U16: négy gólt szerezve győztük le Venezuelát Prágában

Vágólapra másolva!
2019.05.15. 20:03
A Magyar Labdarúgó-szövetség honlapjának beszámolója szerint a magyar U16-os válogatott Prágában 4–1-re legyőzte Venezuela korosztályos csapatát.

A cseh fővárosban felkészülési tornán vesz részt a magyar válogatott, a dél-amerikai együttes után a házigazda Csehország és az Egyesült Államok következik.

A venezuelaiak elleni összecsapáson a mieink ellenfele szerzett vezetést, később Sztojka Dominik talált be tizenegyesből, majd még az első félidőben Török Kevin is eredményes volt.

A második játékrészben Kovács Mátyás és Csinger Márk is betalált, így alakult ki a 4–1-es végeredmény.

„Idegesen kezdtük a meccset, de az első gól után feljavultunk, bátran, nagyobb vállalkozó kedvvel futballoztunk, és innentől kezdve egyértelműen ellenfelünk fölé nőttünk, helyenként kimondottan jó teljesítményt nyújtottunk. Ezen az úton kell továbbmennünk, mert Csehország és az Egyesült Államok ellen csak hasonlóan bátor, pontos játékkal lehet jó eredményt elérni” –mondta a mérkőzés után az mlsz.hu-nak Németh Antal, aki a korosztály szövetségi edzőjét, a jelenleg az U17-es válogatott stábjával Írországban tartózkodó Belvon Attilát helyettesíti a tornán.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS, PRÁGA
Venezuela–Magyarország 1–4 (1–2)

Magyarország: Kovács Marcell – Varga Gergő, Török Kevin, Csinger Márk, Farkas Botond (Gazdag Vajk, 69.) – Benczenleitner Barna (Helembai Márk, 56.), Kispál Tamás (Bene Domonkos, 56.) – Kovács Mátyás (Kerezsi Zalán, 56.), Sztojka Dominik, Benkő László (Vámos Gergő, 69.) – Németh Dániel (Bakos Zsombor, 56.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik