U17-es Eb: sokat fejlődött a Gladbachban – portugál csapattársa ellen bizonyítaná

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.02. 12:22
Szombaton Portugália ellen kezdi meg az U17-es labdarúgó Európa-bajnokságot Dublinban a magyar válogatott. A Borussia Mönchengladbachban pallérozódó Bekker Rolanddal még a kiutazás előtt beszélgetett Telkiben az NSO Tv stábja. Szóba került az is, hogy portugál csapattársával találkozhat rögtön az első fordulóban, aki Németországban nem a mieink győzelmét jósolta.

Bekker Roland nagyonörült, amikor megtudta, hogy részt vehet a magyar válogatott tagjaként az írországi U17-es Európa-bajnokságon, ugyanis sérülés miatt nem tudott részt venni a selejtező elitkörében.

„Nagyon szeretek ezzel a csapattal készülni, és természetesen mindig jó, ha valaki Európa-bajnokságon játszhat. Legutóbb sérülés miatt hiányoztam, de ugyanúgy velük voltam és szurkoltam. Szerintem minden csapattal okkal jutott ki, úgyhogy biztosan erős csoportra számíthatunk, de meg fogunk velük birkózni.”

Az NSO Tv videójában arról is esik szó, hogy Bekker portugál csapattársával találkozhat rögtön az első fordulóban, aki Németországban nem a mieink győzelmét jósolta.

Sokat foglalkozom azzal, hogy mindenkit a földön tartsak – Preisinger

Várják tőlem a gólokat, de ilyenkor már mindenkin van teher – Zuigeber

AZ U17-ES VÁLOGATOTT KERETE AZ EB-RE
Kapusok: Hegyi Krisztián (Illés Akadémia), Megyeri Gábor (Honvéd-MFA), Vaits Marcell (Puskás Akadémia)
Védők: Buna Gábor (Honvéd-MFA), Posztobányi Patrik (Puskás Akadémia), Balogh Botond (MTK Budapest), Orosz Donát (Diósgyőri VTK), Horváth Milán (Budapest Honvéd), Dávid Zoltán (Békéscsaba), Bekker Roland (Borussia Mönchengladbach – Németország)
Középpályások: Kata Mihály (MTK Budapest), Major Sámuel (Salzburg – Ausztria), Ominger Gergő (Puskás Akadémia), Kosznovszky Márk (MTK Budapest)
Támadók: Molnár Rajmund (Honvéd-MFA), Zuigeber Ákos (MTK Budapest), Németh András (Genk – Belgium), Komáromi György (Puskás Akadémia), László Dávid (Honvéd-MFA), Szalay Szabolcs (Illés Akadémia), Kalmár Benedek (Puskás Akadémia)

U17-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG (ÍRORSZÁG)

C-CSOPORT
Izland
Portugália
MAGYARORSZÁG
Oroszország

Május 4., szombat
15.00, Dublin, Whitehall:
Izland–Oroszország
20.00, Dublin, Belfield Bowl:
MAGYARORSZÁG–Portugália
Május 7., kedd
13.00, Dublin, Whitehall:
Izland–MAGYARORSZÁG
16.00, Dublin, Belfield Bowl: Portugália–Oroszország
Május 10., péntek
18.00, Waterford:
Oroszország–MAGYARORSZÁG
18.00, Longford:
Portugália–Izland

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik