Nemzetisport.hu 2011.11.23 11:57 Frissítve: 2015.02.17 02:29

U16-os válogatott: négy góllal győzött a magyar csapat

A magyar U16-os labdarúgó-válogatott október után a napokban ismét edzőtáborozik, és erre az időre két mérkőzés szerepel a csapat programjában, amelyből az első, keddi találkozót négy góllal megnyerte a szlovákiai Besztercebánya korosztályos csapata ellen.

 

Az edzőtáborba Both József, az U16-os válogatott szövetségi edzője és a válogatott szakmai stábja olyan játékosokat hívott meg, akik az októberi összetartáson nem voltak ott a csapatban.

„Ezúttal is huszonkét játékost hívtunk meg a felkészülési táborba, most azok a futballisták kaptak lehetőséget, akik a legutóbbi összetartáson nem vettek részt, de bajnoki mérkőzéseken jól játszottak, vagy edzőik ajánlása alapján ki szerettük volna próbálni őket. Rengeteg tehetséges fiatal van ebben a korosztályban, egymás után fedezzük fel az ígéretes játékosokat, és az ilyen mérkőzésekkel próbálunk meg minél több lehetőséget biztosítani számukra a válogatottban″ – mondta az mlsz.hu-nak Both József.

A besztercebányai Banská Bystrica korosztályos gárdája ellen a magyar válogatott Tóth Patrik révén már az 5. percben megszerezte a vezetést, majd Pintér Nikola még a szünet előtt kétgólosra növelte az előnyt. A második félidő elején, a 47. percben Icsó Zsolt talált az ellenfél kapujába, a 4–0-s végeredményt Sejben Viktor állította be az 51. percben, tizenegyesből.

A mérkőzés első félidejében a magyar válogatott a Molnár Dániel – Zoltai Marcell, Márton András, Baglyas Mátyás, Barna Szabolcs – Csicsek Levente, Szántó Tamás, Szabó Tibor – Pintér Nikola, Tóth Patrik, Horváth Péter összeállításban lépett pályára, a második játékrészben pedig a Molnár Dániel (Gábor Viktor, 55.) – Nagy Bálint, Timkó István, Hutter Máté, Szandai Dominik – Gazdag Dániel, Bíró András, Murai Sándor – Maka Alex, Sejben Viktor, Icsó Zsolt összetételben játszott a csapat.

A következő felkészülési mérkőzést ma játssza Both József együttese, a Zsolnából érkező ellenfelet Telkiben fogadja a válogatott.

2020.02.24 18:49:13

Magyar válogatott PIETSCH TIBOR, ZOMBORI ANDRÁS

AZ MLSZ életműdíjasa szerint Törőcsik Andrásnak Maradonánál is jobb képességei voltak, a mai hazai edzők közül Kuttor Attilát emeli ki.

2020.02.21 23:01:18

Magyar válogatott L. P. I.

2020.02.21 00:14:59

Magyar válogatott DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Egy kulcspozícióban biztosan jobbak vagyunk a bolgároknál.

2020.02.20 23:49:59

Magyar válogatott S. T. J.