U17-es vb: „Fel kell készülni egy fantasztikus Nigériára”

Vágólapra másolva!
2019.10.23. 10:34
null
Garba (balra) és a csapatkapitány, Samson Tijani (Fotó: FIFA.com)
Szombaton magyar idő szerint este tíz órakor megkezdődik az U17-es világbajnokság Brazíliában, amelyen a magyar válogatott is ott lesz, és első meccsén Nigéria ellen lép pályára. Az afrikaiak a viadal történelmének legeredményesebbjei és a mostani tornára úgy utaztak el, hogy megszerzik a hatodik U17-es vb-aranyukat – legalábbis az önbizalomhiánnyal nem vádolható szövetségi edzőjük, Manu Garba szerint.

Hogy mi a közös Brazíliában és Nigériában? Hát, mind a két ország csúcstartó a világbajnoki címeket tekintve. A brazilok a felnőttek között jutottak öt vb-címig, míg Nigériának az U17-es korosztályban van öt világbajnoki elsősége. Nem meglepő tehát, hogy Nigéria az egyik legnagyobb esélyese az U17-es vb-nek, még úgy is, hogy a két évvel ezelőtti tornára nem jutott ki az akkor „illetékes” korosztály.

„Mindenkinek fel kell készülnie, hogy egy fantasztikus Nigériát lát a tornán, amely nagyszerűen futballozik és célja a trófea elhódítása. Ecuador, Magyarország és Ausztrália kétségtelenül mind erős csapat, de mi vagyunk a rekordbajnokok, és én kétszer is megnyertem már az U17-es világbajnokságot a csapatommal” – idézte a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) hivatalos honlapja Manu Garbát, a nigériaiak 53 éves szakvezetőjét.

Akinek a jelek szerint az önbizalmával nincs túl sok problémája, az emlékezőtehetségével egy pici viszont akad, mert ugyan 2013-ban valóban ő volt a győztes nigériai válogatott felkészítéséért felelős edző, ám a hat évvel korábbi diadalnál Yami Tella volt a főnök, míg Garba csak a stábjában kapott helyet.

„Az akaraterő, amely ahhoz kell, hogy minden mérkőzésen győzzünk, mindegyik nigériai csapat DNS-be kódolva van, és ez alól az én csapatom sem képez kivételt” – közölte Garba.

A nigériai válogatott mindenesetre már Goianiában, a szombati, Magyarország elleni mérkőzés helyszínén tartózkodik, miután az elmúlt két hétben Sao Paulóban edzőtáborozva töltötte felkészülése utolsó szakaszát. Itt egyébként három felkészülési mérkőzést is vívott a csapat, és 2–1-re majd 1–0-ra kikapott az egyik helyi U17-es csapattól, valamint Japán U17-es válogatottjától, míg a harmadik meccsén 4–2-re legyőzte Dél-Korea U17-eseit.

U17-ES VILÁGBAJNOKSÁG, BRAZÍLIA
B-CSOPORT SZEREPLŐI ÉS MENETRENDJE

Nigéria
MAGYARORSZÁG
Ecuador
Ausztrália

1. FORDULÓ
Október 26., szombat
22.00,
Goiania, Olimpiai Stadion: Nigéria–MAGYARORSZÁG (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
Október 27., vasárnap
1.00,
Goiania, Olimpiai Stadion: Ecuador–Ausztrália

2. FORDULÓ
Október 29., kedd
21.00,
Goiania, Olimpiai Stadion: Nigéria–Ecuador
Október 30., szerda
0.00,
Goiania, Olimpiai Stadion: Ausztrália–MAGYARORSZÁG (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

3. FORDULÓ
November 1., péntek
21.00,
Gama: Ausztrália–Nigéria
21.00, Goiania, Olimpiai Stadion: MAGYARORSZÁG–Ecuador (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik