U17-es Eb: a német kapitány boldog, hogy Dárdai Márton a játékosa

NAGY-PÁL TAMÁS (Dublin)NAGY-PÁL TAMÁS (Dublin)
Vágólapra másolva!
2019.05.04. 06:46
A magyar U17-es labdarúgó-válogatotthoz hasonlóan Németország is szombaton kezdi meg szereplését a korosztályos Európa-bajnokságon. Az NSO Tv stábja Dublinban beszélgetett Michael Feichtenbeiner szövetségi edzővel. Szóba került a németekre nehezedő nyomás, a tapasztalatszerzés fontossága a klasszissá válás útján és válogatottja magyar játékosa, Dárdai Márton is.

Az U17-es német válogatott szövetségi edzője, Michael Feichtenbeiner beszélt arról, hogy csapatán van nyomás a kontinenstornán az ország futballtörténelme miatt.

„Mivel német csapat vagyunk, mindig van rajtunk nyomás, hiszen nagyon sikeres a futballtörténelmünk, főleg, ha az elmúlt tíz évet nézzük. Az utánpótlásban is nagyon eredményesek voltunk, az U17-ben például éppen tíz évvel ezelőtt mi lettünk az Európa-bajnokok. Aztán 2014-ben Joachim Löw együttese felnőttvilágbajnok lett. Ezek miatt az eredmények miatt mindig van rajtunk nyomás. Ugyanakkor az elmúlt években rengeteg nemzeti válogatott fejlődött sokat, úgyhogy a topszint most nagyon kiegyenlített hat-hét csapat között.”

A tréner az NSO Tv videójában beszél arról, mennyire fontos a tapasztalatszerzés egy ilyen tornán, illetve elmondja véleményét magyar játékosáról, Dárdai Mártonról is.

Dárdai Mártont nagy becsben tartja a németek szövetségi edzője (Fotó: dfb.de)
Dárdai Mártont nagy becsben tartja a németek szövetségi edzője (Fotó: dfb.de)

U17-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG (ÍRORSZÁG)

D-CSOPORT
Spanyolország
Olaszország
Németország
Ausztria

Május 4., szombat
17.00, Dublin, Carlisle Grounds:
Spanyolország–Ausztria
19.30, Dublin, Tallaght Stadion:
Németország–Olaszország
Május 7., kedd
20.00, Longford:
Olaszország–Ausztria
20.00, Waterford: Spanyolország–Németország
Május 10., péntek
20.00, Dublin, Carlisle Grounds:
Ausztria–Németország
20.00, Dublin, Belfield Bowl:
Olaszország–Spanyolország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik