Tököli hét év után újra pályára léphet a válogatottban

Vágólapra másolva!
2011.01.31. 13:13
null
Tököli újra címeres mezt húzhat (Fotó: Németh Ferenc, archív)
Címkék
Egervári Sándor szövetségi kapitány a 34 éves Tököli Attilát, a KTE-Ereco csatárát hívta meg a szombaton megsérülő Szalai Ádám helyére az Azerbajdzsán elleni február 9-i felkészülési mérkőzésre készülő keretbe – adta hírül a kecskeméti klub hivatalos honlapja.

„Örömteli hír érkezett hétfő délben a KTE novigradi edzőtáborába, ugyanis a mai napon megérkezett csatárunk, Tököli Attila meghívója a válogatottba. Az ősszel kiváló teljesítményt nyújtó támadó behívásáról Tomiszlav Szivics értesítette honlapunkat. Attila az ősszel 8 gólig jutott a Monicomp Ligában, de emellett számos gólpasszal is észre vétette magát. Tököli Attila korábban 22 alkalommal viselte mát a nemzeti mezt a felnőttválogatottban. Tomiszlav Szivics elmondta, rendkívül boldogok a csatár beválogatása miatt, és teljesen megérdemeltnek tartja az utóbbi fél év teljesítménye után. A KTE-Ereco vezetősége ezúton is gratulál a csatárnak, és sok sikert kíván a szerepléséhez!” – olvasható a Tököli válogatott meghívójáról szóló hír a kecskeméti klub hivatalos honlapján.

Mint ismeretes, a Mainz csatára, Szalai Ádám szombaton súlyos sérülést szenvedett a Kaiserslautern elleni bajnokin, ezért volt szükség egy újabb támadó meghívására.

A Nemzeti Sport hétfői számában már beszámolt róla, hogy Tököli esélyes a meghívóra.

A 34 esztendős támadó eddig 22-szer szerepelt a nemzeti csapatban, ezeken a találkozókon három gólt szerzett. Legutóbb 2004. február 21-én Románia ellen lépett pályára a ciprusi Limassolban, akkor 3–0-s vereséget szenvedtünk.

Mint ismeretes, a magyar válogatott jövő hét szerdán Dubaiban lép pályára Azerbajdzsán ellen.

TÖKÖLI A NÉMETEK ELLEN EREDMÉNYES (2001)
A MACEDÓNOK ELLEN IS GÓLT LŐTT (2001)
A LETTEK ELLEN IS BETALÁLT TÖKÖLI (2004)

SZAVAZÁS

Ön szerint Szalai Ádám távollétében ki legyen a magyar válogatott előretolt csatára Hollandia ellen?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: Király Gábor (1860 München), Fülöp Márton (Ipswich Town), Bogdán Ádám (Bolton Wanderers)
Védők: Lázár Pál (Videoton), Vermes Krisztián (Újpest), Lipták Zoltán (Videoton), Vanczák Vilmos (Sion), Juhász Roland (Anderlecht), Laczkó Zsolt (Sampdoria), Kádár Tamás (Huddersfield)
Középpályások: Koman Vladimir (Sampdoria), Varga József (DVSC-TEVA), Gera Zoltán (Fulham), Hajnal Tamás (Borussia Dortmund), Czvitkovics Péter (DVSC-TEVA), Elek Ákos (Videoton), Vadócz Krisztián (Osasuna), Dzsudzsák Balázs (PSV Eindhoven)
Támadók: Tököli Attila (KTE-Ereco), Rudolf Gergely (Bari), Priskin Tamás (Ipswich Town)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik