U17-es női Eb-sel.: legyőztük a házigazdát, egy lépésre a kijutás

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.03.15. 16:30
A magyar női U17-es labdarúgó-válogatott Pusztai Sára góljával 1–0-ra legyőzte a házigazda Szerbiát az Európa-bajnoki selejtező elitkörének második fordulójában.

Az első félidőben a magyar válogatott irányította a játékot, egymás után vezettük az akcióinkat, az első 40 perc 9:0-s szögletaránya is jelezte fölényünket. A játékunk legnagyobb hiányossága a kapu előtti határozottság volt, hiába tűntek fel gyakran a szerb kapu előtt támadóink, kevés volt a pontosan befejezett akciónk. Czellér Dorottya többször is nagyszerűen futott el a bal oldalon, nem tudták fogni a szerb védők, de a középre tett labdákra sokszor nem volt érkező emberünk. Az első félidő legnagyobb lehetősége Nagy Vanessza előtt adódott, de ziccerben rosszul találta el a labdát.

A második félidő elején maradt ki az addigi legnagyobb magyar lehetőség: Nagy Vanessza labdájával Vachter Fanni lépett ki, egyedül vezette a kapusra a labdát, de a jobb kapufa tövét találta el lövésével. A folytatásban kiegyenlítetté vált a játék, de a hajrához közeledve ismét fölényt harcolt ki a magyar válogatott, és a 77. percben megszereztük a vezetést: a csereként beállt Pusztai Sára kapott pontos indítást a tizenhatos előterében Pulins Brigittától, kapura fordult, majd 15 méterről védhetetlenül a kapu jobb oldalába lőtt (1–0). Az utolsó percekben megtartottuk az előnyt, és miután az ír–skót mérkőzés 0–0-ra végződött, a megszerzett három ponttal, több lőtt gólunknak köszönhetően – az írek elleni utolsó selejtező előtt (március 18., 14 óra) – vezetjük a csoportunkat.

„Gratulálok a lányoknak, jól játszottak, végig betartották, amit a mérkőzés előtt kértem tőlük – értékelt a mérkőzés után Schumi Dorottya szövetségi edző az mlsz.hu-nak. – Igyekeztem frissen tartani a játékosokat, ezért a hétfői kezdőcsapatból többen is a kispadon kezdtek, az új játékosok pedig remekül szálltak be, érezhető volt, hogy nekik nem volt a lábukban a két nappal ezelőtti nyolcvan perc fáradtsága. Az első félidőben eldönthettük volna a mérkőzést, de végig éreztem a lányokon, hogy a lelkesedésük, küzdeni akarásuk meghozza azt a gólt, ami a győzelemhez kell. A végére hagytuk a döntést, de megérdemelten nyertünk, és bizakodva várhatjuk az utolsó játéknapot.”

A csoport másik meccsén Írország gól nélküli döntetlent játszott Skóciával.

Az elitkörből a hat selejtezőcsoport győztese, valamint a legjobb második helyezett jut ki az idei Európa-bajnokságra, amelyre május 2–14. között kerül sor Csehországban.

U17-ES NŐI EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
ELITKÖR, 4. CSOPORT, 2. FORDULÓ
Magyarország-Szerbia 1-0 (0-0)

Ópazova.
MAGYARORSZÁG:
Terestyényi Anna – Nagy Virág, Kovács Laura, Fördős Beatrix, Csolti Réka – Tolnai Katalin, Kovács Eszter, Pulins Brigitta – Vachter Fanni (Pusztai Sára, 74.), Nagy Vanessza (Dorner Dóra, 66.), Czellér Dorottya
G: Pusztai (77.)

A csoport másik mérkőzésén
Írország–Skócia 0–0

A csoport állása: 1. MAGYARORSZÁG 4 pont (2–1), 2. Írország 4 (1–0), 3. Skócia 2, 4. Szerbia 0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik