U19: a Pancho Arénában fogadjuk a törököket

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.20. 12:56
A július végi hazai rendezésű Európa-bajnoki döntőre készülő U19-es magyar labdarúgó válogatott idei ötödik felkészülési mérkőzését vívja szerdán, a helyszín az Eb egyik stadionja, a hétvégén átadott felcsúti Pancho Aréna lesz.

A mieink a finneket és a ciprusiakat is két-két alkalommal győzték le az eddigi felkészülési meccseken, szerdán pedig egy jóval nehezebbnek ígérkező riválist fogadunk, az erőviszonyok alapján könnyen lehet, hogy a törökök is résztvevői lesznek az Európa-bajnoki döntő nyolcas mezőnyének (ehhez az ír, az izlandi és a szerb válogatottat kell megelőzniük a május végi elitkörben). A törökök a montenegróiakat, a macedónokat és a feröerieket megelőzve jutottak tovább az őszi selejtező körből, de az azóta lejátszott négy felkészülési mérkőzésükön két szlovákok elleni döntetlen és két hollandoktól elszenvedett vereség a mérlegük.

Ami a mieinket illeti: ezúttal sem teljes a keret, az Olaszországban játszó Tamás Krisztián és Forgács Dávid meghívásától – klubjuk kérésére – eltekintett Mészöly Géza, mellettük a sérült Lorentz Márton és Hrabina Alex sem állhatott a szakmai stáb rendelkezésére.

„Nehéz ellenfélre és kemény, hajtós meccsre számítok szerdán, megítélésem szerint a törökök csoportgyőzelmi esélyekkel vágnak neki a május végi elitkörnek – mondta az mlsz.hu-nak Mészöly Géza. – A ciprusiak elleni meccseken voltak hibáink, az agresszívan védekező ellenfél alaposan megnehezítette a dolgunkat. A törökök hasonlóan keményen játszanak majd, és biztos vagyok benne, hogy ők még kevesebb területet hagynak majd a támadásainknak és jobban használják ki a lehetőségeiket is. Ciprus ellen a mérkőzések végén tudtunk akkora fölényt kiharcolni, hogy eldöntsük a találkozót, a törökök ellen szeretnénk már a meccs elejét is megnyomni, és a kezdő sípszótól kezdve dominálva nyerni."

A szerdai mérkőzés 17 órakor kezdődik a Pancho Arénában, a találkozóra ingyenes a belépés.

A VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok
: Rácz Gergő (FTC), Székely György (1860 München)
Védők: Medgyes Zoltán (Haladás), Asztalos Dávid (MTK), Bobál Dávid (Honvéd-MFA), Spandler Csaba (PFLA), Talabér Attila (MTK), Lenzsér Bence (Győri ETO)
Középpályások: Nagy Dominik (FTC), Németh Márió (Haladás), Kalmár Zsolt (Győri ETO), Szántó Gergő (RB Leipzig), Mervó Bence (Győri ETO), Berecz Zsombor (Vasas)
Támadók: Farkas Zoltán (Győri ETO), Bobál Gergely (Honvéd-MFA), Varga Szabolcs (Heerenveen), Kővári Róbert (PMFC-Matias), Balogh Norbert (Létavértes)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik