BABJÁK BENCE (Goiania) 2019.10.27 20:26 Frissítve: 2019.10.27 20:39

U17-es vb: „Sajnos egyéni hibákból kaptuk a gólokat”

Az U17-es világbajnokságon szereplő együttes játékosai alaposan kihajtották magukat a torna nyitó meccsén Nigéria ellen. A 79. percig vezettek is az esélyesebb rivális ellen, ám a hajrát az ellenfél bírta jobban, a három perc alatt szerzett két góllal fordított, majd a sorfalon megpattanó szabadrúgásból tett pontot a meccsre, így Preisinger Sándor együttese 4–2-es vereséggel kezdte a tornát. A mérkőzés másnapján a szövetségi edző, valamint a magyar csapat játékosa, László Dávid nyilatkozott az NSO Tv-nek.

 

„Felemás érzések kavarognak bennünk – mondta a találkozó másnapján László Dávid, a magyar válogatott és a Honvéd támadója. – Nyolcvan percig vezettünk, az első félidőben jobban is futballoztunk Nigériánál, de a végére elfáradtunk, és sajnos egyéni hibákból kaptuk a gólokat. A harmadik gól előtt sajnos én hibáztam, többször visszanéztem a gólt, a balról érkező beadás után nem lábbal, hanem fejjel kellett volna megpróbálnom tisztázni. Dühít az eset, de a jövőben próbálok javítani rajta. Emberből vagyunk, hibázunk, de megyünk tovább. A srácokkal azt beszéltük, hogyha a hátralévő két meccset megnyerjük, továbbjuthatunk a csoportból. Nem is lehet más a célunk, mint legyőzni Ausztráliát és Ecuadort.”

Mivel a meccsen alaposan kihajtották magukat a játékosok, a vasárnap a feltöltődés jegyében telt. A közös reggelit regenerációs edzés követte a közeli fitneszcentrumban, az egyórás foglalkozás után ebéd, majd némi pihenő következett. Délután két csoportra osztották a keretet, akik nem léptek pályára Nigéria ellen, stoplist húztak, és az edzőpályára vonultak, míg a társaság másik fele papucsot és fürdőgatyát pakolt a táskájába, ők úszással folytatták a regenerációt.

A helyszínről a Nemzeti Sportot tudósítja: Babják Bence

U17-ES VILÁGBAJNOKSÁG, BRAZÍLIA
A B-CSOPORT TOVÁBBI MENETRENDJE
2. FORDULÓ
Október 29., kedd
21.00,
 Goiania, Olimpiai Stadion: Nigéria–Ecuador
Október 30., szerda
0.00, 
Goiania, Olimpiai Stadion: Ausztrália–MAGYARORSZÁG (Tv: M4 Sport, élőben az NSO-n)

3. FORDULÓ
November 1., péntek
21.00, 
Gama: Ausztrália–Nigéria
21.00, Goiania, Olimpiai Stadion: MAGYARORSZÁG–Ecuador (Tv: M4 Sport, élőben az NSO-n)

A kezdést magyar idő szerint adtuk meg. A vb-re kijutó 24 válogatottat hat darab négyes csoportba osztották, a nyolcaddöntőbe a csoportok első két helyezettje, valamint a négy legjobb harmadik helyezett jut be.

A MAGYAR VÁLOGATOTT VB-KERETE
Kapusok: Hegyi Krisztián (West Ham United – Anglia), Megyeri Gábor (Bp. Honvéd), Vaits Marcell (Puskás Akadémia)
Védők: Buna Gábor (Bp. Honvéd), Posztobányi Patrik (Puskás Akadémia), Balogh Botond (Parma – Olaszország), László Dávid (Bp. Honvéd), Hosszú Zétény (Puskás Akadémia), Horváth Milán (Bp. Honvéd), Orosz Donát (DVTK)
Középpályások: Kata Mihály (MTK Budapest), Ominger Gergő (Puskás Akadémia), Tóth Borisz (DVTK), Major Sámuel (Red Bull Salzburg – Ausztria), Kosznovszky Márk (Parma – Olaszország), Baráth Péter (DVSC)
Támadók: Zuigeber Ákos (MTK Budapest), Mester Csaba (Austria Wien – Ausztria), Komáromi György (Puskás Akadémia), Németh András (Genk – Belgium), Molnár Rajmund (Benfica – Portugália)
Tartalékok: Sipos Gábor (Puskás Akadémia), Hajdú Roland (Ferencváros)

2020.09.29 21:24:13

Magyar válogatott THURY GÁBOR

Beszélgetés az 1966-os világbajnokság brazilverő csapatának jobbhátvédjével.

2020.09.28 09:47:22

Magyar válogatott MALONYAI PÉTER

Három gólra ötöt kapott a magyar labdarúgó-válogatott a németektől.

2020.09.22 08:19:00

Magyar válogatott KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN, PUSZTAI VIOLA (videó), FÖLDI IMRE (fotó)

A Puskás Aréna kulisszái mögé tekinthettünk: fűnyírás, talajmérés, a lelátók alatt megbújó géppark. Így készül a modern futballpálya.

2020.09.09 14:55:20

Magyar válogatott PAJOR-GYULAI LÁSZLÓ

Zöld öltöny és szolgálati lakás. Legfőbb ideje, hogy a sportág szereplői felvállalják a szolidaritást a régi idők nagy labdarúgóival.

2020.09.09 23:17:42

Magyar válogatott SZ. M.