U17: Ez csapatmunka volt, de kellett hozzá Dominik lába – Szélesi

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.03.26. 15:17
null
Kijutott a magyar válogatott az U17-es Európa-bajnokságra (Fotó: Veres Viktor)
A magyar U17-es labdarúgó-válogatott Szoboszlai Dominik ráadásban szerzett parádés góljával 1–0-ra legyőzte Norvégiát a hazai rendezésű Európa-bajnoki elitkörben, így csoportelsőként ott lesz a májusi horvátországi kontinensviadalon. A meccs után Szélesi Zoltán, a mieink szövetségi edzője értékelte a látottakat.

„A végjátékban potyogó gólok voltak jellemzőek erre a sorozatra – mondta az M4 Sport kamerái előtt Szélesi Zoltán szövetségi edző. – A srácok szeretnek játszani az idegeimmel és a hangszálaimmal, megint jól kikiabáltam magam. A viccet félretéve, óriási gratuláció a fiúknak! Már itt, az elitkörben is megmutatták, hogy milyen szintet képviselnek. Mint már említettem, érdemes lesz figyelni ezt a kétezres korosztályt, mert rengeteg remek labdarúgója van.”

„Borzasztó boldog vagyok, hogy továbbjutottunk, és még egy lépcsőfokkal feljebb, a legjobbak legjobbjaival mérkőzhetünk meg Horvátországban. A mutatott játékunk hellyel-közzel jó volt, természetesen ezen még lehet mit fejleszteni, de ne felejtsük el, hogy kiváló ellenfeleink voltak.”

KATTINTSON A KÉPRE, ÉS NÉZZE MEG AZ M4SPORT.HU ÖSSZEFOGLALÓJÁT! (A GÓLT MEGELŐZŐ AKCIÓ 2:25-NÉL KEZDŐDIK)
KATTINTSON A KÉPRE, ÉS NÉZZE MEG AZ M4SPORT.HU ÖSSZEFOGLALÓJÁT! (A GÓLT MEGELŐZŐ AKCIÓ 2:25-NÉL KEZDŐDIK)

A szövetségi edző ezt követően kitért az elitkör magyar hősére, az együttes mind a három gólját jegyző Szoboszlai Dominikra is.

„Nem véletlen, hogy Dominikot tettem meg csapatkapitánynak, mindig kell egy ilyen ember, aki a játéktudásával és a csapatban betöltött pozíciójával tudja közvetíteni a többiek felé az információkat, illetve képviselni az érdekeket. Még egyszer hangsúlyozom, ez csapatmunka volt, Dominiknak a lába ugyan kellett hozzá az oroszok ellen és ma is, de a győzelemhez szükség volt a tíz csapattársára a pályán, illetve a cserékre, akik ugyanúgy segítettek elérni ezt a sikert!”

Az U17-es együttesünk vereséggel kezdte a tornát, amelyet két győzelemmel folytatott. Szoboszlai Dominik az első találkozót követően az NSO Tv-nek adott nyilatkozatában két győzelemről beszélt: a jövőbe látott?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik