U17-es Eb: Most még magasabbra tettük a lécet, amit én direkt imádok – Preisinger

NAGY-PÁL TAMÁS (Dublin), SZELI MÁTYÁS (Dublin)NAGY-PÁL TAMÁS (Dublin), SZELI MÁTYÁS (Dublin)
Vágólapra másolva!
2019.05.05. 07:51
Bravúros győzelemmel kezdte meg szereplését az U17-es labdarúgó Európa-bajnokságon a magyar válogatott, miután az esélyesebbnek tartott Portugália fölött 1–0-s sikert aratott. Az írországi találkozó után Preisinger Sándor szövetségi edzővel és Bekker Rolanddal is beszélgetett a helyszínen az NSO Tv stábja.

Preisinger Sándor szövetségi edző szerint jól kezdték a portugálok a mérkőzést, de a magyar csapat is tette, amit kellett védekezésben.

„Sajnos a labdákkal nem mertünk annyira játszani előre, volt egy kis zavar is a fejekben. A portugálok viszont nem tudtak a lehetőségeikből gólt rúgni, igazán nagy ziccerük talán nem is nagyon volt. Ebben az időszakban abban merült ki a tevékenységünk, hogy próbáltuk megóvni a kapunkat a góltól, de hát mégiscsak a portugál válogatott volt az ellenfél, tudtuk, hogy többnyire náluk lesz a labda a mérkőzésen. Erre is hegyeztük ki a taktikát. A szünetben mondtam is a srácoknak, hogy a második félidőben két sanszunk lesz arra, hogy megkontrázzuk őket, és megnyerjük a mérkőzést. Ebből szerencsére jött is a kettő, meg »be is ütöttük« az egyiket, ahogy kellett.”

Az NSO Tv videójában a tréner arra is kitér, hogy a válogatott eddigi hét tétmérkőzéséből haton gólt sem kapott.

A Borussia Mönchengladbach légiósa, Bekker Roland úgy érezte, küzdeni akarásuknak köszönhették a sikert.

„Nem mindennap mondhatjuk el magunkról, hogy megvertük Portugáliát. Hatalmas küzdés volt, de most már megyünk tovább.”

Videónkban arra is kitér, hogy portugál válogatott klubtársa, aki pályára is lépett a mérkőzésen, Németországban azt mondta neki: le fogják győzni a magyarokat.

Megszokott jelenet ez tőlünk – Zuigeber a portugálok elleni győztes gólról

Így szólt a magyar himnusz Dublinban a portugálok legyőzése után

U17-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG (ÍRORSZÁG)
MAGYARORSZÁG–PORTUGÁLIA 1–0
(0–0)
Dublin, Belfield Bowl, 1300 néző. Vezette: Trustin Farrugia Cann (máltai)
Magyarország: Hegyi – Buna, Posztobányi, Balogh B., Bekker – Major (Orosz, 88.), Ominger (László, 67.), Kata, Komáromi (Kosznovszky 67.) – Németh A., Zuigeber (Kalmár, 85.). Szövetségi edző: Preisinger Sándor
Portugália:
Samuel Soares – Esteves (F. Cruz, 84.), Araújo, E. Quaresma, Rafael Brito – Brazao (H. Pereira 63.), J. Daniel, Gerson Sousa (D. Rodrigues, 57.) – Paulo Bernardo (Tomás 84.), Fábio Silva, Quizera (B. Tavares, 63.). Szövetségi edző: Emilio Peixe
Gólszerző:
Kosznovszky (81.)
Sárga lap: Zuigeber (56.), Ominger (65.), László (71.), Kata (83.), Posztobányi (90.)

C-CSOPORT
Izland
Portugália
MAGYARORSZÁG
Oroszország

Május 4., szombat
15.00, Dublin, Whitehall:
Izland–Oroszország 3–2
Május 7., kedd
13.00, Dublin, Whitehall:
Izland–MAGYARORSZÁG
16.00, Dublin, Belfield Bowl: Portugália–Oroszország
Május 10., péntek
18.00, Waterford:
Oroszország–MAGYARORSZÁG
18.00, Longford:
Portugália–Izland

A MAGYAR KERET
Kapusok: Hegyi Krisztián (Illés Akadémia), Megyeri Gábor (Honvéd-MFA), Vaits Marcell (Puskás Akadémia)
Védők: Buna Gábor (Honvéd-MFA), Posztobányi Patrik (Puskás Akadémia), Balogh Botond (MTK Budapest), Orosz Donát (Diósgyőri VTK), Horváth Milán (Budapest Honvéd), Dávid Zoltán (Békéscsaba), Bekker Roland (Borussia Mönchengladbach – Németország)
Középpályások: Kata Mihály (MTK Budapest), Major Sámuel (Salzburg – Ausztria), Ominger Gergő (Puskás Akadémia), Kosznovszky Márk (MTK Budapest)
Támadók: Molnár Rajmund (Honvéd-MFA), Zuigeber Ákos (MTK Budapest), Németh András (Genk – Belgium), Komáromi György (Puskás Akadémia), László Dávid (Honvéd-MFA), Szalay Szabolcs (Illés Akadémia), Kalmár Benedek (Puskás Akadémia)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik