U17: az MLSZ már elkészítette a fellebbezést, a hivatalos értesítésre vár

Vágólapra másolva!
2012.03.30. 15:17
null
Az U17-es válogatott a pályán kiharcolta az Eb-részvételt, most mégis az UEFA döntésén múlik a sorsa <br />(Fotó: Németh Ferenc)
Címkék
Mint ismeretes, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) a tegnapi döntésével – az orosz Makszim Jermakov belgák elleni jogosulatlan játéka miatt – megfosztotta a magyar U17-es válogatottat az Eb-részvételtől. A Magyar Labdarúgó-szövetség még vár a hivatalos értesítésre, de már elkészítették a fellebbezéshez szükséges okmányokat.

„Az UEFA tegnapi döntését még nem kaptuk kézhez; attól kezdve, hogy megkaptuk három napunk van a fellebbezésre" – nyilatkozta a Nemzeti Sport Online kérdésére Dinnyés Márton, az utánpótlás-válogatottak sajtóreferense.

Azt is megtudtuk, hogy az európai szövetség határozatának, illetve a hivatalos indoklásnak legkésőbb hétfőig meg kell jönnie, és amint megérkezik, a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) azonnal postázza is a fellebbezését, amely már elkészült.

„Már elkészítettük a beadványunkat, melyet jövő héten el is küldünk az UEFA-nak. Indoklásunkban hangsúlyozzuk, hogy mivel utánpótlástornáról van szó, különösen fontosnak tartjuk a fair play szellemének érvényesülését, azzal együtt, hogy megértjük és tiszteletben tartjuk a szabályokat. Azt kérjük az európai szövetségtől, vizsgálja meg, hogy bár az orosz csapatot kívánja megbüntetni, a döntés mégis a magyar együttest érinti hátrányosan" – foglalta össze az MLSZ fellebbezésének lényegét Dinnyés.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik