NAGY-PÁL TAMÁS (Dublin), SZELI MÁTYÁS (Dublin) 2019.05.08 08:48 Frissítve: 2019.05.08 10:12

U17-es Eb: „Vártam, hogy beálljak, mert éreztem: megváltoztathatjuk a meccset”

A Portugália feletti bravúros győzelem után Izland ellen 2–1-es sikert aratott a magyar U17-es válogatott az írországi korosztályos labdarúgó Európa-bajnokságon, és csoportelsőként jutott a negyeddöntőbe. A találkozó után a győztes büntető előtti kezezést beadásával kikényszerítő Komáromi Györggyel, illetve Preisinger Sándor szövetségi edzővel beszélgetett Dublinban az NSO Tv stábja.

 

 

Preisinger Sándor szövetségi edző szerint az első félidőben semmi gond nem volt a csapat játékával.

„Helyzeteink voltak, a gólt is ugyanúgy lejátszottuk, ahogy elterveztük. Jött az az alapfelállás is, amit választottunk, főleg támadásban, labdabiztosak voltunk. Abszolút nem volt benne az egyenlítő gól a játékban, de előfordul ilyen, nem értettük meg egymást egy mélységi váltásnál. Utána eléggé hektikus lett a találkozó, mi is igyekeztünk megszerezni a gólt, míg ők eléggé agresszívan próbáltak menni tovább, ki-ki meccs lett belőle. A végére kicsit letisztult a játékunk, megnyugodtak a srácok, és egy ilyen előreívelésből a gyereknek a kezére pattant a labda. Megint óriási dolog, hogy a nyolcvanadik perc után tudtunk megnyerni egy mérkőzést.”

Komáromi György nagyon örült, hogy csereként pályára léphetett.

„Nagyon vártam már, hogy beállítson a mester, mert nagyon éreztem, hogy ha beállunk, akkor meg tudjuk változtatni a meccs kimenetelét, hál istennek sikerült is. Amúgy nagyon hajtós összecsapás volt, fizikailag erős játékosokkal az izlandiaknál, de szerencsére a végén kijött az, hogy a kilences játékos kezezett, mi pedig be tudtuk rúgni a büntetőt, és ezzel meg tudtuk nyerni a mérkőzést.”

Úgy keltem ma fel, hogy nekem gólt kell rúgnom, és sikerült is! – Molnár

Ezt nem lehet megunni – így szólt a büszke magyar himnusz Írországban

U17-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG (ÍRORSZÁG)
MAGYARORSZÁG–IZLAND 2–1 (1–0)
Dublin, Whitehall, 600 néző. Vezette: Mikola Balakin (ukrán)
Magyarország: Hegyi – Buna (Orosz, 95.), Posztobányi, Balogh B., Horváth M., László D. – Kata, Major (Németh A., 60.), Kosznovszky (Ominger, 77.) – Zuigeber (Komáromi, 77.), Molnár (Szalay, 77.). Szövetségi edző: Preisinger Sándor
Izland: 
Helgason – Valgeirsson, Gíslason, Stefánsson, Thorkelsson – Kjartansson, Haraldsson (Stefánsson, a szünetben), Jóhansson (Baldursson, 74.) – Djuric (Gudjohnsen, 74.), Ingason (Jóhannesson, 74.), Ellertsson (Jónsson, 93.). Szövetségi edző: David Snorri Jónasson
Gólszerző: 
Molnár (31.), Németh A. (90. – 11-esből), ill. Ellertsson (48.)
Sárga lap: 
Zuigeber (70.)

A meccs részleteit és összefoglalóját ide kattintva lehet elolvasni.

2019.05.17 23:27:05

Magyar válogatott DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Az edzők között sem mindenki tombol az oldalvonal mentén, s mutogatja a nadrágja tartalmát a nézőknek, mint mondjuk az Atlético Madrid argentin mestere, Diego Simeone.

2019.05.16 23:53:39

Magyar válogatott SZELI MÁTYÁS

NS-VÉLEMÉNY. A mieink egyéni kvalitásaik mellett taktikailag fegyelmezettek.

2019.05.16 11:39:41

Magyar válogatott NAGY-PÁL TAMÁS, SZELI MÁTYÁS (DUBLIN)

Az 1–1-es döntetlen után Preisinger Sándor csapata a tizenegyespárbajban legyőzte Belgiumot.

2019.05.16 08:10:22

Magyar válogatott nemzetisport.hu

A szervezők tájékoztatása szerint technikailag nem megoldható, így itthonról nem lesz látható a belgák elleni találkozó.

2019.05.14 20:59:38

Magyar válogatott nemzetisport.hu