A szünet után bedarálta a fehéroroszokat az U17-es válogatott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.03.28. 13:55
Második győzelmét is megszerezte a magyar U17-es labdarúgó-válogatott az Eb-selejtező elitkörében: a finnek elleni siker után Fehéroroszország sem jelentett gondot a Pisont-csapatnak (3–0), amely így két mérkőzés után hat ponttal áll. A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy a vendégek 11-est hibáztak.

Szántó remek gólt szerzett a fehéroroszok ellen (Fotó: Czerkl Gábor)
Szántó remek gólt szerzett a fehéroroszok ellen (Fotó: Czerkl Gábor)
Szántó remek gólt szerzett a fehéroroszok ellen (Fotó: Czerkl Gábor)
Szántó remek gólt szerzett a fehéroroszok ellen (Fotó: Czerkl Gábor)
Szántó remek gólt szerzett a fehéroroszok ellen (Fotó: Czerkl Gábor)

AZ ELŐZMÉNYEK

A magyar fiatalok kedden huszáros hajrával fordítottak és nyertek 3–2-re a finnek ellen, míg a nyitó forduló másik mérkőzésén – szintén Telkiben – a svédek 4–1-re megverték Fehéroroszországot. A Szlovákiában rendezendő májusi Európa-bajnoki döntőbe csak a csoport első helyezettje kvalifikálja magát.

Erre minden esélye megvan együttesünknek, kérdés azonban, hogy a gárda egyik legjobbja, a Videoton támadója, Zsótér Donát pályára léphet-e a csütörtökön 14 órakor kezdődő összecsapáson.

„Zsótér Donát kapott egy »medvepuszit« a keddi meccsen, remélem, felépül, de hála az égnek, rajta kívül mindenki egészséges és rendkívül motivált – folytatta az edző, majd arra is kitért, milyen állapotban van a gyepszőnyeg. – Kedden mindkét csoportmérkőzést Telkiben kellett megrendezni, mert Tatabányán nem sikerült letakarítani a havat a pályáról, így nemcsak mi, hanem a másik páros is itt játszott. Még szerdán is takarítani kellett, hiszen hullott a hó, kíváncsi leszek, csütörtök este milyen állapotban lesz a pálya, hiszen újfent mindkét mérkőzést Telkiben játsszák a csapatok. Ráadásul még eső is várható, vagyis nem lesz egyszerű feladat megfelelő minőségű gyepet varázsolni a vasárnapi záró fordulóra.”

EGYÉNIESKEDÉS UTÁN CSAPATJÁTÉK
„Az első félidőben a játékosok egyénileg akarták megoldani a játékhelyzeteket, sokat cipelték a labdát, nem keresték egymást a végjátékban. A másodikban már kombinatív volt a játék, igazi csapatként voltunk fenn a pályán, és ez eredményességben is megmutatkozott" – mondta az mlsz.hu-nak a meccs után Pisont István szövetségi edző.

1. FÉLIDŐ

A lendületesebben kezdő magyar U17-es válogatott az első percekben saját térfelére szorította a fehérorosz együttest, a második percben Nyikita Valinyec egy csúnyának tűnő vállsérülést szenvedett, ám folytatni tudta a játékot. A kezdeti szorításból negyedóra után kijöttek a vendégek, a mieink jó támadásépítései a pontatlan utolsó passzok miatt elhaltak.

Az első veszélyesnek tűnő lehetőség Rácz Barnabás nevéhez fűződött, ám 18 méterről fölélőtt. A 20. percben Zsótér Donát jobb oldali beadását a középen érkező Talabér Attila csúsztatta meg, a labda a jobb felső fölött hagyta el a játékteret.

A fehéroroszok szögletekkel veszélyeztettek, ám a magyar védelem állta a sarat, és tisztázni tudott a sarokrúgásokat követően. A 31. percben Jevgenyij Sevcsenko lépett ki egy elcsúszó magyar hátvéd mellett, ám Ordasi Gergő jól mozdult ki kapujából és begyűjtötte a labdát.

A hajrában is a magyar csapat volt aktívabb, ám az apró pontatlanságok miatt nem tudtunk veszélyes lehetőséget teremteni, így gól nélküli döntetlennel vonulhattak pihenőre a csapatok.

MI DÖNT AZONOS PONTSZÁM ESETÉN?
1. Egymás elleni eredmény
2. Jobb gólkülönbség
3. Több szerzett gól

2. FÉLIDŐ

Rosszul kezdődött a mieink szempontjából a második félidő, ugyanis Polgár szabálytalansága után büntetőhöz jutottak a fehéroroszok. Az első félidőben is veszélyeztető Sevcsenko állt a labda mögé, bal alsóba tartó lövését Ordasi védte, ki sem ejtette a labdát.

A 46. percben megszereztük a vezetést: Zsótér Donát kiváló keresztpasszára Takács Krisztofer érkezett a bal oldalon, majd tíz méterről átemelte a labdát a kimozduló fehérorosz kapuson. (1–0)

A kivédett tizenegyes és a vezető gól erőt adott a magyar válogatottnak, amely az 55. percben gyönyörű góllal növelte előnyét: Takács bal oldali szabadrúgását Scserbickij kiütötte, a tizenhatos vonalánál helyezkedő Szántó pedig kapásból a hálóba emelte a labdát. (2–0)

A fehéroroszok összeroppantak a második kapott gól után, a mieink egykapuztak, és a 78. percben Zsótér Donát tette fel az i-re a pontot: Korozmán Kevin harcolt ki tizenegyest, a Videoton fiatal játékosa pedig magabiztosan a jobb alsóba lőtt, ezzel beállította a végeredményt. (3–0)

U17-ES EB-ELITKÖR, 3. CSOPORT, 2. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–FEHÉROROSZORSZÁG 3–0
Telki. Vezeti:
Simsek (török)
MAGYARORSZÁG:
Ordasi Bedi, Talabér, Polgár, Spandler – Szántó, Vida, Rácz (Koszta, 77.) – Bölcsföldi (Takács - a szünetben), Tihanyi (Korozmán, 73.), Zsótér. Szövetségi edző: Pisont István
Kispad: Ivancsics (kapus), Kecskés, Nagy, Gazdag, Korozmán, Koszta, Takács
FEHÉROROSZORSZÁG:
Scserbickij – Csmirikov, Szijaka, Pavlovec, Sibun – Valinyec, Kosztjucsik – Sevcsenko (Kovsarov, 69.), Szorokin (Tarakanov, 75.), Lukasik (Dedovec, 73.) – Kijko
Szövetségi edző:
Viktor Goncsarenko
Kispad:
Szaj (kapus), Kosztjukov, Bujkevics, Tarakanov, Dzsigero, Kovsarov, Dedovec
Gólszerző:
Takács (49.), Szántó (55.), Zsótér (78. – tizenegyesből)

A másik mérkőzésen: Finnország–Svédország 0–5 (Lipovac 10., 23., 33., Berisha 67., 79.)

AZ U17-ES EB-ELITKÖR PROGRAMJA
KEDD

Magyarország–Finnország 3–2
Svédország–Fehéroroszország 4–1
CSÜTÖRTÖK
Magyarország–Fehéroroszország 3–0
Finnország–Svédország 0–5
VASÁRNAP
Svédország–Magyarország, 14.30 Telki (Tv: Sport1)
Fehéroroszország–Finnország14.30 Tatabánya

PERCRŐL PERCRE

A magyar U17-es válogatott remek második félidőt produkálva 3–0-ra legyőzte Fehéroroszországot, és így remek pozícióból várhatjuk a Svédország elleni vasárnapi mérkőzést.

84. perc: VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

84. perc: Kosztjucsik szabadrúgása vágódott le.

82. perc: Kijko került helyzetbe, de szerencsére nem tudta bevenni Ordasi kapuját.

Három perc lesz a ráadás a második félidőben.

78. perc:Zsótér pedig nagyon magabiztosan a jobb alsó sarokba lőtte a labdát. 3–0

78. perc: TIZENEGYEST KAPTUNK! Szijaka buktatta Korozmánt a tizenhatoson belül.

77. perc: Rácz jött le a pályáról, Koszta Márk jött be a helyére.

76. perc: Talabér lövését követően kezezést reklamáltak a mieink, de a játékvezető nem ítélt büntetőt az esetet követően.

75. perc: Alekszej Tarakanov állt be Szorokin helyére.

73. perc: Lukasik le, Dedovec be.

73. perc: Tihanyi le, Korozmán Kevin be.

70. perc: Zsótér végezhetett el újabb szögletet, ebből sem alakult ki azonban gólhelyzet.

69. perc: Sevcsenko le, Vlagyiszlav Kovsarov be.

68. perc: Sibun most már nem úszta meg a sárgát, Bedit rúgta fel hátulról.

65. perc: Zsótér próbálkozott újra, ezúttal nem találta a kaput.

64. perc: Takács lövését fogta meg Scserbickij.

62. perc: Ahogy most sem, Zsótér beadását követően Tihanyi lőtt a kapu fölé három méterről...

61. perc: Zsótér lőtt ballal kapura, Scserbickij megint elvetődött korán, de valahogy még vissza tudott nyúlni a labdáért, így nem született meg a harmadik gólunk.

59. perc: Sibun rúgta fel hátulról Zsótért, de megúszta a sárga lapot.

57. perc: Zsótér jobb oldali szabadrúgása átszállt a hosszú oldalra, de az egyetlen magyarnak sem volt jó.

55. perc: KETTŐVEL VEZETÜNK! SZÁNTÓ! Takács bal oldali szabadrúgását követően Scserbickij ütötte ki a labdát középre, Szántó pedig gondolkodás nélkül beemelte a labdát a kapu közepébe. 2–0

54. perc: Zsótér cselezett ki két embert a tizenhatoson belül, majd ballal kapura lőtt, amely pont középre ment, így Scserbickij újfent hárított.

