nemzetisport.hu 2017.05.18 10:29 Frissítve: 2017.05.19 16:00

U18: álomgólt lőttek a kínaiak, de a mieink simán nyertek – videó

A magyar U18-as labdarúgó-válogatott 4–1-re legyőzte a házigazda kínaiakat a négycsapatos Panda-kupán. A mieinknél Bolla Bendegúz duplázott, míg Bévárdi Zsombor és Kisari Tibor egyszer-egyszer volt eredményes, de a mérkőzés legszebb gólját az egyik hazai játékos szerezte, aki a 14. percben fantasztikus mozdulattal, ollózva talált be.

 

„Jelentős részben uraltuk a meccset, de a kínaiaknak is voltak jó periódusaik, amikor megmutatták, hogy erős csapatuk van. Összességében egységesebben, szervezetebben játszottunk, egyéni képességekben is felülmúltuk az ellenfelet, és ez az eredményben is megmutatkozott. A csapat ismét tett egy pozitív lépést előre, ezen az úton kell tovább haladnunk ahhoz, hogy októberben sikerrel vehessük az Eb-selejtezőt” – mondta az mlsz.hu-nak Marcus Jahn szövetségi edző.

A magyar válogatott a négycsapatos viadal második fordulójában Szlovákiával találkozik, amely Irán 3–2-es legyőzésével kezdett.

KÍNA–MAGYARORSZÁG 1–4 (a kínaiak álomgólja 0.49-től)

PANDA-KUPA, FELKÉSZÜLÉSI TORNA (KÍNA)
ELŐDÖNTŐ
Kína–Magyarország 1–4 (1–2)
MAGYARORSZÁG:
Bese Balázs – Krebsz Máté (Kiss Balázs, 70.), Berdó Máté, Schindler Olivér, Kiliti Róbert (Varga Tamás, 78.) – Lustyik Levente, Stoiacovici Dávid – Lakatos István (Kisari Tibor, a szünetben), Harangozó Bence (Takács Martin, 65.), Bévárdi Zsombor – Bolla Bendegúz
A magyar gólszerzők: Bolla (2), Bévárdi, Kisari

Kedden pályára lépett a magyar U15-ös válogatott is, amely felkészülési mérkőzésen 3–2-re kikapott Svájctól Telkiben. A mieink az első félidőt követően még 2–1-re vezettek, ám Preisinger Sándor szövetségi edző a szünetben hat helyen változtatott csapatán, majd a második játékrészben további három játékosnak is lehetőséget adott, és ezzel együtt megváltozott a meccs képe.

„Két ellentétes félidőt láthattunk a csapattól. Az első félidőben kimondottan jól futballoztunk, uraltuk a mérkőzést, további gólokat szerezhettünk volna. A második félidőben szinte kicserélődött a csapat, a stáb szeretne minél több fiatalnak lehetőséget adni, és nemzetközi meccseken tesztelni az egész keret versenyképességét. Szépen formálódik az együttes, de olykor talán hiányzik az összhang a játékosok között, és emiatt nem mindig teljesítünk stabilan. A PFLA és a Debrecen játékosainak bajnoki kötelezettsége miatt több játékos is távozik a keretből a csütörtöki visszavágó előtt, így a helyükön négy új játékos csatlakozik hozzánk, akik szintén bizonyíthatnak. Hasznos, jó mérkőzést játszottunk Svájccal” – értékelte az összecsapást Preisinger.

U15-ÖS FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Magyarország–Svájc 2–3 (2–1)
MAGYARORSZÁG:
Németh Márk (Vaits Marcell, a szünetben) – Hosszú Zétény, Bekker Roland (Csige Zsolt, a szünetben), Balogh Botond, Török Kevin (Kovács Gergő, a szünetben), Kata Mihály (Németh András, 58.), Zuigéber Ákos (Szalay Szabolcs, 66.), Kalmár Benedek (Kenderesi Dávid, a szünetben), Major Sámuel (Mari Zoltán, 77.), Mester Csaba (Komáromi György, a szünetben), Ominger Gergő (Kosznovszky Márk, a szünetben)
A magyar gólszerzők: Major, Zuigéber
A két válogatott csütörtökön 11 órától ismét összecsap egymással.

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.11.20 21:58:45

Magyar válogatott HEGYI TAMÁS, KONCZ GYÖRGY (fotó)

Kis híján átlépett az MTK-ba, és volt tejesember is Tóth-Potya István, akinek Gestapo-fegyver oltotta ki az életét.

2017.11.19 00:09:05

Magyar válogatott SINKOVICS GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Engem nem érdekel a gazdagságod, a celeb léted és már az sem, miért a pénzt választottad a karrier helyett. Már nem zavar, hogy egy még Magyarországról nézve is semmilyen, a fejlődést aligha szolgáló bajnokságban játszol hétről hétre. Ez a te utad. Viseld a következményeit! Az viszont fontos számomra, számunkra, hogy te még nem léphetsz le a süllyedő hajóról, mert szükség van rád.

2017.11.18 09:14:19

Magyar válogatott SINKOVICS GÁBOR

Farkas János az 1966-os angliai vb-n – szerintünk – a torna gólját lőtte kapásból a brazilok hálójába.

2017.11.17 23:54:45

Magyar válogatott SZÖLLŐSI GYÖRGY

NS-VÉLEMÉNY. Rajongók, szakemberek tartják számon világszerte a nagy magyar labdarúgóhoz köthető dátumokat.

2017.11.16 23:49:28

Magyar válogatott TŐKE JÁNOS

NS-VÉLEMÉNY. A következő években a futball-vb- és Eb-selejtezőcsoportok sorsolásakor már én is csak egy mondatot mormoltam magamban: „Csak ne a szerbeket!” Apám néha hozzátette: „meg a románokat se”, de ez utóbbi nem mindig jött be.