U17-es vb: „A továbbjutás szempontjából kötelező a győzelem”

BABJÁK BENCEBABJÁK BENCE
Vágólapra másolva!
2019.10.28. 20:21
null
Hétfőtől minden visszatért a megszokott kerékvágásba (Fotók: Babják Bence)
A monotónia megtörése miatt vasárnap este rövid időre kimozdult megszokott környezetéből az U17-es labdarúgó-világbajnokságon szereplő korosztályos magyar válogatott, a vacsorát Goiania egyik éttermében fogyasztották el a játékosok. A közös program a Nigéria elleni nyitómeccsen elszenvedett vereség után a hangulatnak is jót tett, hétfőtől viszont minden visszatért a megszokott kerékvágásba, a csapat délutáni edzésén már az Ausztrália elleni második csoportmérkőzés volt a középpontban.

 

Inkább mentálisan volt nehéz túllépni a vereségen, de mostanra mindenki kipihentnek érzi magát, magunk mögött hagytuk a Nigéria elleni találkozót – mondta Németh András, a magyar válogatott és a Genk támadója. – Ebben az segített, hogy vasárnap este a vacsora idejére kimozdultunk a hotelből, az ilyen programok a csapategység miatt is fontosak, jólesett kicsit kiszakadni a megszokott környezetből. Ami a második csoportmeccset illeti, biztosan nehéz mérkőzés vár ránk, mivel hozzánk hasonlóan az ellenfél is vereséggel kezdte a tornát. Kijelenthetjük, hogy a továbbjutás szempontjából kötelező a győzelem, de fontos lesz, hogy akkor is nyugodtak maradjunk, ha esetleg sokáig nem sikerül gólt szerezni. Szerencsére ezen a téren sokat fejlődtünk az utóbbi hónapokban, az első vébémeccs miatti megilletődöttségen is mindenki túl van, bízom benne, hogy megoldjuk a feladatot.”


A délutáni gyakorlást videózás követte, a szakmai stáb az ausztrál válogatott erősségeire, valamint gyenge pontjaira hívta fel a játékosok figyelmét.

A helyszínről a Nemzeti Sportot tudósítja:Babják Bence

U17-ES VILÁGBAJNOKSÁG, BRAZÍLIA
A B-CSOPORT TOVÁBBI MENETRENDJE
2. FORDULÓ
Október 29., kedd
21.00,
Goiania, Olimpiai Stadion: Nigéria–Ecuador
Október 30., szerda
0.00,
Goiania, Olimpiai Stadion: Ausztrália–MAGYARORSZÁG (Tv: M4 Sport, élőben az NSO-n)

3. FORDULÓ
November 1., péntek
21.00,
Gama: Ausztrália–Nigéria
21.00,Goiania, Olimpiai Stadion: MAGYARORSZÁG–Ecuador (Tv: M4 Sport, élőben az NSO-n)

A kezdést magyar idő szerint adtuk meg. A vb-re kijutó 24 válogatottat hat darab négyes csoportba osztották, a nyolcaddöntőbe a csoportok első két helyezettje, valamint a négy legjobb harmadik helyezett jut be.

A MAGYAR VÁLOGATOTT VB-KERETE
Kapusok: Hegyi Krisztián (West Ham United – Anglia), Megyeri Gábor (Bp. Honvéd), Vaits Marcell (Puskás Akadémia)
Védők: Buna Gábor (Bp. Honvéd), Posztobányi Patrik (Puskás Akadémia), Balogh Botond (Parma – Olaszország), László Dávid (Bp. Honvéd), Hosszú Zétény (Puskás Akadémia), Horváth Milán (Bp. Honvéd), Orosz Donát (DVTK)
Középpályások: Kata Mihály (MTK Budapest), Ominger Gergő (Puskás Akadémia), Tóth Borisz (DVTK), Major Sámuel (Red Bull Salzburg – Ausztria), Kosznovszky Márk (Parma – Olaszország), Baráth Péter (DVSC)
Támadók: Zuigeber Ákos (MTK Budapest), Mester Csaba (Austria Wien – Ausztria), Komáromi György (Puskás Akadémia), Németh András (Genk – Belgium), Molnár Rajmund (Benfica – Portugália)
Tartalékok: Sipos Gábor (Puskás Akadémia), Hajdú Roland (Ferencváros)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik