U17: magabiztos siker, jöhetnek a románok az 5. helyért

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.09. 16:19
A Preisinger Sándor vezette U17-es válogatott második mérkőzésén 4–0-s győzelmet aratott a lengyelországi Syrenka-kupán – adta hírül az mlsz.hu.

A magyar csapat a torna első játéknapján 0–0-s döntetlent játszott a portugálokkal, s miután a tizenegyespárbajt elveszítette, az alsó ágra került, és az 5-8. helyért folytathatta szereplését a viadalon. A második játéknapon a norvég válogatott volt a mieink ellenfele, csapatunk végig fölényben játszva 4–0-s győzelemmel zárta a találkozót.

A magyar válogatott Zuigéber Ákos találatával már a 7. percben vezetést szerzett, majd a norvég kapus öngóljával a 13. percben megduplázta az előnyt. A folytatásban is a mieink irányították a játékot, a norvégok legfeljebb egy-egy kontra végén tudtak lehetőségekig eljutni. Szalay Szabolcs még a szünet előtt magabiztosabbá tette a vezetésünket, majd a fordulás után, a 4–0-s végeredményt Baráth Péter állította be a 84. percben.

A magyar válogatott kedden 11.00 órakor a románok elleni meccsel zárja szereplését a viadalon, ez a találkozó az 5. helyről dönt.

„Végig dominálni tudtunk a szervezetten játszó norvég csapat ellen, és taktikusan, jól futballozva nyertük meg a mérkőzést – értékelt a találkozó után Preisinger Sándor.Végre a helyzetkihasználásban is sikerült előrelépnünk, de nem lehetünk teljesen elégedettek, mert továbbra is sok apró technikai hibánk volt a mérkőzésen, amelyeket ki kell javítanunk ahhoz, hogy sikeresen szerepeljünk a tétmeccseken. Ebből az eredményből nem szabad messzemenő következtetéseket levonni, továbbra is keményen kell dolgoznunk ahhoz, hogy elérhessük a céljainkat.”

Magyarország–Norvégia 4–0 (3–0)
Magyarország: Hegyi Krisztián – Berekali Márk, Americo Pereira, Balogh Botond, Orosz Donát – Kata Mihály (Bekker Roland, 46.), Posztobányi Patrik (Ominger Gergő, 46.) – Komáromi György (Mester Csaba, 46.), Németh András (Baráth Péter, 46.), Zuigéber Ákos (László Dávid, 46.) – Szalay Szabolcs (Burzi Alex, 46.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik