U17: tíz emberrel kaptak ki a fiatalok Izraeltől

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.31. 20:38
Izrael elleni vereséggel kezdte meg szereplését a magyar U17-es labdarúgó-válogatott a Telkiben rendezett nemzetközi felkészülési tornán. A mérkőzés krónikájához hozzátartozik, hogy a Tuboly Frigyes által irányított fiatalok ötven percig emberhátrányban játszottak, miután a játékvezető kiállította a magyar kapust, Ipacs Pétert – olvasható az mlsz.hu-n.

A beszámoló szerint jól kezdett a válogatott, még egy perc sem telt el a meccsből, amikor Keresztes Bence remek indításával Dudás Richárd lódult meg a bal szélen, lefutva védőjét, majd pontosan adott középre, az érkező Nyári Martin pedig 5 méterről a léc alá lőtt.

Az izraelieket nem fogta meg a gól, Rany Hamzey révén már a 4. percben egyenlítettek, majd az első negyedóra végéig némi mezőnyfölényben játszottak. Ezt követően a magyar válogatott aktívabbá vált, és a 31. percben visszavette az előnyt, Nyári passzolt középről a balösszekötő helyén kilépő Bíró Bencéhez, aki 10 méterről higgadtan a jobb sarokba helyezett.

A mieink biztosan tartották az előnyüket, de a 40. percben Ipacs Péter nagyot hibázott, a saját kapuja előtt eladta a labdát, majd csak szabálytalanul tudta megakadályozni az ellenfelet a gólszerzésben, a játékvezető tizenegyest ítélt, és kiállította a magyar kapust. Hamzey értékesítette a büntetőt, így a félidőt 2–2-es döntetlennel, emberhátrányban zártuk.

A második félidő első felébenen az emberelőnyben játszó vendégek jelentős mezőnyfölényt harcoltak ki, de helyzeteket nem tudtak kialakítani. A mieink egy-egy kontrával próbáltak veszélyeztetni, de a legközelebb egy szabadrúgásnál álltunk a gólszerzéshez, Korozmán Kevin a jobb kapufára csavart 20 méterről. A hajrában kiegyenlített volt a mérkőzés, de a 79. percben megszerezte a győztes gólt az izraeli válogatott: egy bal oldalról elvégzett szabadrúgás után Noam Bitton fejelt 8 méterről a jobb sarokba.

„Az első félidőben jól játszottunk, kétszer is vezettünk, sok pozitívumokat láttam a játékunkban. Sajnálom, hogy egy buta hiba miatt nehéz helyzetbe hoztuk magunkat, mert tíz emberrel már nem tudtunk az első félideihez hasonló támadójátékot produkálni. Miután egy teljes félidőt emberhátrányban játszottunk, nem lehetett pontosan lemérni, hogy mire vagyunk képesek egy teljes mérkőzés alatt. Sokáig tíz emberrel is jól tartottuk magunkat, kár, hogy az utolsó pillanatokban egy védelmi hiba miatt kapott góllal elvesztettünk egy pontot” – mondta a mérkőzést követően Tuboly Frigyes.

U17-ES TELKI KUPA
Magyarország–Izrael 2–3 (2–2)
Magyarország: Ipacs Péter – Szalai Ádám, Hursán György, Keresztes Bence (Csonka Bonifác, 61.), Dudás Richárd (Fék Zsolt, 41.) – Katona Máté, Korozmán Kevin, Sallai Roland (Haris Attila, 41.) – Gőgitz Ádám (Rátkai Zsolt, 40.), Nyári Martin (Petró Balázs, 55.), Bíró Bence
Gólszerzők: Nyári (1.), Bíró (31.), ill. Hamzey (4., 40., a második tizenegyesből), Bitton (79.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik