Gólok nélkül nem megy - vereséggel ért véget az U17-es álom

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.25. 13:50
null
Három meccsen egy gólt szerzett az U17-es magyar válogatott, így a fiataloknak csalódottan kellett elhagyniuk a pályát az elitkör végén (Fotó: mlsz.hu)
A magyar U17-es labdarúgó-válogatott 2–1-es vereséget szenvedett Bosznia-Hercegovinától a korosztályos Európa-bajnokság elitkörében, így a 7. csoport végén végzett és nem jutott ki az Eb-re.

U17-ES EURÓPA-BAJNOKI ELITKÖR
7. CSOPORT, 2. FORDULÓ
BOSZNIA-HERCEGOVINA–MAGYARORSZÁG 2–1
(1–0)
Felcsút. Vezette: Izmailov (kazah)
BOSZNIA-HERCEGOVINA: Markovic – Stanic, Serbecic, Gavric, Bajic – Mustedanagic, Miletic – Suljic, Mustafic (Bojo, 78.), Demirovic (Vilusic, 82.) – Mujagic (Delic, 67.)
MAGYARORSZÁG:Demjén – Virág, Patik, Tóth B., Nagy Zs. – Bodrogi (Vogyicska, 49.), Keményffy – Herjeczki, Tajti (Kovács D., 57.), Tömösvári (Bíró, 49.) – Dragóner. Szövetségi edző:Belvon Attila
Gólszerző: Demirovic (37.), Mustedanagic (83.), ill. Dragóner (65.)

Belvon Attila együttesének két tényező kellett volna ahhoz, hogy számolgatni lehessen a továbbjutást illetően. Egyrészt szurkolni kellett a cseheknek, hogy legyőzzék Skóciát, másrészt legalább két góllal nyernünk kellett volna a bosnyákok ellen.

Nem jártunk messze attól az első félidőben, hogy gólt vagy gólokat szerezzünk. Patik Márton hátulról többször is szépen hozta ki a labdát, és indította vele a középpályásokat, Tajti Mátyás végre megcsillogtatta erényeit, többször is úgy cselezett, hogy a bosnyákok csak szabálytalanul – vagy úgy sem – tudták megállítani. A kapura azonban Tömösvári Bálint és Herjeczki Kristóf volt veszélyes, közel is jártak a gólhoz, de nem sikerült betalálniuk.

Nem úgy Bosznia-Hercegovinának, a papíron pályaválasztó vendégek a 37. percben Branko Bajic beadása után Ermedin Demirovic fejesével szerezték meg a vezetést (1–0). Tóth Bence középen nagyon rosszul helyezkedett, lemaradt emberéről.

Belvon Attila dühösen értékelt
„Dühös vagyok, és borzasztóan zavar, hogy nem tudtunk eredményesek lenni ezen a mérkőzésen – értékelt Belvon Attila szövetségi edző a lefújást követően az mlsz.hu-nak. – A meccs előtt azt mondtam, hogy ha menet közben a hibák járnak a fejünkben, akkor azokat el is fogjuk követni. Sajnos így is lett. A második félidőben mindent egy lapra feltéve rohamoztunk, meg akartuk fordítani a mérkőzést, de nyilván az ellenfélnek is voltak lehetőségei. A lábakban volt, hogy esetleg más eredmény születik. A magyar labdarúgásnak minden apró sikerre szüksége van – nagyon sajnálom, hogy ezt nem tudtuk most megadni. Rosszul alakult a mérkőzés, de más csapatok is tudnak hátrányból fordítani, nekünk is ezt kellett volna tennünk, az egyenlítés sikerült, a győztes találatot azonban most nem tudtuk megszerezni. Több volt ebben a mérkőzésben, mezőnyben többször tudtuk uralni, kontrollálni a játékot, de a végén az i-re a pontot nem tudtuk feltenni.”

A második félidőben sem adtuk fel, de az első játékrészben jól játszók közül Tömösvárit és Tajtit is lecserélte Belvon Attila. Az egyenlítés azonban nélkülük is összejött, Dragóner Filip cselezte be magát a tizenhatoson belülre, majd rosszul találta a labdát, de az így is a hálóban kötött ki (1–1).

Bosznia-Hercegovinának is voltak helyzetei, a mieink azonban többször is a kapufát találták el. A legszebb lövés a csereként beálló Kovács Dávidé volt, a léc akadályozta meg őt a gólszerzésben. Ezen kívül is többször ziccerbe kerültünk, de gólok nélkül nem megy. Még két találatra lett volna szükségünk, ehelyett a 83. percben újabb gólt kaptunk, Zinedin Mustedanagic is Demjén Patrik kapujába fejelt (2–1).

A magyar válogatott a három elitkörös mérkőzéséből most játszott a legjobban, ezért a teljesítményért nincs oka szégyenkezni, de a ziccereket hatékonyabban kellett volna gólra váltani, és igazán az első két mérkőzésért kár. Ha ott is így játszik Belvon Attila együttese, lehet, hogy most a továbbjutásnak örülnénk.

A CSOPORT MÁSIK MÉRKŐZÉSÉN
SKÓCIA
CSEHORSZÁG 0–1
Tatabánya. Vezette:
Al-Hakim (svéd)
Gólszerző: Zezulka (17.)

KORÁBBAN
1. FORDULÓ

Csehország–Magyarország 1–0
Skócia–Bosznia-Hercegovina 2–0
2. FORDULÓ
Magyarország–Skócia 0–0
Csehország–Bosznia-Hercegovina 2–2

A 7. csoport végeredménye
1. Csehország U17 3 2 1 4–2 7
2. Skócia U17 3 1 1 1 2–1 4
3. Bosznia és Hercegovina U17 3 1 1 1 4–5 4
4. Magyarország U17 3 1 2 1–3 1

84. perc: véget ért a találkozó! A magyar U17-es válogatott az Eb-elitkör 7. csoportjának utolsó helyén végzett, így kiesett.
83. perc: GÓL!
Delic szöglete után Mustedanagic fejelt a kapunkba. Kár érte… 2–1!
82. perc: Demirovic helyett Vilusic állt be.
80. perc: négy perc lesz a hosszabbítás.
79. perc: Suljic beadása után Tóth Bence mentett nagyot.
78. perc: Mustafic helyett Bojo a pályán.
77. perc: Dragóner hozta ki szépen a labdát, az akció végén Herjeczki lőtt nyolc méterről mellé.
71. perc: KAPUFA!
A második kapufánk, ezúttal Kovács Dávidnak nem volt szerencséje, lövése a lécről levágódott.
70. perc: ELDÖNTHETTÉK VOLNA… Demirovic passza után Nagy lemaradt Suljicról, aki azonban hat méterről a kapu mellé lőtt.
67. perc: Mujagic helyett Delic a bosnyákoknál.
65. perc: GÓL! Dragóner egyenlített! A támadó szép csel után lövőhelyzetbe került 10 méterről, rosszul találta el, de így is betalált. 1–1!
62. perc: Demirovic
is „besárgult”.

Érdekesek a cserék, három legjobbunkból ketten (Tajti és Tömösvári) is lejöttek…

57. perc: Tajti Mátyás helyett Kovács Dávid folytatja.
56. perc: ZICCER! Bíró Bence 17 méterről, senkitől sem zavartatva lőhetett, de nem talált kaput. Be kellett volna lőni…
56. perc: Mujagic fejelt kapura, Demjén védett, de már les miatt intett a játékvezető.
55. perc: Tajti
és Mujagic is sárga lapot kapott.
53. perc: EZT IS! Demirovic lövése után Tóth kezéről pattant le a labda, de a játékvezető nem ítélt büntetőt.
51. perc: MEGÚSZTUK! Mujagic lépett ki, Demjén rosszul jött ki a kapujából, a bosnyák csatár eltolta kapusunk mellett, de éles szögből nem talált be.
50. perc: Stanic
nem hagyta elvégezni a mieink szabadrúgását, sárga lapot kapott.
49. perc: Bíró Bence és Vogyicska Bálint állt be Bodrogi János és Tömösvári Bálint helyére.
47. perc: Tajti elgondolása remek volt, Bajic azonban kivágta a Barca-középpályás passzát Tömösvári elől.
45. perc: Tajti cselezgetett, a bosnyákok ismét felrúgták, a szabadrúgás után Patik indítása volt pontatlan Dragóner felé.
41. perc: Gyors sárga lap, Dragóner kapta, miután szabálytalankodott Mileticcsel szemben, ápolás miatt állt a játék.

41. perc: Elkezdődött a második játékrész!

40+1. perc: Véget ért az első félidő!

40. perc: Tajti gyönyörű csel után balról középre ívelt, de nem talált társat a labda.
39. perc: Tömösvári kapott sárga lapot, Mustedanagic szabadrúgását védte Demjén.

Kár érte, nem játszottunk rosszul, így azonban három gólt kellene szerezni a továbbjutáshoz.

37. perc: BAJ VAN, VEZETÉST SZEREZTEK A BOSNYÁKOK. Bajic beadása után Tóth Bence lemaradt Demirovicról, aki Demjén kapujába fejelt. 1–0!
35. perc: Bajic cselezgetett a bal oldalon, Patik becsúszva mentett nagyot. A szögletet Demjén öklözte ki.
34. perc: Suljic jutott túl Nagy Zsomboron a jobb oldalon, Demjén azonban megfogta a középre lőtt labdát.
30. perc: Remek akció végén Tömösvári bombázott kapura, a jobb felső sarok mellett kevéssel süvített el a labda. Nagyon kellene egy gól a szünet előtt!
30. perc: Suljic húzott el a jobb oldalon, majd befelé húzott, ballábas lövése azonban veszélytelen volt. 29. perc: Herjeczki lövése szállt nagyon fölé.
25. perc: Herjeczki és Tajti egy-egy jó csel után egy-egy rosszat is bemutatott, szép mozdulatok voltak, de nem jutottunk velük előrébb.
24. perc:
Helyzet megint, Tömösvári beadásáról éppen csak lemaradt Dragóner.
20. perc: Keményffy szerzett szépen labdát, és hozta ki jól, Tömösvári beadása azonban veszélytelen volt.
18. perc: HERJECZKI! 17 méterről lőtt keményen a szélső, Markovic védett nagyot, a bal alsó sarokra tartó labdát ütötte ki. Majdnem betaláltunk ismét!

VEZETNEK A CSEHEK! Most már „csak” nekünk kell legalább két gólt szereznünk, és aztán lehet számolgatni…

14. perc: KAPUFA! Keményffy beadását Tömösvári fejelte a kapufára, nem sokon múlt a vezető gólunk!
13. perc: Patik szerzett labdát, majd szépen ki is hozta, Tajtihoz passzolt, aki Tömösvárit indította, a beadást blokkolták, a szöglet veszélytelen volt.
11. perc: Mustedanagic lövését védte könnyedén Demjén.
10. perc:
A bosnyákok szabadrúgásból és szögletből is veszélyeztettek, előbb Tóth, aztán Patik tisztázott.
6. perc: SZÉP VOLT! Tajti szólózott, három bosnyák játékoson is túljutott, a negyedik, Serbecic azonban felrúgta, ezért pedig sárga lapot kapott. A szabadrúgásunk azonban sajnos veszélytelen volt.

Két meccsen eddig egy gólt sem szerzett a magyar válogatott, most nyolcvan perc alatt kellene kettőt is. Nem lesz könnyű…

2. perc: SZERENCSÉNK VOLT! Demirovic lépett volna ki, de a játékvezető lesen megállította, pedig egy vonalban volt a védőkkel – ezt megúsztuk…
2. perc: Suljic beadására nem érkezett senki középen.

Ha a másik mérkőzésen gól születik, azonnal beszámolunk róla!

1. perc: megkezdődött a találkozó!

Szalai Attila és Szalai András eltiltás miatt nem játszhat, az előző mérkőzésen ugyanilyen probléma miatt kimaradó Patik Márton azonban ismét a kezdő tizenegyben van, rá nagy szüksége lehet a válogatottnak a védelem közepén. Belvon Attila Tömösvári Bálintot is ismét a kezdőbe jelölte, Bíró Bence helyett Dragóner Filip játszik a center pozíciójában.

„Mindenképp meg akarjuk nyerni a mérkőzést. A meccs elejétől dominálni akarunk és sok góllal nyerni. Ha pedig mindez sikerül, akkor bízunk benne, hogy a másik mérkőzés is kedvezően alakul a számunkra” – mondta el Patik Márton a Nemzeti Sport Online-nak a mérkőzés előtt.

Az elitkör nyolc csoportjából az elsők továbbjutnak, a másodikok közül heten kvalifikálnak a tornára. Belvon Attila együttesének legalább két góllal kell legyőznie a bosnyákokat, a másik meccsen Csehországnak nyernie kell a skótok ellen.

Köszöntjük kedves olvasóinkat a Bosznia-Hercegovina–Magyarország U17-es Európa-bajnokság selejtezőjének élő, szöveges közvetítésében!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik