nemzetisport.hu 2018.10.03 19:34 Frissítve: 2018.10.04 03:14

U17-es Eb-selejtező: Jellemző rám – Komáromi a „robbenes” góljáról

A Románia elleni, gól nélküli döntetlen után győzelemmel folytatta az U17-es Európa-bajnoki selejtezőt a magyar válogatott: a mieink Telkiben 3–0-ra megverték Litvániát. A találkozó után Preisinger Sándor szövetségi edzővel és három játékossal is beszélgetett az NSO Tv stábja. Komáromi György mesélt „robbenes” góljáról, Hegyi Krisztián kapustól pedig megtudtuk, miért verte a felső lécet a litván büntető előtt.

 

Az U17-es válogatott kapusa, Hegyi Krisztián elárulta: egy lengyelországi tornán kezdte el hangosan ütögetni a felső lécet az ellenfél büntetője előtt.

„Sikerült vele megzavarni a támadókat, ezért úgy döntöttem, hogy ezt fogom használni. Egyébként ahogy befújta a bíró, rögtön eldöntöttem, hogy balra fogok vetődni.″

Az első gól szerzőjének, Komáromi Györgynek nem mi mondtuk először, hogy találata nagyon hasonlított a Bayern München sztárjának, Arjen Robbennek a specialitására.

„Igen, mondták már. Végülis tudatos gól volt. Szépen kaptam meg Zuigebertől a labdát, betoltam a bal lábamra és elcsavartam a hosszúba. Jellemző rám, mert bal lábasként jobb szélen játszom a csapatomban is, és azt mondják, hogy jó lábam van.”

Zuigeber Ákos egyébként nem volt teljesen elégedett: szerzett két gólt, adott egy gólpasszt, de mesterhármast szeretett volna elérni.

Preisinger Sándor szövetségi edző is úgy érzi: még ennél is több van ebben a csapatban.

„Igyekeztem minden olyan játékost a pályára vinni, akik tudnak gólt rúgni. Még mindig nem azt játszotta a csapat maximálisan, ami benne van, de már lényegesen többet mutattunk meg belőle. A szerb, a román és a magyar válogatott nagyjából egyenlő játékerőt képvisel, úgyhogy nagyon kemény meccs vár ránk szombaton. Fizikálisan erős, akaratos társaság a szerb. Németh Andrásnak a nagylábujjával történt valami, a röntgen után derül ki, hogy tudjuk-e használni az utolsó mérkőzésen.”

U17-ES EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
9. CSOPORT, 2. FORDULÓ

MAGYARORSZÁG–Litvánia 3–0 (2–0)
Telki, 200 néző Vezette: Danijar Szaki (kazah)
Magyarország:
Hegyi K. – Posztobányi, Horváth M., Balogh B. (Dávid Z., 74.), Bekker – Németh A. (Szalay, 25.), Baráth P. (Ominger 69.), Kata M., Mester Cs. (Vitális, a szünetben), Komáromi – Zuigeber (László D. 69.). Szövetségi edző: Preisinger Sándor
Litvánia: Valeckas – Vainikaitis, Dedura, Tutyskinas, Baltrunas – Dovydaitis, Rimpa, Zebrauskas (Mantinis, 76.), Zingertas (Labuskas, 35.) – Burba –  Mikulenas (Abramavicius, 55.). Szövetségi edző: Svajunas Cesnulis
Gólszerző: Komáromi (24.), Zuigeber (45+1., 68. – az elsőt 11-esből)
Sárga lap:
Burba (68.)

2019.06.19 22:36:04

Magyar válogatott nemzetisport.hu

2019.06.18 21:50:03

Magyar válogatott THURY GÁBOR

ALAPVONAL. A mi szintünkön a futballtudás mellett legalább annyira számítanak a »mellékes« tényezők, úgymint mentalitás és kohézió, vagy ha úgy jobban tetszik, csapategység, mint az, hogyan védekezik vagy éppen támad a válogatott.

2019.06.17 11:26:05

Magyar válogatott CSILLAG PÉTER

Hetvenötezer tisztelője búcsúztatta a közönségkedvencet a Santiago Bernabéu Stadionban.

2019.06.16 23:20:52

Magyar válogatott MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Ha valakinek, Marco Rossinak sikerülhet ezt elérnie. Nem utolsósorban azért, mert a földön jár. Feltehetően a válogatottal kapcsolatban is, ám nekem fontosabb, ahogy magáról beszél.

2019.06.15 23:47:42

Magyar válogatott BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Hogy ezzel hatalmas terhet rakok a csapatra? Dehogy, felejtsük el ezt a szokásos klisét. Hatalmas teher van a csapaton, aki ezt magától nem észleli, azt nem én fogom most képbe helyezni.