcának egyik forgatási helyszíne volt. A sorozatban az erőd a Meereen nevű rabszolgatartó várost jelentette, amelyben a széria egyik főhőse, Daenerys Targaryen volt a királynő. Az erőd lábánál felhúzott pálya melletti kávézóban egyébként több bekeretezett fénykép őrzi a forgatások emlékét.

AZ EDZÉSEN KÉSZÜLT KÉPGALÉRIÁNKAT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETIK MEG!

 

A vár alatt elterülő zöld gyepen a magyar játékosok a szombati, Horvátország elleni 2–0-s vereség után igyekeznek felépíteni magukat a Németország elleni utolsó, Eb-elitkörös meccsre. A rivális még versenyben van az Eb-kvalifikációt jelentő első helyért, míg Németh Antal játékosai a szép búcsúért és a becsületükért küzdenek.

Ami a horvátok elleni meccset illeti, nem éreztem erősebbnek a riválist, de két szabadrúgás után gólt szerzett, és megnyerte a mérkőzést mondta a horvátok elleni találkozó másnapján Csoboth Kevin, a magyar U19-es válogatott, valamint a Benfica középpályása. Próbáltunk támadni, egyenlíteni, esetleg fordítani, de a második játékrész elején kapott második gól rányomta a bélyegét a folytatásra. Nem voltunk elég pontosak, elég csapongó mérkőzést játszottunk. A jobb eredményhez okosabban kellett volna futballoznunk, és azt a taktikát követni, amelyet Németh Antal kért tőlünk.Mindannyiunkat bánt, hogy nem tudtuk megmutatni, mire vagyunk képesek valójában. Szomorúak vagyunk a kiesés miatt, de hátravan még a Németország elleni találkozó. A becsületünkért játszunk, sajnálom, hogy nem a továbbjutásért. A szövetségi edzőnk arról beszélt, hogy miután a Real Madrid kiesett a Bajnokok Ligájából, három nappal később már bajnoki kellett játszania, mi sem kesereghetünk sokáig.”

 

2020.02.16 20:35:34

Magyar válogatott MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Manapság az ilyesmi lehetetlen, ahogy az is, hogy a szurkoló kiballagjon kedvenc csapata edzésére, s figyelje a gyakorlást.

2020.02.10 21:23:46

Magyar válogatott L. P. I.

2020.02.10 21:40:40

Magyar válogatott DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Ha nő a játékideje és elkezdi termelni a gólokat, valóban lesz értelme a beszélgetésnek

2020.02.08 11:32:56

Magyar válogatott Sz. Gy.

Évi száznál több rendezvényre, egymillió vendégre és megtérülő üzemeltetésre számítanak a Nemzeti Sportközpontoknál.

2020.02.06 07:20:54

Magyar válogatott SZELI MÁTYÁS

Az UEFA Eb-rendezésért is felelős igazgatója szerint idővel BL-döntőnek adhat otthont a magyar főváros.