53. perc: Zsótér ugratta ki Szántót a jobb oldalon, Szijaka rúgta ki a labdát szögletre, Zsótér sarokrúgását követően nem alakult ki helyzet.

51. perc: Zsótér passzát követően Tihanyi lőtt jobbal, de kísérletét blokkolták, így a labda Scserbickijé lett.

46. perc: VEZETÜNK!!! TAKÁCS KRISZTOFER!Zsótér remekül készítette elő a találatot: a jobb oldalról befelé cselezve hagyta ott a fehéroroszokat, majd ballal precíz labdát tálalt Takács elé, aki átemelte a labdát Scserbickij fölött, az pedig a kapu közepébe hullott. 1–0

44. perc: Megint Szántó előtt adódott lövőhelyzet, de megint elkezdett cselezgetni, így lövés helyett szöglethez jutottunk, amiből nem lett semmi...

43. perc: Tihanyi lövése megpattant, így majdnem kikötött a kapuban, de az elvetődő Scserbickij az utolsó pillanatban még megfogta a labdát.

42. perc: SEVCSENKO BÜNTETŐJÉT ORDASI VISZONT KISZEDTE A BAL ALSÓBÓL, MARADT A 0–0!

41. perc: TIZENEGYESHEZ JUTOTTAK A FEHÉROROSZOK! Kijko esett el Polgár mellet.

41. perc: A szünetben Bölcsföldi helyére Takács Krisztofer állt be.

41. perc: KEZDETÉT VETTE A MÁSODIK JÁTÉKRÉSZ!

40+3. perc: VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

40+2. perc: Bölcsföldi buktatta Lukasikot, Kosztjucsik beadását Ordasi fogta.

Két perc lesz a hosszabbítás az első félidőben.

39. perc: Anton Kosztjucsik buktatta a jobb oldalon Ráczot, a szabadrúgást Zsótér tekerte középre, a labda pedig Scserbickij kezei között landolt.

34. perc: Zsótér indította Bölcsföldit, aki azonban nem számított arra, hogy Sibun luftot fog rúgni középen, így nem tudta átvenni a labdát.

33. perc: Szántó lepte meg egy borzalmas indítással Tihanyit, ha kicsit pontosabb a labda, akkor ebből is könnyen kialakulhatott volna egy helyzet.

33. perc: Polgár Kristóf kapott sárga lapot, mert visszahúzta a mezénél fogva Kijkót.

31. perc: Artyem Kijko ugratta ki remek ütemben Sevcsenkót, szerencsére Ordasi remekül lépett ki a kapujából, és megszerezte a labdát a csatár elől.

30. perc: Talabér rúgta fel a labdát Zsótér irányába, akinek esélye sem volt megszerezni azt.

29. perc: Zsótér rúgta fel Jevgenyij Sevcsenkót, aki aztán nem volt hajlandó elfogadni Zsótér bocsánatkérését.

26. perc: Zsótér indította volna Ráczot a jobb oldalon, de labdája túl magas volt utóbbinak.

24. perc: Vida lőtt jobbal kapura, de ez is gyengécskére sikeredett, Scserbickij könnyedén hárított a jobb alsó saroknál.

23. perc: Szorokin bal oldali szögletét könnyedén húzta le Ordasi Gergő az ötösnél.

21. perc: Anton Szorokin bal oldali szögletét követően Alekszandr Pavlovec került kis híján helyzetbe, de végül fel tudtunk szabadítani.

20. perc: Zsótér Donát jobb oldali beadását követően Talabér csúsztatott a jobb felső sarok mellé, szép próbálkozás volt!

18. perc: Bölcsföldi Milán ugratta volna ki a jobb oldalon Bedi Noelt, de pontatlan volt, így kirúgással jöhettek a fehéroroszok.

15. perc: Rácz lőtt kapura 18 méterről, de jócskán a kapu fölé bombázott a középpályás.

14. perc: Vida Máté gyengécske lövését Scserbickij könnyedén hárította.

11. perc: Talabér remek passzát követően Szántó Tamás kezdett el cselezgetni a tizenhatoson belül ahelyett, hogy kapura lőtt volna, ígéretes helyzet maradt kihasználatlanul.

8. perc: Rácz Barnabás bal oldali szögletét követően egy szögletet is elvégezhetett, amelyet követően a vendégek kaptak szabadrúgást, mert támadták Scserbickijt a tizenhatoson belül.

Valinyec vissza tudott térni a pályára sérülését követően.

4. perc: Tihanyi Olivér kapott remek indítást, de Scserbickij remekül lépett ki a kapujából, és megszerezte a labdát.

2. perc: Vida Máté ütközését követően Nyikita Valinyec maradt lent a földön, a hírek szerint kiugrott a bal válla.

2. perc: Talabér Attila indítását Gyenyisz Scserbickij kaparintotta meg.

1. perc: Mi kezdtük a mérkőzést!

Köszöntjük kedves olvasóinkat! Hamarosan kezdetét veszi a Magyarország–Fehéroroszország U17-es Eb-selejtező a sorozat elitkörében. Tartsanak velünk!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik